pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip išvirti skanią vištienos sriubą - žingsnis po žingsnio vadovas

Kaip išvirti skaniausią sriubą iš žuvies?

Sriubos – vienas populiariausių pietų ar vakarienės valgių visame pasaulyje. Garuojanti sriuba sušildo, pamalonina skrandį, suteikia organizmui reikalingų medžiagų bei suteikia sotumo jausmą. Žuvies sriubos, arba kitaip – žuvienės – yra mėgstamos visame pasaulyje. Joms gaminti naudojamos įvairiausių rūšių žuvys bei jūros gėrybės. Aptarsime, kodėl šios sriubos yra naudingos mūsų organizmui ir kaip išsivirti pačią skaniausią žuvies sriubą.

Šaltinis:Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, turinio kontrolė – partnerio rankoseŽuvienė / Fotolia nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 5 „Žuvis: nauda iš vandens gelmių“ Receptai Žuvienė Žuvis Žuvies patiekalai

Žuvies sriuba – vitaminų ir mineralų šaltinis

Žuvies sriuba – skanus, skrandį sušildantis patiekalas, išsiskiriantis gausiomis skoninėms savybėmis. Be to, daugelyje žuvų rūšių yra daug organizmui būtinų maistinių medžiagų, tokių kaip omega-3 riebalų rūgštys ir aukštos kokybės baltymai. Omega-3 riebalų rūgštys – nepakeičiamo stiprinant imunitetą. Šios ypatingos rūgštys ne tik gerina bendrą organizmo būklę, stiprina kaulus, mažina nuovargį, silpnumą, bet ir padeda išvengti uždegimų organizme ir juos sumažinti. Omega-3 riebalų rūgštys padeda organizmui kovoti su įvairiais virusais ir infekcijomis, taip pat apsaugo nuo širdies ligų. Žuvyse taip pat yra vitaminų A, B ir D, kurie vaidina svarbų vaidmenį kovojant su infekcijomis ir virusais. Žuvies produktuose galima rasti ir mikroelementų, tokių kaip jodo, magnio, seleno bei kalio ir kalcio, stiprinančių kaulus, plaukus, nagus, taip pat apsaugančių organizmą nuo įvairių ligų.

Sriuba taip pat turi sveikatai naudingų savybių, ypač kuomet sriubos ingredientai, tokie kaip žuvis, turi daug vitaminų ir mineralų. Įprastai sriubos – liesas, vitaminingas maistas, tinkamas tiek pietums, tiek vakarienei. Nors kai kurie sriubos ingredientai gali turėti įtakos sriubos liesumui (grietinėlės pagrindu pagamintose sriubose gali būti ypač daug riebalų ir kalorijų), dauguma jų yra puiki priemonė norint lengvai pavalgyti, neapkrauti skrandžio ir palaikyti gražias kūno formas. Be to, sriuba suteikia sotumo jausmą ir apsaugo žmones nuo persivalgymo. Kadangi sriuboje yra tiek daug vandens, vanduo užpildo skrandį, bet neapdovanoja kūno papildomais kilogramais. Daktarė Barbara Rolls atliko tyrimus Penn State universitete, kurie įrodė, jog žmonės, kurie valgė didesnį kiekį kalorijų turintį troškinį ir žmonės, kurie valgė mažiau kalorijų turinčią sriubą, jautė lygiai tokį patį sotumo jausmą*.

Fotolia nuotr./Žuvienė su ryžiais ir salierais

Sriuba (jei ji nėra pernelyg karšta) yra tinkama skrandžiui, lengvai virškinasi. Taip pat sriubos padeda palaikyti hidrataciją. Žiemos metu neretai geriame mažiau skysčių, nei reikėtų. Nors lauke gali būti nekaršta ir mes neprakaituojame, vis tiek prarandame skysčius kasdienės veiklos metu. Kadangi sriubos dažniausiai yra skysto pavidalo, jas valgant išliekame hidratuoti ir kartu sotūs. Beje, sriubos ne tik apsaugo nuo dehidratacijos, bet daro gerą darbą mūsų imuninei sistemai. Sriubos gali padėti išvengti peršalimo ir gripo, taip pat jos yra puikios pagalbininkės jau susirgus. Tyrimai* rodo, kad sriubos gali padėti išvengti peršalimo, ypač jei jose yra šviežio česnako, svogūnų, salierų ir morkų.

Tradicinė žuvienėtradicinis žuvies sriubos variantas, kuris negali nepavykti

Ingredientai:

  • 300-500 g žuvies filė;
  • 1 kg smulkios žuvies;
  • 1-2 svogūnai;
  • Petražolės šaknis;
  • 1-2 lauro lapai;
  • 5-6 žirneliai;
  • Pipirai;
  • Druska;
  • Morkos;
  • Bulvės;
  • Peletrūnas;
  • Bazilikas.

Gaminimo būdas:

Geriausia žuvienė gaunasi iš: а) šviežios, b) upinės, c) smulkios žuvies. Sultiniui galima naudoti ir smulkią jūrinę žuvį. Šią žuvį reikia virti iki visiško suvirimo – skaičiuojant 1 kg žuvies 1-1,5 litrų vandens – po to ją negailestingai išmesti. Gautą viralą perkošti ir pastatyti ant mažos ugnies, įdėjus svogūną, petražolės šaknį, lauro lapus, pipirų žirnelius, druską.

Po 20-30 minučių įdėkite supjaustytas šiaudeliais morkas ir bulves, peletrūną ir baziliką (šviežius ar džiovintus). Dar po 5-7 minučių sudėkite žuvies filė gabalus. Čia galite naudoti menkę, upėtakį, sterką. Filė virkite kelias minutes. Kuo daugiau ir įvairesni prieskoniai, tuo geresnė žuvienė. Ir filė neturi būti per mažai; po du gabalus į kiekvieną lėkštę.

Atskirame inde karštu sultiniu užpilkite kelis šafrano siūlelius ir supilkite į nuo ugnies nuimtą puodą. Žuvienė taps aromatinga ir auksinės spalvos. Įmeskite į puodą gabalą sviesto, leiskite viralui pastovėti 3-4 minutes ir patiekite, užbarstę krapų ir svogūnų laiškų.

Vištienos sriuba

Labai skani ir aromatinga sriuba iš vištienos skilvelių ir žalių grikių. Visiškai neriebi, sultinio konsistencijos. Jei pietų metu norite pasilepinti kažkuo skaniu ir neįprastu, paruoškite šią nuostabią sriubą. Šiame recepte rasite visą reikalingą informaciją, kaip pasigaminti vištienos skilvelių sriubą. Vietoj įprastų grikių naudojau žalius, o tradicinę mėsą pakeičiau vištienos skilveliais. Gavosi paprasta ir skanu. Būtinai paragaukite šios sriubos pietums! Sėkmės!

Paskirtis: Sriubų receptaiReceptai pagal ingredientus: # DaržovėsReklama

Paskutiniai akcentai

Pridėkite į sriubą ką nors netikėto, paeksperimentuokime. Sriubos slaptuoju ginklu gali tapti net ančiuvių filė, suteiksianti sriubai unikalaus, pikantiško skonio. Žuvienė gali būti originali, todėl norint jai suteikti išskirtinio skonio, galima panaudoti įvairius egzotiškumo suteikiančius ingredientus: karį, imbierą, peletrūną, rozmariną, sojos padažą bei kitus produktus. Atminkite, kad turite būti kantrūs ir virti žuvies sriubą tik ant nedidelės ugnies, kad žuvies sriuba nepradėtų putoti ir kad sriuba išliktų kuo švaresnė, skaidresnė. Išvirtą ir uždengtame puode jau pastovėjusią žuvienę tiekite nedelsiant, nes pasistovėjusi sriuba gali tapti pernelyg tiršta.

Siūlome jums išbandyti vieną iš šių dviejų žuvienių receptų: