pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šventinė vakarienė restorane: ką daryti?

Šventės - tai puikus metas susiburti su artimaisiais ir draugais, pasimėgauti skaniu maistu ir jaukia atmosfera. Jei nusprendėte šventinę vakarienę surengti restorane, štai keletas patarimų, kaip pasiruošti ir ką daryti, kad vakaras būtų nepamirštamas.

Apranga: kaip atrodyti tinkamai ir elegantiškai?

Etiketo žinovo Giedriaus Drukteinio nuomone, tinkamas rūbas - vakarietiškos civilizacijos atstovo bruožas. Žmonės visada tave matys, nors ir neparodys, kad mato, ir atvirai nereikš savo nuomonės apie tavo aprangą ir laikyseną. Tave matys kaip ir bet kokį baldą, automobilį, namą. Tai yra komunikacija ir siekis parodyti tai, kad esi neišsilavinęs ir neišsiauklėjęs, arba tai, kad esi padorus pilietis, suvokiantis kitų žmonių teises ir padorumo normas.

Anot pašnekovo, dažniausiai koją žmonėms pakiša skirtingai suprantama elegancija: „Elegancija gali būti tvarka, švara, padorumas, gracija, tiesi laikysena, bet iš esmės elegancija reiškia pasirinkimą. Kaip sakoma, jeigu turi galimybę pasirinkti sportinį kostiumą, tai jį ir pasirinksi. Tai, technine prasme, taip pat vadinama elegancija, bet, savaime suprantama, šiek tiek ne į tą pusę. Žmonės visada vertina tuos, kurie į savo įvaizdį įdeda pastangų.“

Aprangos kodas skirtingose vietose:

  • Baras: Apranga turėtų būti patogi, nekrentanti į akis, neblaškanti pašnekovo ir neperpildyta daiktais.
  • Vakarienė prabangiame restorane: Žmogus turi atrodyti harmoningas su jį supančia aplinka. Prabangiame restorane žmogus turi akivaizdžiai parodyti, kad įdėjo pastangų, laiko ir žinių į savo aprangą.
  • Pusryčiai restorane: Jeigu tai yra savaitgalio pusryčiai, tai susiję su poilsio dienomis, o ilsėdamiesi žmonės rengiasi patogiai. Jeigu tai yra darbo verslo pusryčiai, reikalinga formalesnė apranga.
  • Vakaras vyninėje: Paprasta apranga, galbūt ateita po darbo. Vyninė - vieta, kur greičiausiai neinama kasdien ar tris kartus per savaitę, tad apsilankymai joje yra vertinami kaip proginiai.
  • Verslo pietūs restorane: Apranga yra darbinė - formali, nes susirenkama nustatytu laiku.

Kiti etiketo žinovo dėsniai:

  • Jei moterys, prieš palikdamos namus, savo išvaizdai skiria papildomas penkias minutes, tai ir vyrams kartais būtina ir privaloma tai padaryti.
  • Viena džentelmeniška taisyklė: kuo daugiau tavo apnuoginto kūno pamato žmonės, tuo bus sunkiau susigrąžinti jų pagarbą.
  • Egzistuoja tokia sena, klasikinė taisyklė, kad po 19 val. arba, kitaip sakant, saulei nusileidus, kaklaraištis neturi būti ryšimas.
  • Jei labai norisi, visada galima paskambinti į restoraną ir paklausti, koks yra jų aprangos kodas, bet vis dėlto į restoranus einame ne dėl kitų, o dėl savęs. Nesvarbu, kas yra taurėje ar lėkštėje, nes tai, kas svarbiausia, sėdi prieš jus.
  • Restoranai laikosi politikos - jokių šortų ir sportbačių. Džinsai - netgi ir jie yra iš principo toleruojami, jeigu yra nauji ir nesuplėšyti.
  • Kuo tamsiau, tuo formaliau. Rytas yra darbingiausia dienos dalis ir tai atitinkamai daro įtaką aprangai.

Kaip pasirinkti restoraną šventinei vakarienei?

Kaunas ir Klaipėda gali pasiūlyti puikių maitinimo vietų kiekvienam skoniui. Štai keletas rekomendacijų:

Kaunas:

  • "Monte Pacis" - įsikūręs veikiančiame vienuolyne, siūlo gastronominį baroką: klasikos ir rytietiškų skonių derinį.
  • "Nüman" - fine dining tipo restoranas, veikiantis degustacinių vakarienių principu.
  • "Piccola Italia" - išlaiko tikras itališkos virtuvės tradicijas.
  • "Agave" - restoranas Kauno senamiesčio širdyje, nustebins spalvingais meksikietiškais patiekalais.
  • "Režisierius" - viena geriausių vietų Kaune išbandyti egzotišką Azijos virtuvę.
  • "Talutti" - galėsi paragauti tikros amerikietiškos svajonės: milžiniško dydžio mėsainių, sumuštinių, picų.
  • "Dia" - populiariausia vieta, į kurią užsukti verslo pietų kviečiami miesto svečiai.
  • "Sala" - restoranas „Žalgirio“ arenoje, kurio lokacija ir vaizdas į lėtai plaukiantį Nemuną ko verti!
  • "Two Senses" - restoranas viešbutyje „Radisson Hotel Kaunas“, čia ypatingas dėmesys skiriamas sezoniškumui, tvariam produktų naudojimui, atsakingai gyvulininkystei, kokybei, jaukiai atmosferai, kokteiliams, gastronominei kultūrai.
  • "Žalia pupa" - vegetariškos ar veganiškos mitybos poreikį.
  • "Spurginė" - desertais legendinėje „Spurginėje“.

Klaipėda:

  • „Marilyn M“ - brandi publika: pasipuošti, romantiškai pavakarieniauti ir pasilinksminti.
  • „Meridianas“ - istorinis burlaivis, kuriame įsikūręs restoranas.
  • „Meat Lovers Klaipėda“ - tikras mėsos mylėtojų rojus!
  • „Monai“ - pasakiškas namų atmosferos restoranas.
  • „Švyturys BHouse“ - gastrobaras unikalus dar ir tuo, kad įrengtas pačioje alaus darykloje.
  • „ToLi nuo klasikos“ - vyno, skonių ir draugų namai.
  • „Baltas Ruonis“ - ant paties jūros kranto ir su tokiu vaizdu!
  • „Ateik Ateik“ - šviežių kruasanų, bandelių, ledų, išgerti kavos ar kokteilių.
  • „Pepper Grey“ - armėniško maisto restoranas.

Šventinis stalas namuose: idėjos ir patarimai

Jei nusprendėte šventę sutikti namuose, galite pasinaudoti garsiausių pasaulio šefų patarimais, kurie suteiks galimybę valgyti namuose, tarsi restorane. Juolab, šiais laikais tiek internetu, tiek realiose prekybos vietose galima rasti visko, ko reikia maisto dekorui.

Trys patiekalai Valentino dienai:

  1. Sluoksniuotos tešlos tarta su pesto padažu, Serrano kumpiu ir Burrata.
  2. Risotto su krevetėmis.
  3. Šokolado ir braškių desertas.

Sodo vakarėlis: kaip sukurti jaukią atmosferą?

Jei orai leidžia, šventinę vakarienę galite perkelti į sodą. Štai keletas patarimų, kaip sukurti jaukią atmosferą:

  • Sodo šventės datą pasirinkite atsižvelgdami į orų prognozę ir svečių galimybes.
  • Išsiųskite kvietimus fiziškai arba internetu ir paprašykite pakviestųjų patvirtinti dalyvavimą.
  • Paruoškite sodą: nupjaukite žolę, surinkite nukritusias šakas ir pasirūpinkite, kad būtų pakankamai vietos judėti.
  • Maistu nereikia rūpintis vieniems. Sutarkite su svečiais, ką kiekvienas galėtų atsinešti, kad nieko nepritrūktų ir kad užkandžių pasirinkimas būtų įvairus.
  • Pagalvokite apie sodo vakarėlio temą.

Sodo vakarėlio temos:

  • Grilio vakarėlis sode
  • Vasaros vakarėlis prie baseino
  • Moterų sodo vakarėlis
  • Vyrų sodo vakarėlis
  • Sodo filmų vakarėlis
  • Sodo muzikos vakarėlis
  • Sodo vėlyvųjų pusryčių vakarėlis
  • Sodo tropikų vakarėlis

Užkandžiai sodo vakarėliui:

  • Jautienos mėsainis
  • Vištienos krūtinėlė
  • Mėsainiai ir dešrelės
  • Grilyje keptos daržovės
  • Tofu arba tempeh
  • Bulvių salotos
  • Caprese salotos
  • Šviežių vaisių salotos
  • Bagetės ir naminė duona
  • Pita duona arba tortilijų vyniotiniai

Gėrimai sodo vakarėliui:

  • Sangrija
  • Alus ir vynas
  • Limonadai ir šaltos arbatos
  • Vanduo

Patarimai serviravimui:

  • Sodo šventės užkandžius padalykite į kelias dalis, kad vienoje vietoje nesusidarytų eilės.
  • Pasirūpinkite, kad turėtumėte pakankamai indų.
  • Įsigykite vienkartinių indų, stalo įrankių ir puodelių.
  • Sode pastatykite daug šiukšliadėžių.
  • Taip pat pravers limonadų aparatai ir tortams bei užkandžiams skirti padėklai.
  • Žinoma, nepamirškite ir servetėlių.

Apšvietimas sodo vakarėliui:

  • Derinkite praktiškus funkcinius ir įmantrius dekoratyvinius šviestuvus.
  • Virš valgomojo zonos arba palei takus pakabinkite šviečiančias girliandas.
  • Puikiai atrodys ir žibintai bei žvakės.

Žaidimai sodo vakarėliui:

  • Limbo
  • Vandens balionų mūšis
  • Lobių medžioklė
  • Karaokė
  • Twister