pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip virti saldžias bulves garuose: patarimai ir gudrybės

Visų pirma, svarbu žinoti, kad virti batatai yra puikus būdas gauti vertingų maistinių medžiagų.

Jie yra geras angliavandenių šaltinis, kurie suteikia energijos organizmui.

Taigi, koks yra geriausias būdas virti batatus? Daugelis žmonių juos kepa, bet tai gali sumažinti jų maistinę vertę.

Kiek laiko virti saldžias bulves garuose?

Tai priklauso nuo jų dydžio.

  • Maži batatai gali virti apie 15-20 minučių.
  • Didelius batatus gali užtrukti iki 45-60 minučių.

Taip pat svarbu atsiminti, kad batatai turi būti verdami ant vidutinės ugnies.

Kaip patikrinti, ar batatai yra paruošti?

Yra keletas būdų, kaip patikrinti, ar batatai yra paruošti.

  1. Pirmiausia galite juos įdurti peiliu. Jei peilis lengvai prasiskverbia, tai reiškia, kad jie yra paruošti.
  2. Taip pat galite išbandyti, ar batatas minkštas, paspaudę ant jo.

Kaip patiekti virtus batatus?

Virtus batatus galite patiekti įvairiai.

Juos galite valgyti tiesiog taip, arba supjaustyti ir apkepti, kad gautumėte traškų paviršių.

Taip pat galite virtus batatus naudoti kaip pagrindą salotoms arba juos sumalti ir naudoti kaip ingredientą pyragams ar pyragėliams.

Saldžiosios bulvės kūdikiams

Saldžios bulvės tyrė - ne visai mums įprastas, bet puikus maisto paįvairinimas kūdikiui.

Ši tyrė paprastai paruošiama ir puikiai tinka nuo 4-6 mėnesių.

Atkreipkite dėmesį, kad ji jau kupina skonių, taigi tiks jau patyrusiam valgytojui.

Recepte naudojamos daržovės oranžinės spalvos.

Šią spalvą suteikia karotenoidai, kuris organizme paverčiamas vitaminu A.

Šis vitaminas reikalingas normaliam vaikelio augimui, kaulų ir dantų formavimuisi.

Pateikiame pavyzdį ingredientų kūdikių tyrelei:

  • 100 g saldi bulvė (tikriausiai bus pusė didesnės)
  • 1 morka vidutinė, apie 100 g
  • 60 g raudonųjų lęšių (jie skaldyti taigi lengviau virškinami ir greičiau pagaminami). Lęšiai suteiks papildomų baltymų, kurie taipogi būtini vystymuisi.

Kiekius galite reguliuoti pagal savo vaiko poreikius.

Nauda sveikatai

Batatus rekomenduojama reguliariai valgyti žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ligomis.

Jie stiprina skrandžio gleivinę ir gerina sergančiųjų opalige būklę.

Virtas batatas ne tik skanus, bet labai maistingas ir naudingas.

Saldžiųjų bulvių auginimas ir išvaizda

Saldžiosios bulvės daugiausia auginamos atogrąžų ir subtropikų šalyse bei kai kuriose vidutinio klimato zonose.

Vidutinis saldžiosios bulvės ilgis yra iki 15 centimetrų, o gumbų forma priklauso nuo veislės ir gali būti apvali, pailga arba briaunota.

Saldžiųjų bulvių minkštimo spalva yra geltona, kreminė, oranžinė, raudona ir violetinė.

Pjaustant iš minkštimo išsiskiria baltos sultys.

Orkaitėje keptos saldžiosios bulvės

Jeigu nusprendėte maitintis sveikai ir skaniai, tikriausiai geriausias produktas, kokį tik galite įtraukti į savo mitybos racioną (jeigu to, žinoma, dar nepadarėte), yra saldžiosios bulvės.

Sveikos mitybos ekspertai iš viso pasaulio vieningai sutinka, kad saldžiosios bulvės - tikras supermaistas, jos dar vadinamos vitamino C bei ląstelienos bombomis ir bene geriausiu garnyru.

Be to, šias daržoves, dar vadinamas valgomaisiais batatais, galima ruošti pačiais įvairiausiais būdais.

Nepaisant gaminimo būdų įvairovės, paprasčiausias ir lengviausias būdas paruošti saldžiųjų bulvių - jų išsikepti orkaitėje (jeigu labai spaudžia laikas, jas lengvai paruošite ir mikrobangų krosnelėje).

Paprastas receptas: orkaitėje keptos saldžiosios bulvės

Štai jums puikus pagrindas improvizacijoms virtuvėje, nes su keptomis saldžiosiomis bulvėmis skanu praktiškai viskas.

Dažnai orkaitėje keptos saldžiosios bulvės įdaromos kepta vištiena ar plėšyta kiauliena.

Pateikiame paprastą instrukciją, kaip išsikepti skaniausią saldžiąją bulvę, nes, daugumos ekspertų nuomone, orkaitėje keptą batatą geriausiai pagardina dosnus gabalėlis sviesto, druska ir grūsti juodieji pipirai.

O dabar - apie viską žingsnis po žingsnio.

  1. Gerai nuplaukite saldžiąsias bulves Didžiausia klaida, kokią tik galima padaryti orkaitėje kepant saldžiąsias bulves - nepakankamai gerai jas nuplauti. Tiesiog būtina kruopščiai, geriausia šepetėliu, po tekančiu vandeniu pašalinti visus nešvarumus.
  2. Išklokite kepimo skardą folija Kepimo metu saldžiosios bulvės išskiria šiek tiek sulčių, tad kepimo folijos pagrindas padės užsitikrinti, kad skardos neteks šviesti.
  3. Kepamose bulvėse šakute pribadykite skylučių Labai svarbu orkaitėje kepant tiek paprastas, tiek saldžiąsias bulves pribadyti jose skylučių. Šis metodas užtikrina, kad daržovės greičiau iškeps ir kepimo metu neįtrūks dėl lauk besiveržiančių garų.
  4. Kepkite, kol suminkštės Kaip žinoti, kad saldžiosios bulvės jau paruoštos ir tinkamos skanauti? Įsmeikite šakutę į storiausią valgomojo batato vietą. Jeigu nepatiriate jokio pasipriešinimo, bulvės paruoštos.
  5. Saldžiosios bulvės ir aliejus Nemažai receptų, kurių autoriai pataria subadytas saldžiąsias bulves ištepti alyvuogių aliejumi, tačiau to daryti tikrai nebūtina - nebent planuojate valgyti bulves su lupena. Dėl aliejaus saldžiosios bulvės luobelė taps traški, ji įgaus papildomo sodraus skonio.

Jums reikės:

  • Keturių švariai nuplautų vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių;
  • Keturių arbatinių šaukštelių sviesto;
  • Druskos;
  • Grūstų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

  1. Iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo folija, sudėkite saldžiąsias bulves, subadykite jas šakute.
  3. Kepkite, kol suminkštės - 45-50 minučių.
  4. Ištraukę iš orkaitės, leiskite kiek pravėsti.
  5. Tuomet aštriu peiliu įpjaukite bulvę horizontaliai, pjūvio vietoje uždėkite sviesto.
  6. Prieš patiekdami, pagal skonį pabarstykite druska bei šviežiai grūstais pipirais.

Skanaus!

Traškios oro keptuvės saldžiųjų bulvių bulvytės

Mano Oro kepsnys saldžiųjų bulvių bulvytės yra traškūs išorėje, minkšti iš vidaus ir supakuoti su skoniu.

Išmesta su alyvuogių aliejumi, lengvai pagardintu ir baigtas parmezano sūriu, jie yra greiti, lengvi ir be galo skanūs!

Būtinai peržiūrėkite mano vaizdo įrašų vadovą ir patarimus žemiau, kad gautumėte geriausią būdą, kaip kiekvieną kartą gauti traškias bulvytes.

Traškių saldžiųjų bulvių bulvyčių paslaptys oro keptuvėje:

  1. Mirkite supjaustytas bulvytes Šaltas vanduo 30 minučių Padeda pašalinti krakmolo perteklių, o tai daro didelę įtaką traškumui. Bet raktas? Aš būtinai paglostysiu juos visiškai išdžiovinti Prieš virimą - bulvytės nebus traškios!
  2. Geriausia tekstūra, aš Supjaustykite saldžias bulves į net ¼ colio juosteles. Jei jie yra tokio paties dydžio, jie gamina maistą tolygiai ir tampa traškesni.
  3. Šiek tiek aliejaus nueina ilgą kelią! Aš naudoju tik vienas šaukštas Norėdami lengvai padengti bulvytes - per daug aliejaus, ir jos tampa minkštos, o ne traškūs.
  4. I Virkite juos du kartus, kad gautumėte papildomą traškumą - Šis triukas viską pakeitė!

Kaip pasigaminti oro keptuvių saldžiųjų bulvių bulvytės:

  1. Pirma, nulupkite ir nuplaukite tada saldžiosios bulvės supjaustyti juos juostelėmis- pagalvokite apie klasikinę kepimo formą. Pamirkyti juos 30 minučių vandenyje (Tai padeda juos padaryti traškesnius!).
  2. Po to Nusausinkite vandenį ir paglostykite su popieriniais rankšluosčiais.
  3. Dabar išmeskite juos į didelį dubenį, Džiuginkite su alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskąir duokite jiems gerą derinį. Atleiskite juos į šalį, ir jūs esate pasiruošęs kitam žingsniui!
  4. Įkaitinkite savo oro keptuvę 330 ° F (165 ° C).
  5. Įpilkite saldžias bulves į krepšį ir leiskite joms virti apie 5 minutes-Kaktūkite pakankamai, kad pradėčiau traškėti.
  6. Vėliau išstumkite dėklą ir leiskite jiems porą minučių atvėsti.
  7. Padidinkite temperatūrą iki 390 ° F (198 ° C), ir virkite dar 10-15 minučių, kol jie bus auksiniai ir traškūs. Maždaug įpusėjus virimo laikui, atidarykite dėklą ir išmeskite bulvytes, kad įsitikintumėte, jog jie virti tolygiai.
  8. Kai bus padarytos saldžiųjų bulvių bulvytės, išimkite jas iš oro kepyklos ir Pabarstykite šiek tiek parmezano sūrio viršuje Nors jie vis dar karšti.
  9. Suteikite jiems švelnų metimą, kad sūris šiek tiek ištirptų ir priliptų prie bulvyčių.
  10. Baigti Šviežios petražolių pabarstykiteIr štai - laikas įsigilinti! Patiekite jiems iškart, kol jie yra traškūs ir skanūs.

Ingredientai, kurių jums reikės:

  • Saldžiosios bulvės-aš naudoju tvirtas, oranžinės spalvos saldžias bulves. Peržiūrėkite žemiau esantį skyrių, kad sužinotumėte, kaip pasirinkti geriausias saldžias bulves oro kepimui!
  • Alyvuogių aliejus - galite naudoti įprastą alyvuogių aliejų, ypač nekaltą naftą ar avokado aliejų.
  • Druska
  • Tarkuotas parmezano sūris - galite naudoti „Pecorino Romano“, kad gautumėte druskingesnį kąsnį ar išpilstytą „Kraft Parmezan“ sūrį, atsižvelgiant į tai, kas jums patinka.
  • Petražolės lapai

Ką reikia žinoti apie kūdikių mitybą?

Paprastai literatūroje rekomenduojama pradėti nuo daržovių košelių, bet daugelyje sveikos mitybos turinčias tradicijas šalių pirmas papildomas maistas kūdikiams yra gliuteno neturinčios kruopos - ryžiai.

Kūdikio virškinimo sistema labai jautri, dažnai jiems pučia pilvuką, todėl ši ryžių tyrelė būtų ne tik naudingesnė už taip propaguojamas bulvių košeles, bet ir sureguliuotų virškinimą, viduriukus, stiprintų kasos veiklą.

Ryžius reikia rinktis natūralius, nešlifuotus, nes juose daugiau ląstelienos, kalcio, fosforo ir geležies.

Natūralius ryžius vertėtų valgyti visiems šeimos nariams, todėl čia nebūtų atskiras ruošimas kūdikiui.

Kelias šaukštus jau išvirtų ryžių tiesiog suplakti su karštu daržovių sultiniu, šaukšteliu sviesto ir po kelių sekundžių galite maitinti mažylį šviežiu, naudingu maistu.

Druska yra neduodama iki dviejų metų, nes vėliau vaikas turės inkstų problemų.