Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže 6 asm.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų – daug nereikalaujančių ir labai neįpareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos nariams. Vištienos „cacciatore“, arba tiesiog itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže yra vienas iš tokių patiekalų, kurie labai tinka šeimos susiėjimams, visai tokiems kaip Italijoje.
Žymės: vištiena, pomidorai, troškinta vištiena, troškiniai, pomidorų padažas, vištienos patiekalasTroškinta vištiena su mėlynėmis 6 asm.
Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad.
Žymės: mėlynės, miltai, svogūnai, troškinta vištiena, receptai, Vištienos filėTroškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas
03 Balandžio 2020
Kad pagaminti šį patiekalą, net nereikės stovėti prie viryklės! Kartais būna tokių dienų, kai visai nesinori gaišti laiko pietų ar vakarienės gaminimui.
Į pagalbą ateina patogus ruošinys - pati skaniausia troškinta vištiena. Sugaiškite vieną dieną jos paruošimui, ir nuostabi vakarienė visada lauks šaldytuve. Didelę dalį laiko patiekalas gaminsis savarankiška!
Kaip troškinti vištieną?
Kaip taisyklė, kuo labiau raumuo dirba, tuo bus kietesnė jo mėsa, tačiau tuo pačiu ir daug stipresnio skonio. Gyvūnų kojų raumenys nuolat dirba, todėl tarkim jautienos kumpis yra daug kietesnis ir intensyvesnio skonio, nei pvz. filė. Filė, esanti šalia stuburo, yra palyginti nedaug naudojamas raumuo, todėl yra minkštutė ir labai blankaus skonio.
Minkštos mėsos dalys labiau tinka kepimui, o kietos – troškinimui, kadangi lėtas troškinimas suskaido jungiamąsias medžiagas ir mėsa tampa trapi bei suyra vos prilietus šakute.
Troškinta vištiena ispaniškai
Patiekalui naudojau vištos šlauneles todėl, kad jos yra stipresnio skonio, nei krūtinėlės ir “nepasiklys” tarp intensyvių paprikos bei chorizo dešros aromatų. Jei nemėgstate chorizo ar negausite jos, naudokite rūkytą dešrą arba lašinukus, tik prieš dedant į troškinį apkepkite.
Atsargiai kepkite vištienos šlauneles, neperkepkite jų – kitaip paprika ims degti ir įgaus kartų skonį.
Ingredientai:
Paruošimas:
- Pabarstykite vištienos šlauneles malta paprika ir palikite 30 min., ar ilgiau, kad mėsa pasimarinuotų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Kepkite vištos šlauneles, kol gražiai apskrus.
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūnus bei paprikas ir karts nuo karto pamaišydami kepkite 4-5 min., arba kol daržovės suminkštės. Sudėkite česnaką, pabarstykite daržoves miltais ir pakepkite dar 1-2 min. Sudėkite dešrą, pomidorus, supilkite sultinį ir kaitinkite, kol sultinys užvirs.
- Uždenkite puodą dangčiu, įdėkite į orkaitę ir troškinkite maždaug 1,5 val. Patiekite su ryžiais.
Vištienos troškinys su daržovėmis
Ingredientai:
Paruošimas:
- Svogūną ir česnaką supjaustykite mažais gabalėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite žalumynus. Vištieną pabarstykite druska, puse paprikos ir paukštienos prieskoniais.
- Grietinę sumaišykite su vandeniu, druska, pipirais, likusia paprika, garstyčiomis ir žolelėmis.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kepkite blauzdeles po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Suberkite svogūnus ir morkas ir kepkite dar 5-7 minutes. Supilkite grietinės padažą, uždenkite ir troškinkite apie 30 minučių ant silpnos ugnies. Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos, supilkite miltus, sumaišytus su 2 šaukštais vandens.