pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Maltos mėsos ir porų sriubos receptai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie "skanios sriubos" receptus. Pateikiame keletą receptų, kaip pasigaminti skanią ir sočią sriubą su malta mėsa ir porais.

Jautienos faršo sriuba su perlinėmis kruopomis

Ši jautienos faršo sriuba primena troškinį. Ji yra soti, maistinga, o jos gaminimas visai paprastas. Vienas pagrindinių šios sriubos ingredientų yra perlinės kruopos. Jos išties dera su mėsa. Ši jautienos faršo sriuba skani tiek iškart išvirta, tiek pašildyta.

Ingredientai:

  • 500 gramų maltos mėsos
  • 2 vienetai porų (stiebai)
  • 2 vienetai morkų
  • 1 litras vandens
  • 300 gramų lydyto sūrio
  • 2 vienetai „Maggi“ daržovių sultinio kubelių
  • 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek pipirų
  • 3 valg. š. perlinių kruopų
  • 1 arbat. š. druskos
  • 1 arbat. š. pipirų

Gaminimo eiga:

  1. Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros.
  2. Sudėti svogūną, morką, salierą.
  3. Sudėti faršą, apkepinti, kol nebebus rausvos spalvos, išgaruos skystis.
  4. Supilti pomidorus, vandenį, suberti perlines kruopas.
  5. Viską užkaitinti.
  6. Iš pradžių reikia apkepinti svogūną, morką ir salierą. Tada sudėti mėsą ir apkepinti, kol nebebus rausva. Įberti prieskonių.
  7. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus, įpilti vandens bei suberti perlines kruopas.
  8. Virti apie 30 minučių, kol kruopos suminkštės.
  9. Tada sudėti bulves ir virti, kol jos bus minkštos.

Porų sriuba su malta mėsa

Šis receptas skirtas tiems, kas mėgsta porų skonį sriuboje.

Ingredientai:

  • 500 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną)
  • 3 bulvės
  • 2 morkos
  • 2 poro stiebai
  • 125 ml grietinės
  • Žiupsnelis malto muskato
  • 1 skiltelė česnako
  • Pagal skonį druskos
  • Pagal skonį maltų pipirų
  • 1 l vištienos sultinio
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname maltą mėsą, pagardiname druska bei pipirais. Sudedame į puodą, kuriame virsime sriubą.
  2. Į keptuvę dedame pjaustytus žiedais poro stiebus, smulkintą česnaką ir tarkuotas morkas. Kepinti apie 5 min., kol daržovės suminkštės. Sudedame į puodą.
  3. Į puodą dedame ir nedideliais kubeliais pjaustytas bulves, supilti sultinį ir užverdame. Verdame 15-50 min.
  4. Sudedame grietinę, muskato riešutą, pagardiname druska bei pipirais ir gerai išmaišome.

Kiti sriubų receptai:

  • Voveraičių sriuba: 300 gramų voveraičių, 6 vienetai bulvių, 2 litrai vandens, 70 gramų sūdytų lašinių, 2 galvos svogūnų, druska, pipirai.
  • Rūgštynių sriuba su lydeka: 2 saujos rūgštynių, 0.5 kilogramo lydekų, 5 vienetai kiaušinių, 2 vienetai bulvių, pipirai, lauro lapai.
  • Baravykų sriuba su kumpiu: 1 kilogramas baravykų, 4 riekės itališko kumpio, 5 skiltelės česnakų, 250 mililitrų šviežios grietinėlės, pundelis petražolių, 3 vienetai bulvių, 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus, 50 gramų sviesto, 50 gramų kvietinių miltų.
  • Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis ir jautiena: 6 vienetai agurkų, 3 vienetai bulvių, 1 vienetas morkų, 1 sauja perlinių kruopų, 200 gramų maltos jautienos, 1.5 litro sultinio, 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo.
  • Burokėlių ir rūgštynių sriuba su mėsa: Burokėlių lapeliai, šviežios rūgštynės, kiauliena arba vištiena, grietinė, 2 vienetai kiaušinių, prieskoniai sriubai.

Pastaba: Paruošimo laikas kiekvienai sriubai yra apytiksliai 45 minutės - 1 valanda.

Sriubos pavadinimas Pagrindiniai ingredientai Paruošimo laikas
Jautienos faršo sriuba su perlinėmis kruopomis Jautienos faršas, perlinės kruopos, daržovės Apie 45 minutes
Porų sriuba su malta mėsa Malta kalakutiena, porai, bulvės, morkos 15-50 minučių
Voveraičių sriuba Voveraitės, bulvės, lašiniai Apie 45 minutes
Rūgštynių sriuba su lydeka Lydeka, rūgštynės, kiaušiniai Apie 1 valandą
Baravykų sriuba su kumpiu Baravykai, kumpis, grietinėlė Apie 1 valandą
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis ir jautiena Agurkai, perlinės kruopos, malta jautiena Apie 45 minutes
Burokėlių ir rūgštynių sriuba su mėsa Burokėliai, rūgštynės, kiauliena arba vištiena Apie 1 valandą