pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vengrų Guliašo Receptai - Autentiški Skoniai Iš Vengrijos

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena

Tikras močiutės guliašas

Jautiena pakepinama įkaitintame aliejuje 5-7 minutes, pagal skonį pasūdoma, pabarstoma trupučiu pipirų, pridedama pomidorų padažo, dar truputį patroškinama.

Į puodą su sultiniu įdėti paruoštą jautieną su pomidorų padažu, ir uždengus ant vidutinės ugnies troškinti vieną valandą ir 20 minučių, tuomet mėsytė gaunasi labai minkšta ir skani, na per tą laiką kol mėsytė troškinasi,
svieste pakepinami miltai, atskirai svogūnai.

Sudėti į sultinį su jautiena svogūnus, pakepintus miltus, nemaltų pipirų, lauro lapelius, ir dar 15 minučių patroškinti. Baigus troškinti pridėti grietinės ir porą minučių patroškinti.

Patiekti su bulvių koše.

Reklama:

Vengriškas guliašas

1. Mėsą supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais ir keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite maždaug 10 min. Sudėkite sukapotą svogūną ir kepkite dar 5 min.

2. Supilkiite pomidorų sultis, įberkite maltos saldžiosios paprikos, uždenkite ir troškinkite1 val.

3. Sudėkite nuskustas bulves, vėl uždenkite ir dar 30 min. palaikykite ant ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos
  • Ieškau idėjų iš: JI24.lt
  • Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
  • Renkuosi pasaulio virtuvę: Vengrų
Šaltinis: 15minŽymės: Bulvės, jautiena, guliašas, svogūnai, pomidorų sultys, receptai, diabetikams

Beveik vengriškas guliašas

Į keptuvę ant mėsos ir daržovių beriame miltus ir pamaišome, porą minučių juos paskrudiname.

Reklama41011

Į keptuvę pilame apie 200 ml sultinio ir gerai pagremžiame keptuvės dugną, kad nuo jo atliptų visi gardūs paskrudę gabalėliai. Keptuvės turinį perpilame į erdvų puodą ar troškintuvą, supilame likusį sultinį, sudedame paprikas, konservuorus pomidorus ir stiklinę virtų pupelių. Viską gerai išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname ant nedidelės kaitros apie pusvalandį. Taip pat visą puodą galima siųsti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių. Troškinį patiekite su šilkine bulvių koše.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiMarijus parašė:Beproto, fantastiškas guliašas. 🙂Marius parašė:O konsevuotos pupeles tinka?Sonata parašė:Nuostabus! Ačiū už receptąJūrate parašė:Tapo savaitiniu mėgstamu patiekalu😊 ačiū 🎈Beata Nicholson parašė:Džiaugiuos 🙂
Rašyti komentarą

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

Žymės: grybai, grikiai, daržovės, karpis, žuvies patiekalai , grikiai su daržovėmis

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas