pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Mėlynų kopūstų salotų receptai

Kopūstų mišrainė yra paprastas pagardas, tačiau jos suteikia daug skonio įvairiems patiekalams. Jų kreminė tekstūra ir traškumas daro jas puikiu priedu, ypač prie kepsnių.

Šefo Vytaro Radzevičiaus receptas: kiaulienos šonkauliai su šviežių kopūstų salotomis

„Lidl“ ambasadorius, virtuvės šefas ir kulinarinių pasakojimų meistras Vytaras Radzevičius dalinasi grilio patirtimi ir kviečia išbandyti savo pamėgtą receptą - kiaulienos šonkaulius su šviežių kopūstų salotomis (angl. coleslaw).

„Ir taip tai yra tiesiog paprastos kopūstų salotos. Kartais ir paprasti dalykai - labai gerai. O jūs mėgstate tokias salotas?“, - rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Kiti kopūstų salotų receptai

„Mūsų šeima šias salotas labai mėgsta, jos puikiai tinka prie mėsos ir kitų patiekalų. Pagaminamos salotos gana greitai, receptas labai lengvas, todėl jų receptu noriu pasidalinti ir su jumis“, - sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Šios kopūstų salotos tiks prie keptos antienos ar kiaulienos“, - sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

Azijietiškos kopūstų salotos

Jums reikės:

  • 1 kininio bastučio
  • ½ raudonojo kopūsto
  • saujos kepintų žemės riešutų arba 1v.š. riešutų sviesto
  • ½ puodelio kokosų pieno
  • 2-3 v.š. sojos padažo
  • 2-3 v.š. džiovintų svogūnų drožlių

Blenderiu sutrinkite žemės riešutus, supilkite kokosų pieną ir sojos padažą.

Raudonųjų kopūstų salotos su obuoliais

Tai populiarios žiemos sezono salotos. Jei norisi sotesnių - galima dėti majonezo. Taip pat galima pagardinti rūgščiu obuoliu ar razinomis.

Ingredientai:

  • 1 vienetas kopūstų (raudoni, nedideli)
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas obuolių
  • 1 valgomasis šaukštas obuolių acto
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • šiek tiek druskos

Paruošimo laikas: Apie 10 min.

Porcijų skaičius: 2

Paruošimo būdas: Kopūstą supjaustyti šiaudeliais.

Vitaminų šaltinis: kopūstų ir daržovių salotos

Senovės rytų išminties principas - tobulybė paprastume.

Ingredientai:

  • 200 gramų kopūstų
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas agurkų
  • 1 pundelis krapų
  • 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 0.5 žiupsnelio druskos
  • 0.5 žiupsnelio pipirai

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Kopūstų salotos su majonezu

Ingredientai:

  • 1 vienetas kopūstų
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas paprikų
  • 1 pundelis krapų
  • 3 skiltelės česnakų
  • 3 valgomieji šaukštai majonezo

Paruošimo laikas: Apie 10 min.

Porcijų skaičius: 8

Paruošimo būdas: Viską supjaustykite, įspauskite česnako ir išmaišykite su majonezu.

Raudonųjų ir Pekino kopūstų salotos su vynuogėmis

Ingredientai:

  • 1 galva kopūstų (raudonasis)
  • 1 galva svogūnų (raudonasis)
  • 200 gramų vyniuogių
  • 300 gramų kopūstų (Pekino)
  • 100 mililitrų grietinės

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Porcijų skaičius: 3

Paruošimo būdas: Kopūstą ir svogūną susmulkinti, vynuoges supjaustyti skrituliukais. Pekino kopūstą taip pat supjaustyti išilgai.

Violetinių kopūstų salotos su apelsinais ir riešutais

Ingredientai:

  • 100 gramų kopūstų (violetinės)
  • 2 vienetai apelsinų
  • 1/5 vieneto sulčių (apelsinų)
  • 1/5 vieneto citrinų sultys
  • 4 graikinių riešutų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Papuošimui: šiek tiek melisų

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Porcijų skaičius: 2

Paruošimo būdas: Kopūstas smulkiai suojaustomas, apibarstyti žiubsneliu druskos ir pipirais.

Marinuotų paprikų ir kopūstų salotos

Ingredientai:

  • 1 kilogramas paprikų (gali būti visokių spalvų)
  • 2 kilogramai kopūstų

Marinatui:

  • 1 litras vandens
  • 100 mililitrų acto (9 proc. )
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 80 mililitrų saulėgrąžų aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 6

Paruošimo būdas: Kopūstus sutarkuoti stambia tarka ar supjaustyti juostelėmis, o paprikas - juostelėmis.

Ropinių kopūstų salotos su obuoliais ir riešutais

Ingredientai:

  • 400 gramų kopūstų (ropiniai)
  • 1 vienetas obuolių
  • 1 vienetas morkų
  • 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti)
  • 150 mililitrų jogurto (natūralus)
  • 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
  • šiek tiek cukraus
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Raugintų kopūstų salotos su porais ir morkomis

Ingredientai:

  • 250 gramų kopūstų (rauginti)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas porų
  • 1 arbatinis šaukštelis krapų (sėklos)
  • šiek tiek aliejaus (Nerafinuotas saulėgrąžų)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Porcijų skaičius: 5

Paruošimo būdas: Kopūstus susmulkinti, jei jie stambus. Morkas sutarkuoti. Porą supjaustyti pusžiedžiais. Viską sumaišyti. Pridėti krapus. Gardinti druska, pipirais.

Mėlynų kopūstų ir bulvių salotos su dešra

Ingredientai:

  • 280 gramų kopūstų (mėlyni)
  • 4 vienetai bulvių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 vienetas morkų
  • 200 gramų grietinėlės
  • šiek tiek dešros (Saliamis arba rūkytas kumpis - keli gabaliukai )
  • šiek tiek kalėdinių prieskonių
  • šiek tiek bazilikų (džiovinti)
  • šiek tiek druskos

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Porcijų skaičius: 4

Paruošimo būdas: Bulvės su morka išvirti viename inde, kopūstą - kitame.

Lengvos vasariškos salotos su raudonaisiais kopūstais ir obuoliais

„Lengvos, greitos ir vasariškos salotos. Kai už lango šviečia saulutė, oras idealus ir tikrai nesinori tūnoti virtuvėje, salotos visuomet yra tobulas variantas ne tik užkąsti, bet gali būti ir greitas garnyras prie grilio ar kitų patiekalų.

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. šaukšt. sviesto
  • 1 nedidelis raudonasis kopūstas, stori lapai nuimti, kotas išpjautas
  • 2 saldžiarūgščiai obuoliai, nulupti, išpjautais sėklalizdžiais
  • 30 g rudojo cukraus
  • 1 lazdelė cinamono
  • 1 apelsino nulupta žievelė (stenkitės lupti ilgomis juostelėmis, kuo mažiau kliudydami baltąją žievelės dalį)
  • 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto
  • 4 valg. šaukšt. raudonojo vyno (jei neturite, iš bėdos tiks 1 valg. šaukšt. balzaminio acto ir 3 valg. šaukšt. vandens)
  • didelis žiupsnis druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • stambiai kapotų šviežių petražolių

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis, kopūstą - ilgais šiaudeliais.
  3. Ant viryklės užkaiskite keptuvę (kurią vėliau būtų galima kišti į orkaitę). Dėkite sviestą, pilkite aliejų, kai sviestas ištirps, dėkite kopūstus, ant jų - obuolius, pabarstykite cukrumi, druska, pipirais, įdėkite ir cinamono lazdelę bei apelsino žievelę, taip, kad pastarieji priedai pasislėptų tarp kopūstų ir obuolių. Galiausiai supilkite actą, vyną (arba jo pakaitalą), užvirkite, patroškinkite apie 3 min.
  4. Uždenkite keptuvę (arba perpilkite mišinį į kepimo indą ir pridenkite folija) bei dėkite į įkaitusią orkaitę.
  5. Troškinkite apie valandą, porąsyk patikrindami, ar netrūksta skysčio, jei taip, įpilkite truputį vandens. Skanūs ir šilti, ir šalti. Tiekdami nepamirškite pabarstyti petražolėmis.

Salotos su tunu ir daržovėmis

Ingredientai:

  • šiek tiek agurkų
  • šiek tiek paprikų
  • šiek tiek pomidorų pastos
  • šiek tiek svogūnų (mėlyni)
  • šiek tiek kiaušinių (virti)
  • šiek tiek tunų (aliejuje)
  • šiek tiek juodųjų alyvuogių
  • šiek tiek pekino kopūstų
  • šiek tiek provanso žolelių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Paruošimo būdas: Viską supjaustyti ir susluoksniuoti. Apibarstyti prieskoniais ir SANTA MARIA Provanso žolelėmis. Ant viršaus užtepti sluoksnį majonezo. Skanaus!

Autorius: Rita