Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriubaKiaulienos troškinys su bulvėmis
Kiaulieną supjaustyti vieno kąsnio, nedideliais gabalėliais. Pabarstyti prieskoniais mėsai, pipirais ir druska, išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais. Svogūną susmulkinti.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, berti svogūną ir porą minučių apkepti. Sudėti kiaulieną ir apkepti iki kol iškeps.
Bulves supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais, morką susmulkinti smulkiais gabaliukais.Į puodą dėti apkeptą mėsytę, daržoves, užpilti sultiniu, kad jis viską apsemtų ir troškinti tol, kol viskas suminkštės.
Virimo pabaigoje dėti lauro lapelius, pagardinti druska, pipirais, dėti grietinę, pomidorų pastą, išmaišyti.
AUTORIUS: IrmaSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaTroškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis ir pomidorų padažuMakaronai su malta mėsa ir sūriuKomentarai (24)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Ieva2024-10-02 17:47Vyras įvertino,kaip tobulas troškinys ATSAKYTIAiridas2023-09-24 19:54Jau ragaujam :) ATSAKYTIVytautas2017-02-15 08:12Labai skanu ATSAKYTILaima2016-07-19 18:20Tikrai skanu, visiems patiko, verta pabandyti.ATSAKYTIGita2016-07-15 19:52Jau ragauju, labai skanu ;) ATSAKYTIJovita2016-06-23 15:07
Labai geras receptas , jau išbandžiau skonis labai geras :) tik aš vietoi kopūsto dėjau raudonas pupeles :) ATSAKYTI
asta2015-07-14 19:34isties paprastas bet labai skanus patiekalas, jau darysiu nebe pirma karta, mano vyrui labai patiko, tik sake mesos galetu but daugiau. skanu ATSAKYTI
Diana2015-03-20 13:37Na ką troškinasi bet aš į keptuve viską sudėjau, nes ji pakankamai gili ir man asmeniškai joje geriau troškinasi nie paprastame puode :) ATSAKYTI
Greta2013-10-16 20:07Tikrai labai skanu,visiems labai patiko .As visko tik dvigubai dejau nes seimyna didesne:) ATSAKYTIBirute2012-12-21 01:38Galima dar grybu idet, labai skanu. ATSAKYTIErika2012-07-17 22:12Isbandem ir patiko. ATSAKYTILaura2012-03-09 13:08Nuostabus troskinys,katik baigiau lekste, skanumelis,butinai gaminsiu vel. ATSAKYTIjolanta2012-02-05 14:55gardumėlis. ATSAKYTIDangira2011-03-11 12:05Sveiki,tikras skanumėlis! ATSAKYTIneringa2011-01-12 08:15Turėtų but labai skanu. reiks pabandyti :-) ATSAKYTIRaima2010-11-25 18:27skanumelis ir ypac su cili pipiriuku. ATSAKYTIodeta2010-11-14 00:57Siandien pasigaminau, tikrai skanu :-) ATSAKYTIUgne2010-11-01 14:29Ir mes siandien gaminom sita troskinuka, super gavosi. Labai skanus. Mes dar ir kopusta dejom ir pupeles. ATSAKYTI
Kalakutienos troškinys su daržovėmis
Kalakutiena laikoma dietine mėsa. Kalakutienos troškinys su daržovėmis – puikus patiekalas, kurį mėgsta net vaikai. Troškinį galite virti lėtoje viryklėje, orkaitėje arba ant viryklės. Šis kalakutienos troškinys su daržovėmis gali būti laikomas dietiniu patiekalu, nes kalakutiena laikoma dietine, o kartu su daržovėmis jūs gaunate nuostabų kulinarinį tandemą. Jei norite, kad daržovės būtų virtos, o ne iškeptos, troškinį troškinkite puode. Žingsnis po žingsnio receptą, kaip gaminti kalakutienos troškinį su daržovėmis, rasite žemiau.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # DaržovėsReklama
Ingredientai
1. Mėsą ir moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais – kraštinė turi būti apie 3–4 cm. Svogūną ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau.
2. Storadugniame puode įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir trumpai apkepinkite mėsą. Išimkite ją ir atidėkite.
3. Sumažinkite ugnį ir sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite česnakus, druską ir prieskonius. Greitai išmaišykite, kol pasijus paprikos kvapas. Ilgai nekaitinkite, nes paprika taps karti!
4. Sudėkite mėsą, moliūgą, slyvas, medų ir užpilkite vandeniu. Atsargiai išmaišykite, padidinkite ugnį ir palaukite, kol užvirs. Paragaukite, ar užtenka prieskonių. Uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies apie 1 val., kol mėsa taps visai minkšta (kartkartėmis patikrinkite, ar netrūksta vandens).
5. Dar geriau šį patiekalą troškinti orkaitėje, tokiu atveju moliūgą galima sudėlioti ant viršaus – jo gabalėliai mažiau suteš ir bus skanesni.
6. Valgykite su bulvių koše ar kuskusu.
Kalakutienos troškinukas su obuoliais
Share
Šiam troškiniui labai tinka angliškas apibūdinimas „comfort food”:) Jis sotus, švelnus, aromatingas. Tinka su šviežiomis bulvytėmis, bulvių koše, su šviežiomis daržovėmis ar paraugintais agurkėliais, skanus net šaltas. Tinka ir žiemą, kai norisi sočiai užkąsti, ir vasarą, kai uždera obuoliai, agurkai, morkytės, pirmosios bulvės.
Taigi, kalakutienos krūtinėlės file supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome malta raudonąja paprika, kmynais, druska ir pipirais. Sumaišome ir paliekame kelioms minutėms, kol pasiruošime kitus produktus.
Nulupame porą obuolių, sutarkuojame burokine tarka. Porą morkų supjaustome griežinėliais ar, jeigu norite, dar smulkiau.
Nulupame porą svogūnų, supjaustome ir dedame į puodą su trupučiu aliejaus. Lengvai pakepiname, maišydami, kad svogūnai taptų skaidrūs, bet stengiamės, kad neparuduotų. Tuomet į svogūnus dedame mėsą, maišydami kepiname, kol mėsa paruduoja (kokias 5-7 min.). Dabar eilė obuoliams ir morkoms: sudedame juos ant mėsos viršaus, paspaudžiame ir uždengiame puodą, kad mėsa pasitroškintų su vaisiais ir daržovėmis dar kokias 5-7 min. Tuomet įpilame šiek tiek vandens (kokį pusę stiklinės) ir uždengę pabaigiame troškinti, dar apie pusvalandį. Paragaujame, ar užtenka druskos. Jeigu mėsa pakankamai minkšta, nukėlus nuo kaitros galima įdėti ir grietinės, nors, jeigu pamirštu, man jos nepritrūksta. Troškinukas būna kvapnus, obuoliai suteikia jam šiek tiek saldžiarūgštumo, o taip pat sutirština visą padažą.
Šį kartą valgėme jį su miniatiūrinėmis šviežiomis bulvytėmis iš mamos daržo. Tai ta stadija, kai „senų” bulvių dar yra, bet labai norisi šviežaus, kitokio skonio. Prisimenu, kaip su močiute kaime kapstydavome bulvių kerus ir, radę nors kiek pamanomo dydžio bulvytę, dėdavome į krepšį, o po to virdavome prie šaltibarščių ar tiesiog rūgusio pieno.
Kadangi tas metas yra ir šviežių agurkų metas, man prie šio troškinuko tiko labai gaivios tarkuotų agurkų su svogūnų laiškais ir krapais salotos, pagardintos druska ir alyvuogių aliejumi.
My tips
- Aš esu krūtinėlės mėsos šalininkė, todėl troškinuką dažniausiai gaminu su kalakutienos ar vištienos file. Bet kam patinka kitokia mėsos tekstūra, šis patiekalas puikiai tinka ir su šlaunelių mėsa, tiek kalakutienos, tiek vištienos. Vištienos šlaunelių gabalėlius galima net ir trumpiau troškinti.
- Jeigu gaminate su šviežiomis mažomis morkytėmis, galbūt dėkite jas kiek vėliau, kad visiškai nesuminkštėtų.
Paruošimo eiga
Dažniausiai kalakutieną perkame jau supjaustytą gabalėliais (pavo a tacos) arba supjaustau maždaug 2 cm gabalėliais.
Gana karštai įkaitinu keptuvę, pilu šlakelį aliejaus ir dedu gabalėlius kepti. Kepu per kelis kartus – tikslas apskrudinti kalakutieną. Nei druskos nei prieskonių neberiu.
Kepu kalakutieną po 2-3 min iš abiejų pusių. Atsargiai – nesudeginam.Apkepintą kalakutieną dedu į puodą, kuriame troškinsiu. Pabarstau druska ir prieskoniais.Kol kepa kalakutiena taupydama laiką, kitoje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinu smulkiai pjaustytą porą ir česnaką (kartais česnako nededu).
Užberiu druskos ant daržovių ir jei trūksta skysčio įpilu šlakelį vandens. Pakepinu kelias minutes, tuomet sudedu tarkuotas arba kubeliais pjaustytas morkas ir taip pat pakepu. Užberiu prieskonių.
Pakepintas daržoves sudedu ant kalakutienos, užpilu verdančiu vandeniu (kad beveik apsemptų). Paragauju, ar netrūksta druskos bei prieskonių ir palieku troškintis apie 20-30 min.
Bulvės
Tuo tarpu nuskutu bulves, perpjaunu į 4-6 dalis, dedu į verdantį vandenį, pasūdau bei išverdu. Išvirusias nusunkiu bei pabarstau krapais.
Žirneliai
Šaldytus žirnelius supilu į kiaurasamtį ir perlieju verdančiu vandeniu, palieku minutei kitai.Patiekimas
Vaikai į lėkštes dedasi bulvių, ant jų sviesto ir šakute sutrina. Šalia kalakutienos troškinys ir žirneliai. Nom nom nom.
