pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai su kumpiu ir sūriu receptas

Pusryčiai, pietūs ar vakarienė - lietiniai visada geras pasirinkimas. Patiekalui reikia nedaug ingredientų, o įdarą visada galite pasirinkti vis naują. Beje, pats gaminimas užtruks nuo keliolikos iki keliasdešimties minučių. Šį kartą siūlome išbandyti lietinius su sūriu ir kumpiu.

Lietinių tešlai reikės:

  • 200g kvietinių miltų
  • 1 puodelio pieno
  • 2 kiaušinių
  • 2 valg. š. aliejaus
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 600 ml vandens
  • aliejaus lietiniams kepti

Įdarui pasigaminti reikės:

  • apie 300 gr. tradicinės virtos dešros
  • apie 250 gr. sūrio
  • 20 gr. sviesto
  • svogūno
  • druska, pipirai
  • 2 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštas pomidorų padažo
  • grietinėlė
  • sauja šviežių krapų

Gaminimas:

  1. Kiaušinius lengvai išplakame su 2 šaukštais aliejaus, cukrumi ir druska.
  2. Į dubenį su kiaušinių plakiniu įpilame trečdalį vandens ir sumaišome. Suberiame visus miltus ir išmaišome tešlą - ji turi būti pakankamai tiršta.
  3. Tada po truputį supilame likusį vandenį ir maišydami tešlą suskystiname.
  4. Kepame lietinius gerai įkaitintoje keptuvėje. Negalima perkepti, jie turi išlikti elastingi ir minkšti, nes į juos vyniosime įdarą.
  5. Svogūną nulupame ir supjaustome ilgesniais šiaudeliais. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą ir sudedame svogūnus. Kepame, kol suminkštės bei taps šviesiai rudi.
  6. Dešrą bei sūrį sutarkuojame burokine tarką.
  7. Kai pakepinti svogūnai atvės, tada sumaišome juos su sutarkuotu sūriu bei dešra. Pagardiname viską druska, pipirais, įdedame pora šaukštu majonezo, pomidorų padažo, išmaišome ir galime susukti blynus.
  8. Susuktus blynelius trumpai apkepiname keptuvėje, tam, kad įgautų rudo atspalvio.
  9. Veliau visus pakepintus blynelius sudedame į karščiui atsparų indą, užpilame grietinėlę ir pašauname į įkaitintą 170 laipsniu orkaitę, maždaug 20 min, reikia stebėti grietinėlę.
  10. Paskutinis veiksmas, apibarstymas krapais.

Lietinių apkepas su kumpiu, garstyčiomis ir špinatais - dar vienas puikus būdas panaudoti iškeptus lietinius.

Ingredientai:

  • Lietiniai
  • Kumpis
  • Špinatai
  • Garstyčios
  • Sūris

Padažui:

  • Sviestas
  • Miltai
  • Pienas
  • Druska
  • Muskato riešutas

Gaminimas:

  1. Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome.
  2. Beriame persijotus miltus ir išmaišome, išeis labai tiršta tešla.
  3. Įpilame 320-350 ml vandens, vėl išmaišome.
  4. Geriausia tešlą palikti pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų, tada masė bus tirštesnė, galėsite dar įpilti vandens.
  5. Kaitiname keptuvę, ji turi būti geresnio būdo ir netraukti blynų prie savęs.
  6. Aš keptuvę popieriniu rankšluosčiu patepu rapsų aliejumi. Liejame blyną ir apkepame abi puses.
  7. Verdame padažą: Sviestą ištirpiname nedideliame puodelyje, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Tada pilame pieną ir maišydami kaitiname, kol užvirs ir sutirštės. Pagardiname druskele ir keliais muskato riešuto tarkiais.
  8. Sukame lietinius: Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu. Blyną patepame garstyčiomis, guldome ploną kumpio griežinėlį, dedame špinatų ir susukame.
  9. Blynų suktinukus supjaustome maždaug 4 cm ilgio gabalėliais. Ant kepimo skardos pilame kelis šaukštus bešamelio padažo, rikiuojame blynelius, supilame likusį padažą ir apiberiame tarkuotu sūriu.
  10. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.