Šiandien noriu pasidalinti keliais receptais, kaip pasigaminti skanius ir gaivius desertinės varškės sūrius. Tai puikus desertas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Sūreliai minkšti, saldūs, gaivūs, žaismingi ir spalvingi.
Desertinės Varškės Sūris su Ananasų Gabaliukais
Audronė Zemenskienė pasidalijo receptu, kuris puikiai tinka konkursui „Gardžiausi Velykų patiekalai“.
Ingredientai:
- 2 po 180 g varškės (9 proc.) arba kreminės varškės
- 400 g grietinėlės (30 proc.)
- 200 g kondensuoto pieno
- 30 g želatinos + 10 v. š. vandens (brinkinimui)
- 565 g ananasų gabaliukų sirupe
Gaminimo eiga:
- Želatiną išbrinkinkite vėsiame vandenyje 10-15 min., po to pakaitinkite, kol granulytės visiškai ištirps.
- Varškę ir grietinėlę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
- Į varškės ir grietinėlės masę supilkite kondensuotą pieną ir gerai išmaišykite.
- Supilkite paruoštą želatiną.
- Supilkite skardinėje esantį ananasų sirupą (150 ml) ir sudėkite ananasų gabaliukus.
Skoniu šis desertas pasiteisino 100 proc. ir puikiai atrodė patiektas ant stalo.
Gaivus Varškės Desertas su Želė
Šis receptas yra puikus pasirinkimas vasaros dienoms, nes nereikalauja orkaitės ar viryklės naudojimo. Tai desertas, kuriam neabejingi bus visi, dideli ir maži. Skonis primena nostalgišką desertinį varškės sūrį iš vaikystės. Sūrelius paruošite itin greitai ir paprastai.
Ingredientai:
- 600 gramų varškės (liesa)
- 400 gramų pieno
- 20 gramų želatinos (Dr. Oetker)
- 2 želės (skirtingų skonių)
- 6 valgomieji šaukštai cukraus
Paruošimo būdas:
- Želatiną užpilkite 250 ml pieno ir palikite išbrinkti.
- Į varškę sudėkite cukrų, vanilinį cukrų ir likusį pieną, viską gerai suplakite smulkintuvo ar plaktuvo pagalba. Turi gautis vienalytė masė.
- Išbrinkintą želatiną ištirpinkite (aš tai darau mikrobangėje) ir, po truputį, supilkite į varškę, viską gerai išmaišykite ir sudėkite į, iš anksto, pasiruoštą ir supjaustytą gabaliukais želę.
- Supilkite į norimą formą ir paliekite sustingti šaldytuve.
Šiam desertui naudokite "Dr. Oetker" želė, želatiną ir vanilę, pavyzdžiui, aviečių, apelsinų ir kivių skonio želė.
Sūreliai su Želė Gabaliukais
Šis receptas yra dar vienas būdas pasigaminti gaivius ir spalvingus varškės sūrelius.
Ingredientai:
- 4 valg. š. želatinos
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- Varškė
- Graikiškas jogurtas
- Saldintas sutirštintas pienas
Paruošimas:
- Paruoškite želė. Želė miltelius iš pakelių suberkite į tris dubenėlius, į kiekvieną įpilkite po stiklinę karšto vandens ir maišykite, kol želatinos grūdeliai visiškai ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite 10 min.
- Varškę (jei naudojate paprastą, iš pradžių ją gerai pertrinkite iki kreminės tekstūros), graikišką jogurtą ir saldintą sutirštintą pieną išplakite iki vientisos masės.
- Paruoštą masę sudėkite į maistine plėvele išklotą kekso kepimo formą (30×11 cm) arba panašaus dydžio indą.
- Išimkite iš šaldytuvo ir supjaustykite pailgais gabalėliais, primenančiais sūrelių formą.
- Grąžinkite sūrelius į šaldytuvą, kol šokoladas sustings.
Tirpindami išbrinkusią želatiną, būkite ypač atidūs ir neleiskite jai užvirti - užvirusi ji nebesustings. Įmaišykite į varškės masę jau šiek tiek pravėsintą. Desertą galite pjaustyti riekelėmis, gabalėliais ar sūrelių formos stačiakampiais. Patiekite, kaip tik norisi!