pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Ilgai Virti Vištieną - Išsamus Gidas

Ar galima užšaldyti virtą vištieną?

Iškepta vištiena šaldytuve gali stovėti nuo trijų iki keturių mėnesių. Norėdami tinkamai laikyti vištieną šaldiklyje, turėtumėte laikytis tos pačios taisyklės, kaip ir laikant ją šaldytuve.

Tiesiog nemeskite iškeptos vištienos į šaldiklį. Turite palaukti, kol jis visiškai atvės, įdėkite jį į užtrauktuku arba sandarų indą ir pažymėkite datą, kai padėjote į šaldiklį.

Maisto ženklinimas prieš laikant jį šaldiklyje gali būti labai naudingas, nes yra didelė tikimybė, kad pamiršite tikslią jo padėjimo datą, ypač jei tai darysite su kitu maistu.

Taip pat skaitykite: Kodėl vištienos širdelės tokios pigios?

Vištienos kepenėlės verda greitai – apie 15 minučių. Širdeles reikia virti apie 40 minučių, bet prieš tai 40–60 minučių palikti piene arba pasūdytame šaltame vandenyje.

Skrandžiai verdami 1–1,5 valandos. Atkreipkite dėmesį, kad priešingai nei likusios vištienos dalys, skrandžiai turi būti dedami į šaltą vandenį. Jei įdėsite juos į verdantį vandenį, jie taps kieti.

Norint išvirti vištieną, mums reikės šviežios vištienos, vandens, druskos, morkų, svogūnų, saliero šaknies.

  1. Gerai nuplaukite vištieną, pašalinkite likusias plunksnas.
  2. Vištieną įdėkite į puodą ir įpilkite vandens. Vanduo turi padengti vištieną 0,5-1 cm, užvirkite vandenį ir nupilkite.
  3. Vėl įpilkite švarų vandenį, suberkite nuluptas ir stambiai pjaustytas morkas, saliero šaknį, sveikus svogūnus, druską. Jei norite, galite pridėti lauro lapų ir pipirų.
  4. Užvirkite ir virkite uždengę ant silpnos ugnies, kol suminkštės (priklausomai nuo vištienos – 1val.).
  5. Patikrinkite, ar vištiena yra išvirusi pradurdami ją peiliu ar šakute. Mėsa turėtų būti lengvai praduriama, o iš jos turi išsiskirti skaidrios sultys. Nuimkite puodą nuo viryklės o vištieną palikite sultinyje, kol ji visiškai atvės (tokiu būdu ji bus sultingesnė).
10 Naujausių receptų su vištiena

[RSSImport display=”10″ feedurl=”https://valgome.lt/receptai/recipe-tag/vistiena/feed/” use_simplepie=”true”]

Krūtys gali būti skirtingos

Prieš galvodami apie tai, kiek laiko ruošti vištienos krūtinėlę, reikia žinoti, kokie viščiukai jums pasirodė. Jei tai yra broilerių vištiena, virimo laikas bus būtent tai, ką mes jau nurodėme. Bet jei turite vištienos broilerių, galite saugiai pridėti 10-15 minučių į kiekvieną valgio rūšį. Bet jūs galite būti sugautas ir vištiena, kuri gyveno 2-3 metus. Čia būtina jį virti iki pusvalandžio. Bet įsivaizduokite, kiek vitaminų ir maistinių medžiagų liks mėsoje tokiu ilgu kepimu. Toks vištiena gali būti tik marinuota ir troškinta.

Vištienos filė yra labai patogu naudoti gaminant įvairius patiekalus. Tai gali būti pjaustymas, salotos, keptuvės, picos ir kt. Paprastai salotų receptuose reikia virti mėsą. krūties? Šiame procese nieko nėra sunku. Apie tai pasakysime straipsnyje, taip pat apie tai, ką galima paruošti iš šio produkto.

Kepimo vištienos krūtinėlė nėra sunku. Ši mėsa yra beveik pasiruošusi valgyti. Jums tereikia laikyti terminis apdorojimas . Pažymėtina, kad vištienos mėsa priklauso dietiniams produktams. Tai dar vienas pliusas, kuriame kalbama apie šios konkrečios rūšies pasirinkimą.

Kaip krūties? Ant ugnies uždėkite vandens puodą. Nuplaukite mėsą ir įdėkite jį į keptuvę, kai vanduo virsta. Į vandenį įpilkite druskos. Kad vištienos krūtinėlė taptų kvapnesnė, galite naudoti bet kokius prieskonius ar prieskonius. Jei ketinate naudoti pabaigoje gautą sultinį, rekomenduojame išpjauti svogūnus, nulupti, bet nesmulkinti. Taip pat galite pridėti morkų, kurios supjaustytos dideliais gabaliukais, o vištienos krūtinėlė virinama 30 minučių. Tačiau laikas priklauso nuo gabalų dydžio. Virškinimo mėsa neturėtų būti.

Dabar žinote, kaip virti vištienos krūtinėlės. Sudarykite savo receptus. Vištiena puikiai tinka su daržovėmis, patiekalais. Jis gali būti patiekiamas su grietinės, majonezo ir česnako padažu, vadinamu tozhluk.

🍶 Jogurto marinatas

Lengviausias marinatas mėgstantiems vištieną, kuris itin dietiškas. Tik natūralūs produktai ir be jokio majonezo!

Ingredientai:

Kaip paruošti aromatinga jogurto marinatą:

  1. Sumaišykite visus ingredientus į vientisą masę ir joje marinuokite vištieną.
  2. Vištieną rekomenduojama palikti marinuotis nakčiai.
  3. Pasūdykite vištieną kepimo pabaigoje arba prieš pat patiekiant.

Sudėtis

  • Vištienos filė - 2 vnt. (500–600 g)
  • Druska - pagal skonį
  • Lauro lapai - 1-2 vnt.
  • Svogūnai - 0,5-1 vnt.
  • Morkos - 1 vnt.
  • Salierai - 2x2 cm gabalas.
  • Krapai - 1-2 vnt.
  1. Nuplaukite vištienos krūtinėlę ir be riebalų ir skaidulų.
  2. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Vandens lygis keptuvėje turėtų šiek tiek padengti krūtines.
  3. Įdėkite vištienos filė į verdantį vandenį ir vėl užvirkite. Putų ir purvo pavidalo ant vandens paviršiaus, jis turi būti pašalintas šaukštu.
  4. Pridėkite lauro lapą, visą svogūną, morkų gabalėlį į puodą, druskykite. Be to, jei pageidaujate, galite pridėti pipirų, salierų, kelių kelių krapų šakų krūva, todėl ją bus lengviau gauti. Virti 15-20 minučių po virimo, palikite mėsą atvėsti ir prisotinti skoniu dar 15-20 minučių sultinyje, vištiena pasirodys minkšta.

Kad vištienos krūtys būtų sultingos, naudokite šaldytą mėsą, kuri nėra užšaldyta.

Vištienos krūtinėlė yra tikras dietos produktas, tai patvirtina gydytojų, mitybos specialistų, profesionalių kulinarijos specialistų išvados. Ir sultinys su krūtimi taip pat yra labai naudingas, todėl sunkių ligų atveju rekomenduojama valgyti gydymo metu. Krūtį galima skirti ir vaikams, ir vyresnio amžiaus žmonėms. Tačiau ilgalaikis terminis apdorojimas gali išnykti. Todėl, kiekvienas meilužis, kuris rūpinasi sveika mityba Jūsų šeima, svarbu žinoti, kiek kepti vištienos krūtinėlės.

Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 vnt. Vištienos filė
  • 3 vnt. Bulvės
  • 1 vnt. Morkos
  • 0,5 vnt. Salierų šakniavaisiai
  • 2 sauja Makaronai
  • 2 žiupsnelis Druska
  • 2 vnt. Lauro lapai
  • 4 vnt. Kvapieji pipirai

Gaminimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Nuskuskite bulves, morką ir saliero šaknį. Smulkiai supjaustykite.
  3. Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant mažos ugnies.
  4. Įberkite druskos, įmeskite lauro lapų, kvapiųjų pipirų.
  5. Kai daržovės suminkštės, įberkite makaronų.
  6. Virkite, kol išvirs makaronai.
  7. Patiekiant pagardinkite grietine.