Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu 4 asm.
Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.
Žymės: kepsneliai, jautiena, nugarinė, gorgonzola, mėsos patiekalasIšraiškinga, bet nesudėtinga vištiena korėjietiškai 4 asm.
Nida Degutienė: Išraiškingo skonio lipniai saldžiarūgštei vištienai pasigaminti neprireiks jokių ypatingų ingredientų, viską rasite parduotuvėse. Tai toks nesudėtingas, greitai paruošiamas ir ypatingai gardus patiekalas, kad jo paragavę rizikuojate neapsiriboti vos viena porcija!
Žymės: vištiena, paukštiena, korėjietiškas, kepta vištiena, mėsos patiekalas
Sriuba su jautienos kukuliais
2023/07/12 pagal Karolina PuodžiūtėMano pažįstamųjų tarpe žmonės arba mėgsta sriubą. arba ne. Kaikurie pasakoja apie beveik magiškas sriubos galias, o kitiems jos gali net nebūti. Aš pati dar vis neapsisprendžiu, nes kartais tikrai jos pasiilgstu, tačiau gali praeiti kelios savaitės ir aš jos vistiek nenorėsiu. Vakar prasidėjo Ramadano mėnuo ir tradiciškai tai mėnuo, kai sriubos tiesiog karaliauja. Greičiausiai … Skaityti toliau

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais 2 asm.
Nida Degutienė: Labai dažnai šventiškoms vakarienėms aš renkuosi vištieną. Į krūtinėlių mėsą galima įsukti pačius įvairiausius įdarus, o iškepus ir supjausčius, turėsite restoraninio lygio patiekalą! Šįsyk pagrindiniam patiekalui siūlau rinktis šviežius špinatus ir sūrį. Tiks ir tas sūris, kuris spėjo šaldytuve šiek tiek padžiūti – sutarkuokite jį ir įmaišykite į įdarą. Galite sumaišyti kelių rūšių sūrius, o jei turite gabalėlį mėlynojo pelėsinio – būtinai įmaišykite ir jo.

Jautiena su daržovėmis kiniškai
2024/09/06 pagal valgomeParuošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 “Jautiena su daržovėmis kiniškai” – tai puikus pasirinkimas azijietiškų patiekalų mėgėjams, kurie vertina maistą, pripildytą skonių ir įvairių tekstūrų. Šis patiekalas yra puikus balansas tarp baltymų, daržovių ir skirtingų prieskonių. Pagrindinis patiekalo ingredientas – jautiena – yra puikus baltymų šaltinis, kuris svarbus raumenų atstatymui ir augimui. Jautiena … Skaityti toliau

Ingredientai
1. Nuluptą morką, svogūną, o taip pat cukiniją bei 1 pomidorą supjaustykite kubeliais, o tada dėkite į elektrinį smulkintuvą su S formu peiliu. Pulsuojančiu režimu pasmulkinkite iki rupių (maltos mėsos tekstūrą primenančių) drožlių. Gautą mišinį dėkite į plieninį sietą ir nuspauskite kuo daugiau sulčių.
3. Nedidelę kepimo skardą (tinka pailga, skirta keksui ar keturkampė) ištepkite aliejumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.
4. Gautą masę sukrėskite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite viršų. Šią formą dėkite į kitą didesnę, kurią pripilkite verdančio vandens (idealu, jei didžioji kepimo forma bus tiek aukštais kraštais, kad vandens lygis beveik sutaptų su kepinio mažesniojoje kepimo formoje aukščiu). Atsargiai statykite į orkaitę ir kepkite 1 val. ir 10 min. Išėmę kepinį iš orkaitės leiskite ramiai pastovėti apie 10 min.
5. Kol mėsos apkepas kepa, pasiruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus išsukite iki vientisos balzganos, gana skystos tyrės. Likusius 2 pomidorus sutarkuokite burokine tarka (tarkuojant pašalinkite odeles).
6. Tiekite apkepą su padažu, tarkuotų pomidorų tyre, šalia derinkite lengvas salotas, jei norisi stipriau – kuskusą ar ryžius.
