pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Biskvitinis Pyragas su Jogurtu: Lengvi Receptai Kiekvienai Dienai

Tai yra vienas paprasčiausių pyragų, kokius esate kepę. Pagrindinė taisyklė - jokio plakimo, jokio tešlos maišymo, jums neprireiks net virtuvinio kombaino.

Jogurtinis Pyragas: Klasikinis Receptas

Šis receptas nereikalauja ypatingų įgūdžių ar įrangos, todėl puikiai tinka pradedantiesiems kepėjams.

Ingredientai:

  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Soda
  • Druska
  • Cukrus
  • Kiaušiniai
  • Aliejus
  • Jogurtas

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų ir jogurtą - maišykite tik šakute, kad kiaušinio trynys ir baltymas susimaišytų, neplakite.

Jogurtinis Pyragas su Braškėmis: Vasaros Skonis

Šis pyragas - puikus būdas mėgautis šviežiomis braškėmis. Jogurto rūgštumas puikiai dera su saldžiomis braškėmis, sukuriant gaivų ir skanų desertą.

Reikės:

  • 0,5 kg braškių
  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 260 g miltų
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 120 g graikinio jogurto

Kaip Gaminti:

  1. Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius ir palikite nudžiūti. Jeigu jos didelės, perpjaukite perpus.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  3. Sviestą išplakite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. Į sviesto ir kiaušinių masę dėkite trečdalį miltų, pusę jogurto ir gerai išmaišykite. Vėl dėkite trečdalį miltų, pusę jogurto, išmaišykite ir galiausiai įmaišykite likusius miltus.
  6. Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą, ant viršaus išdėliokite braškes ir lengvai įspauskite į tešlą.
  7. Apibarstykite valgomuoju šaukštu cukraus ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę. Kepkite 55-60 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Išimkite iš orkaitės ir palikite keletą minučių pastovėti kepimo formoje, tik tuomet išimkite iš jos.
  8. Patiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi. Skanus ir šiltas, ir kambario temperatūros.

Sveikuolių Obuolių ir Riešutų Pyragas su Jogurtu

Šis „Sveikuolių obuolių ir riešutų pyragas“ yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnio deserto, išlaikant sodrų ir kvapnų skonį. Pagamintas su avižiniais dribsniais, kiaušiniais, jogurtu ir mėgstamais riešutais, šis pyragas suteikia energijos ir gausų kiekį maistinių skaidulų, o obuoliai papildo desertą natūraliu saldumu bei antioksidantais.

Galimos ingredientų alternatyvos

Avižinius dribsnius galima pakeisti pilno grūdo miltais ar grikių miltais, o jei norite veganiško varianto, jogurtą keiskite augaliniu (pvz., kokosų ar migdolų jogurtu). Mėgstamus riešutus taip pat galite keisti pagal skonį: graikiniais riešutais, migdolais arba anakardžiais.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad pyragas būtų dar puresnis, galite kiaušinių baltymus išplakti atskirai ir įmaišyti į tešlą prieš kepant. Be to, naudodami karšto oro gruzdintuvę, sutaupysite laiką ir išlaikysite pyrago drėgmę.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Avižiniai dribsniai ir riešutai šiam pyragui suteikia skaidulų, omega-3 riebalų rūgščių ir vitaminų, kurie padeda išlaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą bei palaikyti energijos lygį. Obuoliai taip pat yra puikus vitamino C šaltinis, stiprinantis imunitetą.

Glajus Pyragui

Jei norite papuošti savo pyragą, galite pasigaminti paprastą glajų.

Ingredientai:

  • Cukraus pudra
  • Lydytas sviestas
  • Citrinų sultys

Gaminimo Eiga:

  1. Glajui skirtą cukraus pudrą persijokite į dubenėlį, supilkite lydytą sviestą, išmaišykite, o tada skieskite glajų iki norimos konsistencijos citrinų sultimis - jis turi būti bėgantis, tačiau ne per skystas.
  2. Jei naudojate citrinų likerį, mediniu pagaliuku subadykite pyrago viršų ir sulaistykite likeriu.

Kepimo Patarimai

  • Kepimo formos (geriau nuimamais kraštais) dugną išklokite kepimo popieriumi, dugną ir šonus ištepkite sviestu.
  • Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite apie 50 min.
  • Leiskite pyragui 10 min. pravėsti formoje, o tada atsargiai išimkite.