pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Keptuvėje Keptos Vištienos Kojų Receptai

Vištienos kulšelės - vienas populiariausių paukštienos patiekalų tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Tai ne tik itin skanus, bet ir universalus pasirinkimas vakarienei ar pietums. „Vištienos kulšelės“ reiškia apatines vištos kojų dalis su oda ir kaulu, kartais dar vadinamas blauzdelėmis. Savo minkštumu ir sultingumu jos pranoksta vištienos krūtinėlę, o dėl riebesnės tekstūros išlieka aromatingos bei nepraranda sulčių net ir ilgai kepdamos.

Kulšelės puikiai tinka kepti orkaitėje, griliuje, troškinti arba marinuoti. Tai patiekalas, kuriuo mėgaujasi tiek suaugusieji, tiek vaikai, o įvairūs prieskoniai leidžia pagaminti vištienos kulšeles, pritaikytas asmeniniam skoniui.

Pagrindinis Keptų Vištienos Kulšelių Receptas

Šį pagrindinį vištienos kulšelių receptą lengva pritaikyti pagal nuotaiką ar pageidavimus. Vištienos kulšelės puikiai sugeria įvairių prieskonių skonius, tad nebijokite eksperimentuoti su savo mėgstamais aromatais.

Ingredientai:

  • Vištienos kulšelės
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • Paprikos milteliai
  • Česnakas
  • Raudonėlis
  • Čiobreliai
  • Citrinos sultys (nebūtina)
  • Šviežios žolelės (papuošimui)

Gaminimo procesas:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus, paprikos miltelius, česnaką, raudonėlį, čiobrelius ir, jeigu naudojate, citrinos sultis.
  2. Kulšeles gerai ištrinkite paruoštu prieskonių mišiniu, kad prieskoniai padengtų kiekvieną vištienos plotelį.
  3. Kulšeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (arba į grilio groteles), kad neturėtų sąlyčio viena su kita. Taip visos apkeps tolygiai.
  4. Prieš patiekiant, pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Patarimai:

  • Įtraukite citrinos žievelės, čiobrelių, rozmarino, rozmarino šakelę kepant šalia.
  • Norėdami dar traškesnės odelės, kepimo viduryje galite kulšeles apversti arba kepsnius keletą minučių užbaigti keptuvėje ant stipresnės ugnies.
  • Svarbu neperkepkite - jei naudosite termometrą, kulšelių mėsa ideali, kai pasiekia 74°C temperatūrą storiausioje vietoje. Taip išsaugosite sultingumą.
  • Jeigu kulšelės labai didelės, kepimo laikas gali nežymiai ilgėti.

Variacijos:

  • Azijietiškos variacijos mėgėjai gali dėti sojos padažo, šlaką sezamų aliejaus ir imbiero.
  • Norėdami amerikietiškos BBQ skonio - užtepkite savo mėgstamą barbekiu padažą prieš paskutines 10 minučių kepimo.

Patiekti vištienos kulšeles geriausia su šviežių daržovių salotomis, keptomis bulvytėmis ar bulvių koše. Papildomai galima paruošti padažą - pavyzdžiui, jogurto su česnaku, medumi ir krapais. Jei liko keptų kulšelių, jos puikiai tiks šaltoms užkandėlėms ar sumuštiniams.

Vištienos Kojelės Su Padažu

Paruoškime vištienos kojeles su padažu. Vištienos mėsa įgauna didelį populiarumą tarp gyventojų. Kasmet žmonės vis dažniau renkasi vištienos gaminius, o ne kitus - kiaulieną ar jautieną. Pavyzdžiui, NVS šalyse vištieną vartoja 70 proc. Tuo pačiu metu šis skaičius nuolat didėja 3-5%. Tendencija naudojasi įvairūs restoranai. Daugumos kavinių meniu daugiausia dėmesio skiriama vištienai. Kartais kitos rūšies mėsos gaminiai visiškai išbraukiami iš valgiaraščio. Vištienos mėsa yra pigesnė ir lengviau paruošiama, tačiau ji pasirodo skani.

Verta savarankiškai įvertinti vištienos privilegiją prieš kiaulieną ir jautieną.

Ingredientai:

  • Vištienos kojos - 1,5 kg
  • Kukurūzų krakmolas - 2 šaukšteliai
  • Paprika - 1,5 val. l.
  • Chmeli-Suneli - 1 val. l.
  • Sausas česnakas - 1 šaukštelis
  • Itališkos žolės - 1 šaukštelis
  • Augalinis aliejus - 2 šaukštai. l.
  • Druska - ½ šaukštelio
  • Medus - 1 šaukštelis
  • Citrinų sultys - 3 šaukštai. L.
  • Sojų padažas - 2 šaukštai. l.

Gaminimo procesas:

  1. Iš abiejų vištienos kojelių pusių padarome nedidelius įpjovimus.
  2. Vištienos kojeles pabarstykite druska ir krakmolu.
  3. Sumaišykite itališkas žoleles su sausais česnakais, Chmeli-suneli ir paprika.
  4. Supilkite pipirų mišinį ant kojų, užpilkite augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite, įtrinkite prieskonius į mėsą ir odą.
  5. Kojas palikite marinuotis šaldytuve bent pusvalandžiui.
  6. Tada įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ir padėkite kojas ant paviršiaus pjūviais žemyn. Kepkite kojas iš abiejų pusių ant stiprios ugnies porą minučių iki auksinės rudos spalvos.
  7. Keptuvėje su tuo pačiu aliejumi, kuriame buvo kepamos kojos, paruoškite padažą. Į šiltą aliejų įpilkite medaus ir sojos padažo ir išmaišykite.
  8. Įpilkite citrinos sulčių ir užvirkite ant silpnos ugnies.
  9. Į padažą sudėkite vištienos kojeles, o paviršių aptepkite tuo pačiu padažu.
  10. Troškinkite kojas ant silpnos ugnies 10-15 minučių po dangčiu. Po 7 minučių pasukite kojas į kitą pusę.

Rezultatas - keptos sultingos vištienos kojos.

Kepti Vištienos Šlaunelių Suktinukai

Kepti vištienos šlaunelių suktinukai - skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kurio stalo puošmena. Yra daugybė būdų, kaip paruošti keptus vištienos šlaunelių suktinukus su įdaru.

Gaminimo procesas:

  1. Vištienos kojas nuplaukite ir lengvai nusausinkite, išimkite iš jų kaulus.
  2. Marinuokite kotletus po maistine plėvele 15 minučių.
  3. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną, 5-7 min.
  4. Smulkiai supjaustykite pievagrybius, sudėkite prie svogūnų ir toliau kepkite.
  5. Grybus ir svogūnus sudėkite į atskirą dubenį, sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite petražoles.
  6. Suktinukus dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Vištienos Šlaunelės Padaže

Vištienos šlaunelės kadaise buvo laikomos elgetų maistu, nes šioje vištienos dalyje buvo mažai mėsos, ypač kojose. Tačiau žmonės pamažu atsisakė šio stereotipo. Šiandien vištienos šlaunelės gaminamos net pačiuose prabangiausiuose restoranuose. Yra daug naudingų vitaminų ir mineralinių medžiagų.

Gaminimo procesas:

  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  2. Vištienos šlauneles iš abiejų pusių pabarstykite 7 g druskos ir 5 g maltų juodųjų pipirų.
  3. 200 g svogūnų pakepinkite tame pačiame aliejuje, kol suminkštės, sudėkite grybus.
  4. Į sultinio ir vyno mišinį sudėkite iškeptas kojas ir šlauneles.
  5. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūnus, kapijas ir brokolius.
  6. Į daržovių mišinį įberkite 5 g druskos, aštriųjų pipirų dribsnių ir ciberžolės.
  7. Išvirusius ryžius sudėkite į keptuvėje esančias daržoves ir išmaišykite.

Gauname minkštas sultingas vištienos kojas ir šlauneles padaže bei skanų garnyrą.

Oro Gruzdintuvės Vištienos Kulšelės

Oro gruzdintuvės vištienos kulšelės yra vienas iš paprasčiausių ir skaniausių būdų mėgautis vištienos kojomis! Šis „Air Fryer“ vištienos kojelės receptas, pagamintas iš saldaus ir dūminio sauso įtrynimo, suteikia neįtikėtinai sultingą vištieną su nenumaldomai traškia oda. Šis „Air Fryer“ vištienos kojelių receptas yra vienas iš mano paprastų šeimos vakarienės receptų.

Vos kelios minutės paruošimo ir itin paprastų prieskonių, „Air Fryer Chicken Drumsticks“ oda yra nenumaldomai traški, o tuo pačiu metu yra itin švelni ir neįtikėtinai sultinga. Dar svarbiau, kad visa šeima juos MYLI! Rudasis cukrus įtrina vaikus, o traški oda ir rūkyta paprika - įmantresnį gomurį.

Patarimai patiekimui:

Nors šias vištienos kojeles galite patiekti su BBQ padažu, šios kulšelės yra tokios kvapnios, kad joms tikrai nereikia jokio papildomo padažo. Įtrynimas yra taškas ir suteikia vištienai neįtikėtiną skonį.

Vienintelis dalykas, kurį reikia derinti su „Air Fryer Chicken Drumsticks“, yra daug servetėlių ir galbūt keli mėgstami garnyrai, pvz., keptos pupelės, keptos bulvytės, suktatas arba greitai paruošiami kukurūzų burbuolės.

Dažniausiai užduodami klausimai:

Ar galiu gaminti šį receptą naudojant šaldytas vištienos kojas?

Ne, šaldyta vištiena neiškeps tolygiai, o įtrynimas blogai prilips prie odos.

Kokią vištienos kulšelę geriausia naudoti šiam receptui?

Jei rasite/įperkate, rekomenduoju naudoti ekologiškas, sausas atšaldytas vištienos blauzdeles. Jie tiesiog skanesni. Tačiau bet kokios prekės ženklo/įvairios vištienos kojos ar kulšelės tiks ir vis tiek bus skanios.

Ar šis receptas gali būti padvigubintas?

Taip! Kaip parašyta pagal šį „Air Fryer Chicken Legs“ receptą, gaunamos 4 vištienos kulšelės, iš kurių gaunamos 4 nedidelės porcijos arba 2 sočios porcijos. Norėdami pagaminti 8 vištienos blauzdeles, turėsite dirbti partijomis, kad vištiena būtų kepta ore. Pirmąją partiją laikykite orkaitėje 200 laipsnių F temperatūroje, o kita dalis iškeps.

Ar galima naudoti vištienos blauzdeles be kaulų?

Neseniai mano vietinėje bakalėjos parduotuvėje mačiau vištienos blauzdeles / kulšeles be kaulų ir be odos. Norėdami kepti šios veislės vištienos blauzdeles, kepkite vištieną ore 6 minutes 380 ℉ temperatūroje. Išimkite krepšelį, apverskite, grįžkite į oro gruzdintuvą ir toliau kepkite ore dar 6 minutes arba tol, kol vištiena pasieks vidinę 165 ℉ temperatūrą.

Vištienos Kojos Orkaitėje Su Daržovėmis

Šiandien sužinosite, kaip iš paprastų ingredientų pasigaminti prašmatnų restorano patiekalą. Vištienos kojos tokios skanios, kad vien kvapas išprotės. Kojos švelnios dėl specialaus padažo, o šviežios daržovės padaro jas sultingesnes.

Gaminimo procesas:

  1. Į dubenį suberkite druską, suberkite juoduosius pipirus, papriką ir rozmariną.
  2. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Paimkite formą ir išdėliokite kojas ratu.
  4. Tarp jų sudėkite bulves, saldžiąsias paprikas ir užpilkite padažu.
  5. Viską uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.
  6. Pasibaigus skirtam laikui, išimkite skardą iš orkaitės, nuimkite foliją ir viską pabarstykite sūriu.