pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronai su krevetėmis: receptai ir variacijos

Neperdedant - vieni skaniausių makaronų, kuriuos gaminau pastaruoju metu!

Sėkmės formulė čia paprasta - skanus kokybiškų ir teisingai paruoštų produktų derinys.

Šiuo atveju tai al dente išvirti (nepervirti) tagliatelle makaronai, tigrinės krevetės ir nuostabaus skonio itin kreminis baltojo vyno padažas.

Beje, kreminį makaronų padažą paruošti galima ir be grietinėlės - vietoje jos puikiai tinka Vilkyškių varškės užtepėlė su žalumynais arba česnakais.

Tikiuosi ir jums patiks šis mano sugalvotas receptas.

Makaronai su krevetėmis ir baltojo vyno padažu

Keptuvėje išlydome sviestą ir kepame krevetes ant didelės kaitros po 2 minutes iš abiejų pusių.

Į keptuvę įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę.

Pilame vyną ir kaitiname kelias minutes (išgariname alkoholį).

Į keptuvę su padažu dedame išvirtus makaronus ir keptas krevetes.

Makaronai su krevetėmis ir kariu

Reikės:

  • 1 pakuotė spagečių
  • 500 g krevečių be kiauto
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 skardinė kokosų pieno (riebesnis idealu)
  • 1 šaukštelis raudonos kario pastos

Aš dievinu Azijos virtuvę ir mėgstu kartoti, kad ji daug lengvesnė, nei gali pasirodyti - anksčiau ir pati ja mėgavausi tik restoranuose.

Iš tiesų, tai namie kurti Azijos skonius visai nesudėtinga, nereikia jokios specialios įrangos, tik reikia turėti keletą specifinių padažų ir ingredientų - tuomet sėkmė garantuota.

Žinau, kad kartais nedrąsu pirkti nepažįstamus ingredientus, bet jei mėgstate Azijos skonius, tikrai rekomenduoju įsigyti, ir naudoti kuriant egzotiškesnius skonius.

Gaminimo eiga:

  1. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  2. Krevetes apipilame šaukštu padažo, leidžiame kelias minutes pasimarinuoti.
  3. Paprikas ir morką supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Į keptuvę pilame aliejaus, iškepame krevetes, atidedame.
  5. Į keptuvę pilame aliejaus, dedame papriką, morką, pupelių daigus, kepame minutę.
  6. Į keptuvę grąžiname krevetes, dedame makaronus, supilame padažą.
  7. Viską išmaišome.
  8. Patiekiame pabarsčius žemės riešutais, čili griežinėliais, svogūnų laiškais, kalendra ir su laimu.

Greitai pagaminamas, bemėsis, sotus patiekalas pietums ar vakarienei.

Neatsivalgomų makaronų su krevetėmis receptas

Ingredientai (4 asm.):

  • 1 vidutinė morka
  • 1 gabalėlis saliero gumbo
  • 1 gabalėlis pastarnoko
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 saliero lapkotis
  • 6-7 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4-5 saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 šaukštelis sardinių pastos (arba 3 sūdytų ančiuvių)
  • 250 ml daržovių sultinio
  • 2 šaukštų padažo „Umami smoked onion“
  • 1 šaukštelis parūkytos paprikos
  • ½ skardinės konservuotų pomidorų
  • Žiupsnelis laiškinių česnakų
  • 6 šaukštų ekologiško avižų kreminio gaminio
  • 2 saujos makaronų
  • 1 kuokštelis petražolių
  • 200 g šviežių arba šaldytų krevečių
  • Žiupsnelis maltos kalendros
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų

Gaminimo žingsniai:

  1. Morką, saliero gumbą, pastarnoką sutarkuokite su tarka. Supjaustykite svogūną, 1 česnako skiltelę sutraiškykite, saliero lapkotį supjaustykite.
  2. Įkaitus puodui, suberkite visas daržoves ir jas apkepkite didelėje kaitroje.
  3. Suberkite džiovintus pomidorus, įberkite juodųjų pipirų, dėkite sardinių pastos ir viską išmaišykite.
  4. Įpilkite sultinio, berkite žiupsnelį parūkytos paprikos, dėkite umamio padažo, išmaišykite. Dėkite konservuotus pomidorus.
  5. Įberkite laiškinių česnakų, maišykite. Išjunkite ugnį ir viską sutrinkite virtuviniu trintuvu.
  6. Įdėkite avižų kreminio gaminio ir išmaišykite. Sutrynus dar šiek tiek pavirkite.
  7. Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Jei liko sultinio, galite supilti jį verdant makaronus.
  8. Petražoles sukapokite.
  9. Į įkaitintą keptuvę berkite krevetes, parūkytą papriką, smulkiai pjaustytą česnako skiltelę. Apkepus (2-3 min.), išjunkite ugnį ir suberkite petražoles.
  10. Į serviravimo lėkštę dėkite makaronus, ant jų - padažą ir krevetes. Viską išmaišykite, galite papuošti petražolėmis.

Patarimai:

  • Jei neturite sardinių pastos, į daržoves galite dėti kelis ančiuvius.
  • Jei norite, galite į padažą įpilti stikliuką degtinės.
  • Svarbu neperkepti krevečių.