pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Maltos Vištienos Kepsneliai - Gardus Ir Lengvas Receptas

Vištienos kepsneliai

Jei turite vištienos ir norite greitai ir lengvai pagaminti vištienos kepsnelius, šis receptas kaip tik Jums!

Minkšti, sultingi, aromatingi ir labai labai gardūs vištienos kepsneliai, puikiai dera su įvairiais garnyrais ir salotomis. Mes juos dažniausiai valgome su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis 😉

Ingredientai

Reikės:

Iš šių ingredientų iškepiau 6 kepsnius 😉

Kepsnelius kepiau iš vištienos filė, bet puikiausiai tinka ir šlaunelių mėsa 😉

Supjaustau 400g vištienos filė nedideliais kubeliais.

Dedu 2 šaukštus krakmolo (naudojau bulvių krakmolą), 2 šaukštus majonezo.

Įmušu kiaušinį, viską gerai sumaišau šaukštu.

Uždengiu maistine plėvele ir palieku ~1val marinuotis (galima ilgiau).

Keptuvę įkaitinu, pilu šiek tiek aliejaus.

Dedu po gerą šaukštą vištienos masės į keptuvę suformuodama kepsnelius. Aš iškepiau 6 kepsnius.

Kepu ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda viena pusė (~5min). Po to apverčiu ir apkepu kitą pusę (~5min).

Svarbu, kad ugnis nebūtų didelė, nes kepsneliai neiškeps viduje.

KATEGORIJA:
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Peržiūrėti visus komentarus (0)
Taip pat gali patikti
  • 56,3K views
  • 1 m. skaitymo
  • Kalėdų patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Pietūs
  • Tėvo diena
  • Velykų patiekalai

Orkaitėje kepti vištienos kepsneliai su sūriu

Jums reikės:

  • 500 gramų vištienos krūtinėlės;
  • 1 cukinija;
  • 50 gramų mocarelos sūrio;
  • 1 kiaušinis;
  • šiek tiek pieno;
  • naminiai džiūvėsėliai;
  • alyvuogių aliejus;
  • druska ir pipirai.

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite storesniais griežinėliais, išilgai pjūvio padarykite duobutę, kad gautumėte nedidelę kišenę.

Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje keletą minučių su trupučiu aliejaus su druska. Iškepus išimkite, perkelkite į dubenį ir atvėsinkite. Į paliktą vištienos kepsnio kišenę įdėkite gabalėlį cukinijos ir gabalėlį mocarelos.

Dubenyje išplakite kiaušinį su trupučiu pieno ir žiupsneliu druskos, mėsos kepsnelius iš pradžių aptepkite kiaušiniu, o po to apvoliokite džiūvėsėliais, ypač gerai apvoliokite tą vietą, kur padarėte pjūvį. Galite mėsą apvolioti du kartus.

Taip paruoštus vištienos kepsnelius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, įpilkite alyvuogių aliejaus (kiekvieną gabalėlį apšlakstykite) ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, visada vadovaukitės savo orkaite – kepimo laiką ir temperatūrą galite reguliuoti pagal savo poreikius. Kiekvienas žmogus geriausiai išmano savo orkaitę.

Patiekite su pasirinktu garnyru.

Burokėlių salotos su kukurūzais

  • Parašė Maisto mėgėja
  • gruodžio‎‎‎‏‏‎ ‎17, 2024

  • 756 peržiūros
  • 1 m. skaitymo
  • Kažko nevalgantiems
  • Kūčių patiekalai
  • Užkandžiai
  • Vakarienė

Lipnūs vištienos šlaunelių kepsniai

Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Pagrindiniai patiekalaiŽymos: šlaunelės, vištienaPorcijų skaičius: 4
  • 700 g. šlaunelių mėsos (be odos ir kaulų)
Padažui reikės: (1 pastaba)
Orkaitę įkaitinkite iki 220C, su ventiliatorium iki 200C.

Pasirinkite atitinkamo dydžio kepimo skardą, kad tarp mėsos gabalėlių liktų erdvės ir jie nedengtų vienas kito. Skardą keliais sluoksniais išklokite aliuminio folija, po kepimo nereikės galuotis ją šveičiant.

Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Vištienos kepsnelius išdėliokite ant skardos ir šaukštu užpilkite padažą, bet tik ant viršaus, iš apačios nereikia. Panaudokite apie 2/3 padažo, likusią dalį atidėkite. Kepkite 15 minučių.

Ištraukite skardą iš orkaitės ir įjunkite grilio funkciją. Vištieną apšlakstykite susidariusiomis sultimis ir likusiu atidėtu padažu.

Kepkite viršutinėje orkaitės dalyje (apie 20 cm. nuo kaitinimo elemento) 8-10 minučių, kol paviršius gražiai karamelizuosis. Jeigu praėjus 7-8 minutėm matote, kad kepsnelių paviršius neskrunda ir padažas netirštėja, padidinkite kaitrą, bet nuolat stebėkite procesą, nes tikimybė ištraukti svilėsius labai didelė.

Išimkite vištieną iš orkaitės ir prieš tiekiant leiskite keletą minučių pailsėti (neuždengtą). Dėkite į lėkštes ir dosniai užpilkite susidariusiu padažu.

Prie šių kepsnelių tiks bet koks garnyras, galite tiekti su ryžiais, bulvių koše ar, tiesiog, žaliomis salotomis. Mūsų šeimoje mėgstamiausias derinys - basmati ryžiai ir azijietiškos salotos.

Naujausi receptai

  • Morkų bananų pyragas
  • Vieno kąsnio užkandėlės
  • Dešrainių receptas
  • Salotos su vištiena
  • Burokėlių salotos su kukurūzais
Įdomiausi patiekalai
Sultinga ir minkšta kiaulienos nugarinė orkaitėje
  • 56,3K views
Varškės apkepas be manų kruopų
  • 47,1K views
Tortilijų čeburekai
  • 40,3K views
Avižinių dribsnių duona
  • 36,1K views
Varškės pyragas
  • 35,6K views
Kategorijos
  • Be kategorijos (1)
  • Gėrimai (6)
  • Kažko nevalgantiems (101)
    • Be glitimo (10)
    • Be kiaušinių (28)
    • Be pieno (13)
    • Veganiški (35)
    • Vegetariški (54)
    • Desertai (110)
    • Pagrindiniai patiekalai (147)
    • Pietūs (198)
    • Pusryčiai (195)
    • Sriubos (22)
    • Užkandžiai (247)
    • Vakarienė (312)
    • Gimtadienio proga (52)
    • Kalėdų patiekalai (75)
    • Kūčių patiekalai (35)
    • Motinos diena (73)
    • Naujiesiems Metams (110)
    • Tėvo diena (77)
    • Užgavėnių idėjos (40)
    • Valentino dienai (27)
    • Velykų patiekalai (83)
    • 814 peržiūrų
    • 1 m. skaitymo
    • Kalėdų patiekalai
    • Kažko nevalgantiems
    • Kūčių patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    • Veganiški

    Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česnakais

    Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
    Paskelbė: Lankytojas17 Birželio 2022

    Vištiena - vieni žmonės ją labai mėgsta, kiti sako, kad ši mėsa tiesiog per sausa. O gal ją įmanoma pagaminti taip, kad patiktų visiems? Šį kartą močiutė parodė, kaip tai padaryti, kad tokius vištienos kepsniukus galėtumėte paruošti Jūs!

    Receptu, kaip patiems pagaminti šį vištienos patiekalą, dalijasi Mo. Šitaip švelniai savo močiutę Birutą vadina net visiškai atskirą "Youtube" kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo - buvusi virėja, bet jai vis dar labai ir labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti ir filmuoti jos patiekalus. Recepto pabaigoje taip pat rasite šio patiekalo gamybos video. :)