Tinkamos mėsos pasirinkimas kepsniui
Kaip kepti kepsnį? Vienas iš tobulo kepsnio paruošimo garantų - tinkamos mėsos rūšies pasirinkimas. Kuo ji geresnė, t. y. jaunesnė, šviežesnė, iš geros rūšies jautienos, tuo kepsnys bus skanesnis. Tai turėtų būti mėsingų veislių karvių arba bulių jautiena, pagardinta prieskoniais. Specialistai nurodo, kad tie, kurie pageidauja švelniausios pagal tekstūrą ir skonį mėsos, turėtų rinktis jautienos nugarinės kepsnį. Kepsnys iš jautienos, antrekotas ir jautienos kojų kepsnys taip pat yra geras pasirinkimas, nors pabrėžiama, kad kepsniai iš šios rūšies mėsos nebebus tokie švelnūs ir sultingi, tačiau tai nereiškia, kad jie bus mažiau skanūs. Tai idealus pasirinkimas mėgstantiems intensyvų, tvirtą jautienos skonį.
Rinkdamiesi mėsą atkreipkite dėmesį į riebalų kiekį. Tai pasakytina tiek apie smulkias riebalų sankaupas mėsos viduje, vadinamąjį marmurą, tiek apie riebalinį sluoksnį aplink kepsnį. Juk riebalai yra skonio pernešėjai, o kepsnys yra minkštas, sultingas ir aromatingas būtent dėl tinkamo riebalų kiekio mėsoje.
Instrukcijos
*Yuzu yra Japonijoje (ir Korėjoje) itin populiarus citrusinis vaisius, pasižymintis ypatingu aromatu. Yuzu sulčių būna pirkti specializuotose parduotuvėse, tačiau jį puikiai pakeičia citrinos arba laimo sultys
- Paruošimo laikas: 10 min
- Gaminimo laikas: 2 min
- Kategorija: Pagardai, Užkandžiai
- Virtuvė: Azijos fusion, Japonijos

Be dūmų ir ugnies: kaip kepti kepsnius ant elektrinio grilio namuose
Elektrinis grilis gali būti puikus pagalbininkas namų virtuvėje ir atlikti daugelį kasdienių užduočių, įskaitant maisto atšildymą ir net kepimą. Be to, jis gali pakeisti visą prietaisų ir įrankių arsenalą kepsniams kepti ir daugeliu atvejų gerokai sutrumpinti laiką bei sumažinti pastangas, kurių reikia geresniems rezultatams pasiekti.

Nuo ko pradėti kepant ant elektrinio grilio
Kaip visada – nuo mėsos paruošimo. Jei turite visą jautienos gabalą, supjaustykite jį 2-2,5 cm storio kepsniais. Jei paruošti keli kepsniai – sujungkite 2 (daugiausia 3) vienodo storio kepsnius, kad kiekvienos partijos kepimo laikas būtų vienodas.
Likus 30-40 minučių iki kepimo mėsą išimkite iš šaldytuvo. Padėkite ant pjaustymo lentos ir uždenkite maistine plėvele. Kambario temperatūros mėsa apskrus greičiau ir tolygiau.
Likus 10-15 minučių iki kepimo kepsnius pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Naudokite rupią druską, ji veikia kaip sūrymas: pirmiausia ištraukia drėgmę iš mėsos skaidulų, tada joje ištirpsta ir vėl įsigeria į kepsnį, suskaidydama baltymus ir padarydama mėsos tekstūrą minkštesnę.

Kardžuvių parinkimas ir laikymas
Renkantis kardžuvę, ieškokite, kad maža tamsios mėsos juosta būtų raudona, o ne ruda. Jei ruda, mėsa seni. Žinokite, kad rytinės pakrantės durklažuvių kepsniai yra šiek tiek rožesni už Ramiojo vandenyno kalaviją; tai yra dėl jų mitybos, daugiausia kitų žuvų ir šiek tiek kalmarų.
Tvirtai suvynioti durklažuviai gerai užsikrauna maždaug 3-4 mėnesius, tačiau už jos ribų jis greitai nusileidžia.
