pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greitas Mėsos Marinavimas - Geriausi Patarimai ir Receptai

Patarimai šašlykų marinavimui

Šašlykų marinatų yra įvairiausių, nuo paprasčiausių su žolelėmis, svogūnais, iki marinatų su kefyru ar kitais gėrimais. Norint paruošti skanius ir sultingus šašlykus, reikia ne tik gero šašlykų marinato, bet ir žinoti keletą svarbių taisyklių.

Nors populiaru manyti, kad kuo ilgiau mėsa marinuojama, tuo ji tampa minkštesnė ir geriau sugeria prieskonius, iš tiesų tai nėra tiesa. Pernelyg ilgas marinavimas gali pakenkti mėsos tekstūrai ir netgi sumažinti jos maistingąją vertę. Jei marinuojate su skirtingais marinatais, nuo to priklauso ir mėsos marinavimo laikas.

  • Šašlykų marinatas su citrinos sultimis. Kiauliena – 12-15 val., vištiena – 6-8 val., aviena – 4-5 val.
  • Šašlykų marinatas su actu. Kiauliena – 10-12 val., vištiena – 8-10 val., aviena – 3-6 val.
  • Šašlykų marinatas su vynu. Kiauliena – 2-6 val., vištiena – 2-6 val., aviena – 2-6 val.
  • Šašlykų marinatas su kefyru. Kiauliena – 1-3 val., vištiena – 1-3 val.
  • Šašlykų marinatas su majonezu. Kiauliena – 2-6 val., vištiena – 2-6 val., aviena – 2-6 val.
  • Šašlykų marinatas su alumi. Kiauliena – 5-6 val.
  • Šašlykų marinatas su mineraliniu vandeniu. Kiauliena – 8-10 val.
  • Šašlykų marinatas su aliejumi. Kiauliena – 5-6 val., vištiena – 4 val., aviena – 4 val.
  • Šašlykų marinatas su svogūnais. Kiauliena – 12-15 val., vištiena – 1-2 val., aviena – 4-5 val.

Kaip orkaitėje iškepti pačius skaniausius, sultingus šonkauliukus? Patarimai ir receptai!

Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo ir prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais. O straipsnio apačioje rasite mūsų pačių mėgstamiausių šonkauliukų receptų, kurie visada sulaukia didžiulio pasisekimo!

Šašlykų marinatas su mineraliniu vandeniu

Labai greitas ir ypatingai skanus šašlykų marinavimo receptas. Toks marinavimo būdas labai praverčia, kai trūksta laiko ar šašlyką kepti sugalvojame netikėtai. Mineralinis vanduo ir tarkuotas svogūnas padeda mėsą suminkštinti gerokai greičiau negu tradiciniai marinavimo būdai.

  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 500 ml gazuoto mineralinio vandens (labiau tinka sūrus)
  • 3 vnt. svogūnų (vidutinio dydžio)
  • 1 vnt. citrinos (arba 2 šaukštų obuolių acto)
  • prieskonių šašlykams, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • juodųjų pipirų, pagal skonį
  • baziliko, pagal skonį

Gaminimas:

  1. Sprandinę supjaustykite stambesniais gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
  2. Svogūnus sutarkuokite burokine tarka, sudėkite ant mėsos, išspauskite citrinos sultis ir išmaišykite rankomis.
  3. Viską užpilkite gazuotu mineraliniu vandeniu, sudėkite prieskonius, berkite druskos, pipirų ir dar kartą gerai išmaišykite. Druskos kiekį koreguokite pagal mineralinio sūrumą, jei sūresnis – druskos dėti mažiau, jei švelnesnis – mažiau.
  4. Indą su mėsą uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent dvi valandas. Galite palaikyti ir ilgiau – skonis įsigers dar stipriau.
  5. Prieš kepdami rankomis nubraukite svogūnų gabaliukus (kad kepant jie nesviltų).
  6. Mėsą suverkite ant iešmų ir kepkite ant gerai įkaitintų žarijų.

Kaip marinuoti jautieną?

Vienas iš jautienos marinavimo būdų puikiai tiks tiems, kurie mėgsta kepti didelį jautienos gabalą orkaitėje. Pirma, tokiu terminiu apdorojimu mėsa išlaiko daugiausiai naudingų medžiagų, antra, procesas yra gana greitas ir paprastas.

Labai populiarus jautienos marinatas – citrinų sulčių ir alyvuogių (saulėgrąžų) aliejaus mišinys. Abu produktai sumaišomi lygiomis dalimis (1:1).