pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Braškių ir Maskarponės Desertas: Lengvas ir Gaivus Receptas

Ar ir jus kartais aplanko tas jausmas, kai po gero deserto atrodo, kad diena pasisekė? Vasara už lango, lietaus nuplautos besibaigiančios braškės... Tad pasigaminkime nuostabų desertą!

Ingredientai

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 300 g graikiško jogurto be priedų
  • Vanilė ir cukrus ar stevija - pagal skonį
  • 250 g braškių
  • 65 g „Amarettini“ sausainių (ar „Damų pirštelių“)
  • Šalta kava sausainiams pamirkyti
  • Kakava desertui apibarstyti
  • Sausainių trupiniai
  • Pusė puodelio saldintos kvapnios arbatos
  • Riebi grietinėlė
  • Cukraus milteliai
  • Vanilinis cukrus
  • Šokoladiniai sausainiai
  • Tirpintas ir atvėsintas sviestas

Gaminimo Eiga

  1. Sausainių Pagrindas: Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į šešias stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą.
  2. Maskarponės Kremas su Arbata: Dubenyje sumaišykite maskarponę su arbata. Pastarosios pilkite tiek, kad sūris suskystėtų, tad visos arbatos gali ir neprireikti. Papildomai sūrio nebesaldinkite, cukraus/medaus pakanka tiek, kiek yra arbatoje.
  3. Maskarponės-Jogurto Kremas: Maskarponę, graikišką jogurtą, vanilę, cukrų ar steviją gerai išplakite.
  4. Braškių Paruošimas: Braškes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  5. Grietinėlės Kremas su Braškėmis: Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
  6. Deserto Formavimas Indeliuose:
    • Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių.
    • Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo.
  7. Deserto Formavimas Stiklinėse:
    • Sausainius vos pamerkite į kavą ir sudėkite ant stiklinės dugno (po 5-6 vnt.), ant jų dėkite maskarponės-jogurto sluoksnį, ant jo - supjaustytų braškių, vėl maskarponės-jogurto, sausainių, braškių ir t.t.
  8. Sluoksniavimas Dubenyje (20-22 cm skersmens):
    • Dubens dugną padenkite puse sausainių.
    • Sukrėskite pusę maskarponės, išdėliokite pusę braškių.
  9. Šaldymas: Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
  10. Pateikimas: Apibarstykite kakava.

Paruošimo laikas: 15 min. + 2 val. šaldytuve.

Skonis: 10/10. Sūrio tortų gerbėjai šiam desertui tikrai neliks abejingi. Desertas kreminis, tirpstantis burnoje, su puikiai jaučiamu braškių skoniu ir aromatu.

Pasigaminkite šį nuostabų desertą ir mėgaukitės vasaros teikiamais malonumais! Pasimerkite bijūnų į mažą dailų kibirėlį, pakabinkite šaukštelį braškių deserto ir džiaukitės diena. Minute. Štai tokia turi būti vasara. Taip?