Ar ir jus kartais aplanko tas jausmas, kai po gero deserto atrodo, kad diena pasisekė? Vasara už lango, lietaus nuplautos besibaigiančios braškės... Tad pasigaminkime nuostabų desertą!
Ingredientai
- 250 g maskarponės sūrio
- 300 g graikiško jogurto be priedų
- Vanilė ir cukrus ar stevija - pagal skonį
- 250 g braškių
- 65 g „Amarettini“ sausainių (ar „Damų pirštelių“)
- Šalta kava sausainiams pamirkyti
- Kakava desertui apibarstyti
- Sausainių trupiniai
- Pusė puodelio saldintos kvapnios arbatos
- Riebi grietinėlė
- Cukraus milteliai
- Vanilinis cukrus
- Šokoladiniai sausainiai
- Tirpintas ir atvėsintas sviestas
Gaminimo Eiga
- Sausainių Pagrindas: Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į šešias stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą.
- Maskarponės Kremas su Arbata: Dubenyje sumaišykite maskarponę su arbata. Pastarosios pilkite tiek, kad sūris suskystėtų, tad visos arbatos gali ir neprireikti. Papildomai sūrio nebesaldinkite, cukraus/medaus pakanka tiek, kiek yra arbatoje.
- Maskarponės-Jogurto Kremas: Maskarponę, graikišką jogurtą, vanilę, cukrų ar steviją gerai išplakite.
- Braškių Paruošimas: Braškes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Grietinėlės Kremas su Braškėmis: Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
- Deserto Formavimas Indeliuose:
- Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių.
- Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo.
- Deserto Formavimas Stiklinėse:
- Sausainius vos pamerkite į kavą ir sudėkite ant stiklinės dugno (po 5-6 vnt.), ant jų dėkite maskarponės-jogurto sluoksnį, ant jo - supjaustytų braškių, vėl maskarponės-jogurto, sausainių, braškių ir t.t.
- Sluoksniavimas Dubenyje (20-22 cm skersmens):
- Dubens dugną padenkite puse sausainių.
- Sukrėskite pusę maskarponės, išdėliokite pusę braškių.
- Šaldymas: Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
- Pateikimas: Apibarstykite kakava.
Paruošimo laikas: 15 min. + 2 val. šaldytuve.
Skonis: 10/10. Sūrio tortų gerbėjai šiam desertui tikrai neliks abejingi. Desertas kreminis, tirpstantis burnoje, su puikiai jaučiamu braškių skoniu ir aromatu.
Pasigaminkite šį nuostabų desertą ir mėgaukitės vasaros teikiamais malonumais! Pasimerkite bijūnų į mažą dailų kibirėlį, pakabinkite šaukštelį braškių deserto ir džiaukitės diena. Minute. Štai tokia turi būti vasara. Taip?