Kaip marinuoti jautieną?
Vienas iš jautienos marinavimo būdų puikiai tiks tiems, kurie mėgsta kepti didelį jautienos gabalą orkaitėje. Pirma, tokiu terminiu apdorojimu mėsa išlaiko daugiausiai naudingų medžiagų, antra, procesas yra gana greitas ir paprastas.
Labai populiarus jautienos marinatas – citrinų sulčių ir alyvuogių (saulėgrąžų) aliejaus mišinys. Abu produktai sumaišomi lygiomis dalimis (1:1).
Portugališka virtuvė
Portugališka virtuvė – kulinarinių tradicijų visuma, paplitusi Portugalijoje bei tarp portugalų. Ši virtuvė priklauso Viduržemio jūros virtuvėms, tad jai būdinga jūros gerybių, žalumynų, sūrių gausa, platus prieskonių pasirinkimas, senos vyno tradicijos. Portugališka virtuvė padarė didelę įtaką kitų pasaulio šalių (ypač buvusių kolonijų) virtuvėms: Brazilijos, Goa, Makao. Portugalai į Japoniją atgabeno rafinuotą cukrų.
Pusryčiai Portugalijoje lengvi, juos sudaro kava arba pienas su sumuštiniu ar bandele. Pietūs valgomi apie 1-3 valandas ir yra gausūs. Vakarieniaujama ~8 valandą vakaro.

Bananiniai Keksiukai su Braškiniu Kremu/ Banana Cupcakes with Strawberry Buttercream
Pagal/ Source ValgomEuropa Šiandien jau sausio 2 diena.. Man kartais kyla klausimas- kada naujieji metai, jau nebe nauji? Nežinau ar čia naujametinė depresija užeina ar šiaip filosofinės nuotaikos, nes visi grįžta į darbus. Taigi.. šis pyragas pranoko visus lūkesčius, jis buvo pasakiškai skanus. Daugiau nieko daug sakyti ir neverta, manau žodis 'pasakiškas' apibūdina šį pyragą puikiai. Būdavo toks aguonų tortas, tirpstantis burnoje, kurį visada užsisakydavau 'miesto sode'..ir pagaliau po tiek metų atradau, kad tai ir yra to nuostabaus torto receptas! Gabaliukai: 10 1 gabaliuko energetinė vertė: 343 kcal, 11 gr.riebalų, 48,5 gr.cukraus Produktai: 150 gr. aguonų 4 kiaušiniai (atskirti) 200 gr cukraus 100 gr. maltų džiūvėsių 0.5 a.š. cinamono 450 ml grietinėlės (35%) 250 gr. cukraus Migdolų drožlių arba smulkintų riešutų papuošimui Gaminimo procesas: Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti per naktį. Aguonas perkošti ir kelis kart.

Kita
Portugališkoje virtuvėje gausu daržovių – pomidorų, kopūstų, svogūnų ir kt. Alenteže gaminama açorda – patiekalas iš česnako, kalendros, alyvų aliejaus, kiaušinių bei duonos. Prie daugelio patiekalų pateikiamos salotos iš salotų lapų, pomidorų bei svogūnų, pagardintos alyvų aliejumi ir actu. Bulvės ir ryžiai yra labai dažna garnyro dalis. Populiarios ir daržovių sriubos, pavyzdžiui, caldo verde iš bulvių, svogūnų ir kale (kopūstų).
Šalis pasižymi sūrių įvairove. Dauguma jų gaminama iš ožkos arba avies pieno, turi stiprų aromatą. Populiariausi sūriai yra Sera da Eštrelos, Nišos, Rekižano. Azoruose (San Žorže) gaminamas sūris iš karvės pieno.

Gėrimai
Tradicinis portugalų gėrimas yra vynas. Šalis turi senas vyno gamybos tradicijas. Ypač vertinami Porto (portveinas), Madeiros vynai. Minjo regione gaminamas „žaliasis vynas“ (Vinho Verde), o rožinis vynas daugiausia eksportuojamas į užsienį. Šalyje taip pat populiarūs likeriai.
Vakarietiškos virtuvės | |
---|---|
Britų (Angliška, Škotiška, Velsietiška) Airiška | Skandinaviška (Daniška, Norvegiška, Švediška, Islandijos, Suomiška) Žemyno: Prancūziška | Belgiška | Olandiška | Vokiška | Austriška | Šveicariška | Čekiška | Slovakiška | Slovėniška | Vengriška Viduržemio jūros: Portugališka | Ispaniška | Itališka | Kroatiška | Albaniška | Graikiška | Kipro | Maltos Balkanų: Bulgarų | Serbų | Makedoniška | Bosniška | Rumuniška | Moldaviška Rytų Europos: Lenkiška | Lietuviška | Latviška | Estiška | Rusiška | Ukrainietiška | Baltarusiška Užjūrio virtuvės: Amerikietiška | Kanadietiška | Australiška | Naujosios Zelandijos |
- Portugalijos kultūra
- Viduržemio jūros virtuvė
- Straipsniai be šaltinių nenurodyta nuo kada
- Straipsniai be šaltinių be skydelio datos
- Straipsniai be šaltinių