pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulvių apkepas su mėsa ir sūriu - Skanu ir sotu patiekalu paslaptys

Bulvių ir „Memel Blue“ sūrio apkepas su rozmarinais ir grietinėle

Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis. Grietinėlę užvirinkite su druska ir pipirais. Sudėkite į ją bulvės ir virkite 3 minutes. Kadangi grietinėlės nėra daug, bulves dėkite dalimis – apvirę vieną partiją, išgriebkite bulves – darykite tai atsargiai, kad nesulaužytumėte., paskui apvirkite kitą partiją.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Kepimo formą patepkite sviestu, sudėliokite bulvių riekeles, ant viršaus užberkite patrupinto pelėsinio sūrio ir kelis rozmarinų lapelius. Sudėkite antrą sluoksnį bulvių, užpilkite grietinėle, kurioje jos virė, užberkite rozmarinų ir ant viršaus tarkuoto sūrio “Prussia”.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiRenata parašė:Kokią naudojate neriebią grietinėlę? Nes dauguma jų virš 30 arba apie 10 tinkančios kavai balinti…Kristina parašė:

Sveiki, Beata Sakykit prasau ,kuo butu galima pakeisti siuos surius , kokio skonio galeciau nusipirk.gyvenu UK

Kristina parašė:Kazin ar tiktu Agar Agar pelesinis suris ?Paula parašė:

ziauriai myliu memel blue! su trapuciais, su makaronais! ypac tepamas! 🙂
https://enjoybypaula.wordpress.com

Asta parašė:labai labai patiko apkepasIeva parašė:Beata, tu esi autoritetas tiek man tiek mano tevams! Aciu kad esiUgnė parašė:

Sveiki. Išbandžiau receptą. Viskas būtų tvarkoje, bet bulvės, jos visos gavosi atskirai… Gal per daug grietinėlės pripyliau? Ar bulves reikėjo dar smulkiau supjaustyti? Ačiū:)

Žymantė parašė:Skanus labai, bet antra kartą negaminčiau 😀 labai jau kaloringasFiufiu parašė:

Laaaabai skanu. Paįvairinau apkepą supjaustyta vištienos file, nes norėjosi kažko mėsiško. Pasaka!! 🙂

Regina parašė:

Sveiki
Nesu laidų apie maisto gaminimą fane, bet išgirdus apie bulves…suklusau ;-)…. Grietinėlę IKI radau 13 proc., pakuotes po 125ml, tad 2 ir supyliau – tikrai nebuvo perdaug. Druskos nedėjau, kaip ir sakėt laidoje, suris turi pakankamai… Naudojau irgi „Memel blue’ nes man jis tikrai labai patinka. O vietoj rozmarino (tiesiog neturėjau po ranka) – džiovintas bazilikas. Laaabai skanu. O jei dar šalia marinuoti agurkėliai su čiliukais… 😉

Bulvių apkepas su mėsa

Gardus bulvių apkepo su mėsa receptas. Panašus į lietuvišką kugelį, tačiau kiek kitoks. Ragaujam!

  • Mėsa 300 g
  • Bulvės 10 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 50 g
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  1. Bulves(pusę masės) ir morkas sumalkite , įdėkite vieną supjaustytą ir apkeptą svogūną, kiaušinius, pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Galite įdėti ir paprikų, žirnelių ar kukurūzų.
  2. Virtą mėsą sumalkite, sumaišykite su kitu pjaustytu ir apkeptu svogūnu bei prieskoniais. Susipjaustykite likusias bulves, jas dėsime ant viršaus (paskutinio sluoksnio), kad pyragas atrodytų gražiau.
  3. Į riebalais ištrintą kepimo formą dėkite pusę bulvių masės, paskleiskite 2 šaukštus grietinės, tada dėkite sluoksnį mėsos ir vėl užtepkite 2 šaukštus grietinės.
  4. Likusias bulves apšlakstome aliejumi, paprieskoniuojame ir dedame ant viršaus.
  5. Kepame orkaitėje, apkepą dekoruojame porais ar krapais.

Tobulas bulvių ir sūrio apkepas - receptas žingsnis po žingsnio!

Kremiškas bulvių apkepas gratin dauphinois yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.

Tad šiandien su jumis pasidalinsime savo mėgstamiausia gratin dauphinois variacija, įkvėpta garsiosios kulinarijos ikonos Julijos Child. Šis receptas šiek tiek skiriasi nuo klasikinio prancūziško, nes tarp apkepo sluoksnių papildomai dedama sūrio. Tačiau patikėkite, būtent sūris apkepui suteikia dar daugiau skonio spalvų ir tiesiog burnoje sutirstančio kremiškumo, o derindami įvairius savo mėgiamus sūrius iš to paties recepto kaskart galite sukurti vis naujų skonio spalvų patiekalą.

Tad keliaujame žingsnis po žingsnio!

Bulvių apkepui mums reikės:

Naudojau ovalų 30 cm ilgio 20 cm pločio kepimo indą (daugmaž 2 litrų tūrio)

1. Į prikaistuvį pilame grietinėlę, dedame sviestą, įspaudžiame česnaką, beriame provanso žoleles, muskatą, druską bei pipirus.

2. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kad sviestas ištirptų. Užvirinti nereikia, tik kad viskas sušiltų ir skoniai geriau susijungtų. Nuimame nuo ugnies ir paliekame šiek tiek atvėsti.

3. Bulves supjaustome plonomis daugmaž 2-3 mm storio riekelėmis. Patogiausia pjaustyti pjaustykle, bet jei neturite, tiks ir peilis - tiesiog stenkitės, kad riekelės būtų daugmaž vienodo storio.

4. Abu sūrius smulkiai sutarkuojame.

5. Pradedame sluoksniuoti apkepą. Kepimo inde (naudojome ovalų 30 cm ilgio ir 20 cm pločio) paskleidžiame 2-3 šaukštus grietinėlės padažo.

Virtų bulvių apkepas su mėsa

2024/03/28 2023/04/12 pagal Karolina Puodžiūtė

Klasikinis virtų bulvių apkepo su malta mėsa receptas – paprastas, nebrangus ir labai skanus patiekalas du viename (garnyro nereikia). Apkepas pagal šį receptą yra labai švelnus, purus ir kvapnus. Bulvių derinys su sultingu faršu – vienas mėgstamiausių. Vaikai tokį apkepą visada valgo su dideliu malonumu. Ingredientai: Bulvės – 1 kg; Malta mėsa – 500 g; … Skaityti toliau