pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronai su tunu ir pomidorų padažu: greitas ir skanus receptas

Makaronai su tunu ir pomidorų padažu - tai greitai paruošiamas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia spagečius su tunu ir konservuotais pomidorais, sukuriant harmoningą skonio derinį. Grietinės pridėjimas suteikia padažui kreminės tekstūros ir švelnumo. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, todėl patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Šie makaronai su tunu, pomidorais, ančiuviais, kaparėliais ir kitais priedais yra vieni iš mėgstamiausių ir dažniausiai ruošiamų. Priežastis to itin paprasta - jie yra labai skanūs ir visus reikiamus produktus įprastai turiu namuose. O tai tikrai pasitarnauja, kai nėra įkvėpimo, laiko ir noro, bet skaniai pamaitinti šeimyną vis tik reikia.

Ingredientai

  • 400 g džiovintų spageti (spaghetti) makaronų
  • 4 didesnių ančiuvių filė (iš stiklainio, ne iš skardinės)
  • 3 vidutinio dydžio česnako skiltelių
  • 1 šaukšto smulkiai supjaustytų petražolių stiebų
  • 10-12 juodųjų alyvuogių su kauliukais
  • 1 šaukšto konservuotų kaparėlių
  • 1 arbatinio šaukštelio smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės (tik geltonoji dalis)
  • 1 indelio konservuoto tuno aliejuje (geriau naudoti aukštesnės kokybės tuną stiklainėliuose, apie 200g.)
  • 400 g skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
  • apie 120 ml vandens

Gaminimo eiga

  1. Į lėkštę sudėkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles, petražolių stiebus, šiek tiek pasmulkintus kaparėlius ir sutarkuotą citrinos žievelę.
  2. Iš juodųjų alyvuogių išimkite kauliukus - tai lengviausia padaryti sutraiškant jas stiklinės dugnu arba spaudžiant plataus peilio plokštuma. Alyvuoges padalinkite į tris/ keturias dalis arba supjaustykite smulkiau.
  3. Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės mažos ugnies. Sudėkite ančiuvių filė (nesmulkintus) ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 2-3 minutes, kol jie beveik visiškai ištirps.
  4. Į keptuvę įpilkite antrą šaukštą aliejaus ir suberkite visą lėkštės turinį (česnaką, stiebus, kaparėlius, citrinos žievelę, alyvuoges) ir pakankamai dažnai maišydami kepkite apie 5 minutes.
  5. Į keptuvę supilkite smulkintus pomidorus, o į skardinę įpilkite apie 120 ml vandens, ją praskalaukite ir viską supilkite ant pomidorų.
  6. Į padažą sudėkite baziliką (šviežią arba džiovintą), suberkite cukrų, čili dribsnius (jeigu naudojate), pagardinkite druska, pipirais ir viską išmaišykite. Retkarčiais pamaišydami padažą virkite apie 10 minučių, kol šiek tiek sutirštės.
  7. Į padažą sudėkite tuną, mentele išskirstykite jį į smulkesnius gabalėlius ir maišydami virkite apie 1 minutę. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, kol ruošite makaronus.
  8. Į didelį puodą pripilkite nemažą kiekį šalto vandens, gerai pasūdykite ir užvirkite ant aukštos ugnies. Į stipriai verdantį vandenį sudėkite makaronus ir minutėlę maišykite, kad jie nesuliptų tarpusavyje bei nepriliptų prie dugno. Spagečius retkarčiais pamaišydami virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
  9. Išvirusius nukoškite pasilikdami pusę puodelio nuoviro ir sudėkite atgal į puodą, kuriame virė. Neišjunkite ugnies. Ant makaronų supilkite padažą, įpilkite pusę kiekio (1/4 puodelio) pasilikto nuoviro, gerai išmaišykite ir puodą uždėkite atgal ant aukštos ugnies. Nuolat maišydami kaitinkite keletą sekundžių, kad padažas geriau įsigertų į makaronus.
  10. Nuimkite puodą nuo ugnies ir jeigu makaronai per sausi, įpilkite papildomą šlakelį nuoviro (aš visuomet įpilu). Ant makaronų užberkite žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų, smulkintas petražoles, išmaišykite ir sudėkite į indą, kuriame tieksite.

Ingredientų alternatyvos

  • Makaronai: Vietoje spagečių galite naudoti kitus mėgstamus makaronus, pavyzdžiui, penne, fusilli ar tagliatelle.
  • Konservuoti pomidorai: Jei neturite konservuotų pomidorų, galite naudoti šviežius pomidorus, juos nulupę ir susmulkinę. Taip pat tinka pomidorų tyrė ar padažas.
  • Grietinė: Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba grietinėle, priklausomai nuo pageidaujamo padažo riebumo ir skonio.
  • Svogūnų laiškai: Jei neturite svogūnų laiškų, galite naudoti šviežias petražoles, baziliką ar kitus mėgstamus žalumynus.