pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Karšti sumuštiniai su morkomis ir sūriu: greiti ir gardūs receptai

Karšti sumuštiniai - puikus būdas greitai ir skaniai pasisotinti. Siūlome išbandyti receptus su morkomis ir sūriu, kurie ne tik skanūs, bet ir naudingi. Šie sumuštiniai puikiai tiks pusryčiams, užkandžiui ar net lengvai vakarienei.

Receptas Nr. 1: Klasikiniai karšti sumuštiniai su morkomis ir sūriu

Ingredientai:

  • Batonas arba forminė duona
  • 1 didelė morka
  • 200 g sūrio
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo
  • Prieskoniai (picos prieskoniai arba įvairios prieskoninės žolelės: bazilikas, mairūnas, raudonėlis)

Paruošimas:

  1. Nuskuskite morką ir sutarkuokite ją burokine tarka.
  2. Sūrį taip pat sutarkuokite.
  3. Į tarkuotų morkų ir sūrio mišinį įdėkite sutrintą česnako skiltelę ir prieskonius.
  4. Įdėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite.
  5. Batoną arba forminę duoną supjaustykite riekelėmis (galite pjauti įstrižai, kad gautųsi trikampėliai).
  6. Užtepkite gautą masę ant batono riekelių.
  7. Sudėkite sumuštinius į skardą ir pašaukite į orkaitę.
  8. Kepkite 220°C temperatūroje apie 7-10 minučių, kol sūris išsilydys.

Šis receptas yra ne tik skanus, bet ir labai pigus užkandis!

Receptas Nr. 2: Karšti sumuštiniai su troškintomis morkomis

Ingredientai:

  • 4-6 riekės duonos
  • 20 g margarino
  • 250 g morkų
  • 10 g sviesto
  • 2 arbat. šaukšteliai miltų
  • 1/2 stiklinės pieno arba grietinėlės
  • 50 g sūrio
  • Truputis vandens
  • Druskos
  • Muškato riešuto
  • (Kiaušinių, pomidorų)

Paruošimas:

  1. Baltos duonos arba ragaišio riekeles apkepkite iš abiejų pusių.
  2. Juostelėmis supjaustytos morkos patroškinamos svieste ir nedideliame vandens kiekyje, įdedama miltų ir pieno, pagardinama druska ir tarkuotu muškato riešutu.
  3. Troškintos morkos storai uždedamos ant duonos, ant viršaus - kauburėlis tarkuoto sūrio.
  4. Galima uždėti sveiką ar pusiau perpjautą virtą kiaušinį.
  5. Papuošiama pomidoro skiltelėmis.

Receptas Nr. 3: Karšti sumuštiniai su keptomis morkomis ir džiūvėsėliais

Ingredientai:

  • 4 riekės juodos arba baltos duonos
  • 25 g sviesto
  • 400 g morkų
  • 50 g sūrio
  • 2 valg. šaukštai trintų džiūvėsių
  • 4 salotų lapai
  • 1 pomidoras arba agurkas
  • Petražolių lapai

Paruošimas:

  1. Duona padžiovinama arba viena pusė apkepinama.
  2. Ant apkepintos pusės eilute dedamos sveikos arba išilgai į keturias dalis perpjautos virtos morkos.
  3. Trinti džiūvėsiai ir tarkuotas sūris pakaitinami ištirpintame svieste, paskui sudedami ant morkų.
  4. Sumuštiniai kelioms minutėms pastatomi į karštą orkaitę (250ºC) ir laikomi, kol viršus paraus.
  5. Puošiama salotomis, pomidorais, pipirais.

Morkas galima pakeisti žiediniais kopūstais arba porais.

Patarimai ir idėjos

  • Eksperimentuokite su prieskoniais: į morkų ir sūrio mišinį galite įdėti šiek tiek čili pipirų, kmynų ar kitų mėgstamų prieskonių.
  • Sumuštiniams galite naudoti įvairių rūšių sūrį: fermentinį, mocarelos, čederio ar net varškės sūrį.
  • Norėdami sumuštiniams suteikti daugiau sotumo, įdėkite šiek tiek virtos vištienos ar kumpio.

Štai keletas ingredientų, kuriuos galite naudoti karštų sumuštinių su morkomis ir sūriu gamybai:

Ingredientas Kiekis
Batonas Pagal poreikį
Duona 4-6 riekės
Morkos 1 didelė arba 250-400g
Sūris 50-200g
Majonezas 2 šaukštai
Sviestas 25g
Džiūvesėliai 2 šaukštai
Pienas 0.5 stiklinės