pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vyniotiniai iš vištienos - Skoningas ir paprastas receptas

Įdarytas vištienos vyniotinis

GAMINIMAS:


Įdaro paruošimas. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite sugrūstus česnakus ir dar minutę pakepinkite. Pagardinkite citrininiais pipirais, gerai išmaišykite ir palikite ataušti.

Faršą pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, įmuškite kiaušinį, sukrėskite keptus svogūnus ir išminkykite. Suberkite ryžius, susmulkintas petražoles ir dar kartą išmaišykite.

Paruoštą vištą įtrinkite vištienos prieskoniais. Špinatų lapus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir išdėliokite ant vištos išklotinės. Ant mėsos sukrėskite paruoštą įdarą. Pradedant nuo kaklo kuo standžiau susukite ir iškart apvyniokite storu siūlu, kad kepamas vyniotinis neiširtų.

Paruoštą vyniotinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, dėkite į skardą, pridenkite folijos lakštu ir 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 1 val. Paskui nuimkite foliją ir kepkite dar apie 30 min. (kol paviršius gražiai apskrus). (Pjaustomas vyniotinis neiširs ir įdaras nebyrės, jei ištrauktą iš orkaitės dar 10 min. paliksite pastovėti kambario temperatūroje.)

Lankytojams

Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.

Svetainės draugaiReceptų: 11668
  • Valgių receptai
  • Pasaulio virtuvės
  • Gėrimų receptai
  • Receptų rinkiniai
  • Konservavimas
  • Valgymo menas
  • Sveika mityba

Vištienos vyniotinis, kurio parduotuvėje nenusipirksi

Šiandienos receptas: naminis vištienos vyniotinis su džiovintais pomidorais, slyvomis ir abrikosais. Kai norisi sumuštinio, o pirktinis sūris ar rūkytos dešros pabodo, puikus pasirinkimas – išsikepti tikrą naminį vištienos vyniotinį.

Keptas vištos vyniotinis su slyvomis ir saulėje džiovintais pomidorais tiks ir ant duonytės, ir su daržovėmis, kaip sveikas ir sotus užkandis. Svarbiausia, naminiame vištos vyniotinyje nėra jokių blogų priedų, tad skanausite be jokio sąžinės graužimo.

Gaminame naminį vištienos vyniotinį (slėgtas vištienos kumpis)

Pirmiausia vištienos šlauneles ir vištos krūtinėlę šiek tiek „paploniname“ virtuviniu plaktuku. Tada sudėkite visus prieskonius ir gerai viską sumaišykite. Statykite į šaldytuvą vištieną vyniotiniui pasimarinuoti. Aš palaikau per naktį.

Jei norite įvairesnio vištienos vyniotinio skonio, pridėkite džiovintų slyvų arba abrikosų. Jei norite nesaldaus slėgtainio varianto, puikiai tiks džiovinti pomidorai. Leiskite sau pafantazuoti.

Viską standžiai susukame ir surišame storu siūlu abu galus bei visą susuktą vyniotinį. Gausis 2 vidutiniai vyniotiniai arba 3 mažesni vištienos vyniotiniai.

Ryte jau galite išvynioti vištienos vyniotinius, pjaustyti ir ragauti. O jei turite kantrybės, ryte įdėkite vištienos vyniotinį į šaldytuvą ir ragaukite po valandos kitos, kai šiek tiek sustings per naktį išsiskyręs drebutis.

Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.

Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

Atsispausdinti

Porcijos: 12-15 riekelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 60 min.

Sūrio omletui:
5 didelių kiaušinių
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
ryšelio šviežių krapų

Vištienos įdarui:
500 g maltos vištos krūtinėlės
1 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai
1 svogūno
1 kiaušinio

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

Velykinių receptų rubriką noriu pradėti šiuo legendiniu vyniotiniu. Kažkada seniai, labai seniai jo receptą pirmąkart perskaičiau supermamų forume (tikrai esat tokį girdėję, šypt?). Aš, tuomet paauglė, valandų valandas jame praleisdavau skaitydama receptus. Dalis jų mūsų šeimos virtuvėje prigijo taip sėkmingai, kad yra gaminami ligi šiol. Pavyzdžiui, šį vyniotinį kepu ir aš, ir mano mama, ir anyta. Man rodos, jis tobulai tinkamas Velykų stalui; o jos, žinia, jau nebe už kalnų!

Ingredientai:

  1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite ir sudėkite į indą. Supilkite pieną, gerai išmaišytą su druska. Palikite vištieną piene 2-3 valandoms.
  2. Tada krūtinėlę išimkite iš pieno, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir tvirtai suriškite virvele.