pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Dviejų Šokoladų Pyrago Receptas: Skanus ir Paprastas Desertas

Kai norisi kažko šokoladinio, bet nesinori gaišti laiko virtuvėje, šis pyragas - tikras išsigelbėjimas. Geriausi receptai dažnai būna paprasčiausi. Šiuo atveju tereikia kokybiško šokolado ir prinokusių bananų, kad sukurtumėte desertą, kurio skonis primena geriausios konditerijos gaminius.

Šis receptas mane gelbsti, kai tik prireikia kažko greito, bet įspūdingo. Reikalingi ingredientai beveik visada yra namuose, paruošimas trunka ne ilgiau kaip penkias minutes, o rezultatas niekada nenuvilia.

Šokoladinis pyragas be miltų ir sviesto

Labai šokoladinis, drėgnas, sodrus pyragas su uogomis. Receptas, kuriame nėra nei miltų, nei sviesto.

Šokoladiniam pyragui su uogomis be miltų ir sviesto reikia:

  • 100 g juodojo šokolado (pvz.: „Pergalės“)
  • 55 g NATURLI organinio tepamo riebalų mišinio „Vegan block“
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
  • 25 ml NESPRESSO kavos „Buenos Aires Lungo“
  • 2 šaukštų kakavos
  • Baltojo šokolado (papuošti)
  • 1 saujos šviežių arba šaldytų aviečių ir gervuogių
  • Žiupsnelio druskos

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir NATURLI organinį tepamą riebalų mišinį „Vegan block“.

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite ir supilkite į skirtingus dubenėlius. Į kiekvieną suberkite po 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“.

Baltymus išplakite iki putų, šiek tiek pasūdykite. Taip pat išplakite trynius.

Pagaminkite NESPRESSO kavos „Buenos Aires Lungo“ puodelį. Puse jo supilkite į trynius, suberkite kakavą, viską išmaišykite.

Po truputį pilkite išsilydžiusį šokoladą ir maišykite. Šiek tiek šokolado pasilikite papuošimui.

Į masę supilkite išplaktus baltymus ir viską išmaišykite mentele.

Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, į ją pilkite pyrago tešlą.

Baltą šokoladą išlydykite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.

Pyrago viršų apliekite likusiu tamsiu šokoladu, tada baltu šokoladu, galite mentele gražiai paskirstyti ar sulieti linijas.

Papuoškite uogomis, kurias šiek tiek įsmeikite į masę.

Pyragą kepkite įkaitintoje 170 oC orkaitėje su karšto apipūtimo funkcija apie 25 minutes.

ALFO PATARIMAI:

  • Jei neturite kavos aparato, galite naudoti ir paprastą kavą. Padarykite puodelį kavos ir nukoškite tirščius, į pyragą pilkite tik skystį.
  • Jei norite ryškesnio skonio, į pyrago tešlą galite įpilti šlakelį konjako ar apelsinų likerio.
  • Šį desertą galite valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Kartu su pyragu labai tiks šokoladiniai arba vaniliniai ledai.
  • Jei neturėtumėte uogų, šį pyragą galite gaminti ir be jų.
  • Jei pyragą laikysite šaldytuve, prieš valgant jį išimkite ir palaikykite kambario temperatūroje bent valandą.

Belgiškas šokoladinis pyragas

Tai­gi šį kar­tą ant­ra­sis pyra­go recep­tas - labai ska­nus, labai sal­dus ir rie­bus - labai šoko­la­di­nis pyra­gas, kuris ori­gi­na­liai vadi­na­si - “Bel­giš­kas šoko­la­di­nis pyra­gas”. Tikiu, kad dau­ge­lis tokį ar labai pana­šų pyra­gą esa­te kepę ar bent raga­vę, o aš pir­mą kart jį para­ga­vau prieš gerą mėne­sį. Pyra­gas ne tik ska­nus, bet ir labai papras­tai iške­pa­mas.

Imam dube­nį ir į jį sude­da­me svies­tą ir šoko­la­dą. Dube­nį deda­me ant ver­dan­čio van­dens ir mai­šy­da­mi tirp­do­me.

Į try­nius deda­me mil­tus ir gerai išmai­šo­me. Jau ištir­po svies­tas su šoko­la­du.

Deda­me į masę cuk­rų ir mai­šo­me, kol cuk­rus ištirps (o gal gali­ma cuk­rų tir­pin­ti kar­tu su svies­tu iš šoko­la­du???). Kol mai­šy­si­me cuk­rų išpla­ki­me bal­ty­mus.

Į šoko­la­do masę sude­da­me išmai­šy­tus su mil­tais try­nius. Išmai­šo­me.

Sude­da­me išplak­tus bal­ty­mus ir vėl vis­ką gerai išmai­šo­me. (SVARBU. Pilant try­nius ir bal­ty­mus į šoko­la­do masę įsi­ti­kin­kit, kad masė nėra karš­ta).

Vis­ką sude­dam į kepi­mo for­mą, ištep­tą svies­tu, ir deda­me į iki 150 laips­nių įkai­tin­tą orkai­tę ir kepa­me apie 1 valan­dą.

Šokoladainis pagal Beatos receptą

Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų, t. y. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame. Kakavą sumaišome su miltais. Sudedame miltus, sumaišome. Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min.

Šokoladainio viršus turi atrodyti tarytum dykuma, apdžiūvęs. Traukiame iš orkaitės ir paliekame pastovėti.

O kai jau atvėsta, dedame į šaldytuvą ar nešame į kamarą.

Šokoladinis bananų pyragas vos iš 2 ingredientų

Baigėsi visi skanėstai, šaldytuvas tuščias, kažko prie kavos labai norisi, o sukti galvą tingisi? Išbandykite šokoladinio bananinio pyrago, kuriam prireiks tik 2 ingredientų, receptą. Drėgnas, minkštas, skanus.

Vaisiniam pyragui pagaminti reikia:

  • 2 pakelių GAIDELIO sausainių „Šokoladas“
  • 4 bananų

GAIDELIO sausainius „Šokoladas“ sutraiškykite rankomis kaip tinginio pyragui. Bananą susmulkinkite ir viską išmaišykite rankomis. Masė bus lipni ir drėgna.

Į kepimo formą, išklotą VORTEX kepimo popieriumi, sudėkite tešlą.

Kepkite apie 25-30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 185 °C.

ALFO PATARIMAI:

  • Pyragą galite kepti kaip plokštainį arba dėti į keksiukų formeles.
  • Šį pyragą labai tinka paskaninti 2 šaukštais citrinos sulčių ir ½ citrinos žievele.
  • Papildomai į pyragą galite įdėti mėgstamų džiovintų vaisių ar riešutų.
  • Šis pyragas nuostabiai tiks iškyloms - jį lengva supjaustyti, jis nekeičia savo konsistencijos.
  • Labai skanu jį patiekti tiek šaltą, tiek šiltą ar patiekti karštą su ledais

Burokėlių ir šokolado derinys

Būtent saldžią burokėlių variaciją siūlo išbandyti „Iki“ konditeris Th. Lauvray. Burokėlių ir šokolado derinys pastaraisiais metais įgyja vis daugiau gerbėjų - šie skoniai puikiai papildo vienas kitą. Su šiuo deriniu galima kurti pyragus, tortus, keksiukus, ledus, putėsius.

„Šis šokoladinis pyragas be sviesto, be kiaušinių ir, jeigu norite, be pieno yra ypač drėgnas, sultingas būtent dėl burokėlių. Veganai juo taip pat galės mėgautis, jeigu pieną pakeis augaliniu gėrimu, o glajui nenaudos grietinėlės. Šiame recepte gali pasirodyti neįprasta ne tik burokėliai, bet ir citrinos sulčių bei obuolių sidro actas. Šių ingredientų nepraleiskite“.

Reikės:

  • 200 g burokėlių
  • 130 g rudojo cukraus
  • 220 g kvietinių miltų
  • 30 g nesaldintos kakavos miltelių
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio kepimo sodos
  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 100 ml pieno (galite naudoti ir avižų arba sojų gėrimą)
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis obuolių sidro acto
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską.
  3. Kitame dubenyje suplakite augalinį gėrimą ar pieną, aliejų, obuolių sidro actą, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  4. Sudėkite drėgnus ingredientus į sausus ir viską trumpai, bet energingai išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla.
  5. Supilkite į paruoštą formą ir išlyginkite.

Paruoškite glajų. Puode užvirinkite grietinėlę ir ja užpilkite smulkiai sutrupintą šokoladą. Jam ištirpus, gerai išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite, kad glajus sutirštėtų.

Pyragą juo aptepkite tik tada, kai šis jau atvėsęs. Beje, šis receptas tiks ir keksiukų kepimui - pagal šias proporcijas išeitų jų maždaug 12.