Ir sveikas, ir skanus, ir sotus patiekalas pietums ar vakarienei - trinta brokolių sriuba, patiekta su tarkuoto parmezano žiupsniu patiks net ir tiems, kurie į brokolius žiūri kreivai.
Trinta brokolių sriuba
Gaminimas: 35 min.
Porcijos: 4-6 asmenims
Ingredientai:
- 1 brokolis
- ½ l sultinio
- 1 ropinis svogūnas
- 1 šaukštas sviesto
- 1 vištienos krūtinėlė
- 150 g grietinėlės
- Žiupsnelis tarkuoto parmezano
- Druskos, pipirų
- Žiupsnelis šviežių čiobrelių ir bazilikų
Gaminimo eiga:
- Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite smulkintą svogūną.
- Užvirkite sultinį su vištienos krūtinėle.
- Pavirę kelias minutes sudėkite smulkintą brokolį ir keptus svogūnus.
- Pagardinkite druska, pipirais ir šviežiais čiobreliais.
- Viską pavirkite 5-7 min.
- Tada paruoštą sriubą sutrinkite virtuvinio kombaino inde.
- Sutrintą sriubą supilkite atgal į puodą, įpilkite grietinėlės, užvirkite.
- Patiekite su virtais brokoliais, baziliko lapeliais ir parmezanu.
Gardžių atradimų!
Kaip tinkamai apdoroti brokolius?
Teisingai apdoroti brokoliai užtikrins, jog sriuba su brokoliais ir kiti patiekalai turės daugiau maistingų medžiagų ir išsaugos unikalų skonį. Taip pat juos galima virti garuose. Šiai dienai šis būdas - saugiausias, nes išsaugo daugiausia vertingų maistinių savybių.
Kaip atskirti ar brokoliai tinkamai apdoroti?
Nesvarbu, brokolių sriuba trinta ar ne, tinkamai apdorotos daržovės išsaugos visas maistingas medžiagas.
Trinta brokolių ir porų sriuba su pikantiškais skrebučiais
Trinta brokolių ir porų sriuba su pikantiškais skrebučiais yra labai greitai paruošiama, gražios spalvos ir švelnaus, bet ne nuobodaus skonio sriuba. Jau senokai pastebėjau, kad skaniai trintai sriubai reikalingas poras. Gal ne visais atvejais, bet tikrai dažnai jis suteikia to papildomo prieskonio, be kurio sriuba gali būti per švelni. Taip pat labai svarbu, kuo trintą sriubą gardinsime. Šiai sriubai labai tinka intensyvesnio skonio sūris ir kepintos sėklos.
Ingredientai:
- Brokolis
- Poras
- Svogūnas
- Sultinys
- Bulvės
- Morkos
- Džiovinti pomidorai
- Sviestas
- Ciabatta duona
- Alyvuogių aliejus
- Tarkuotas sūris
- Kepintos sėklos
- Druska
- Pipirai
Gaminimo eiga:
- Brokolį supjaustykite žiedynėliais, bulves ir morkas - nedideliais gabalėliais.
- Puode su aliejumi apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną ir griežinėliais supjaustytą porą.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Supilkite sultinį ir suberkite šaldytus brokolius.
- Virkite sriubą, kol bulvės ir brokoliai suminkštės.
- Kol sriuba verda, paruoškite skrebučius. Smulkiais gabalėliais supjaustykite džiovintus pomidorus ir sumaišykite su sviestu.
- Ciabatta duonos riekeles ištepkite sviestu iš abiejų pusių (daugiau tepkite ant viršutinės riekelių pusės ir mažiau ant apatinės). Palaukite bent 10-15 min.
- Sriubą išpilstykite į dubenėlius.
- Apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepintomis sėklomis.
- Nedelsiant pilstykite į dubenėlius ir patiekite.
Skonis: 8/10. Paprasta sriuba, kuri bus skani, tačiau niekuo ypatingu nenustebins. Su riekele duonos puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei, ypač vėsiomis rudens dienomis.