pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trinta burokėlių sriuba: receptas

Jei pabodo įprastos sriubos, verta išmėginti trintų burokėlių sriubą. Ji šiek tiek salstelėjusi ir pasižyminti labai gražia spalva. Kreminė tekstūra pakerės ir didžiausius skeptikus, tiesiog išdrįskite nuspalvinti pavakarę ryškiau nei įprasta.

Trinta burokėlių sriuba - mano šių metų favoritė! Visiems ragavusiems ji labai patinka! Nors sriuba netradicinė, bet savyje turi to ypatingojo umami skonio, kuris taip ir traukia paprašyti antrojo dubenėlio pakartojimui.

Ši burokėlių sriuba labai lengva ir aromatinga, kiek primena tailandietiškas sriubas, nes gardinama kokosų pienu ir žaliųjų citrinų sultimis. Jos receptas iš Rudens dienoraščio knygos. Ypač rekomenduoju ja praskaidrinti tamsius advento vakarus, nes kaip sako knygų “Gero maisto dienoraštis” konsultantė dietistė Toma, daržovių sriuba - puikus patiekalas lengvai vakarienei.

Ingredientai

Trintai burokėlių sriubai reikės:

  • 4 vidutinio dydžio burokų (nuluptų)
  • 2 bulvių (nuluptų)
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio kumino prieskonių
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • Žiupsnio pipirų
  • 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio obuolių acto

Gaminimo eiga

  1. Burokus ir bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Nulupti ir susmulkinti svogūną bei česnako skilteles.
  2. Į virimo puodą įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir apie 3-4 šaukštus vandens, suberti smulkintus svogūnus ir česnakus, pakepti, kol suminkštės.
  3. Į tą patį virimo puodą sudėti pjaustytus burokus ir bulves. Užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų visas daržoves. Kartu sudėti ir druską, išmaišyti.
  4. Daržoves virti ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių arba kol burokai bus minkšti.
  5. Daržovėms išvirus, įmaišyti prieskonius ir palikti kelias minutes pravėsti.
  6. Visas daržoves sumalti rankiniu ar kitu turimu trintuvu iki vientisos masės.
  7. Sriubą galima patiekti su grietinėle. Skanaus!

Alternatyvus paruošimo būdas

Recepte siūloma sriubą ruošti iš orkaitėje keptų žalių burokėlių, tačiau jei turite mažiau laiko, galite naudoti ir virtus burokėlius. Tokiu atveju juos, supjaustytus kubeliais, tiesiog suberkite į puodą su keptais svogūnais, porais ir salierais.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Burokėlius nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite ant kepimo popieriaus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol suminkštės.

Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus, riekelėmis supjaustytus porus ir salierų stiebus. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite tarkuotą imbierą ir dar trumpai pakepinkite. Suberkite keptų burokėlių kubelius, supilkite sultinį. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite apie 5-7 minutes. Supilkite žaliosios citrinos sultis, kokosų pieną. Išmaišykite. Trintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos tekstūros. Paragaukite ir pagal skonį papildomai pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite nedelsiant, pagardinę šaukštu kokosų pieno (ar grietinės) ir papuošę šviežių petražolių lapeliais.