pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Antienos File Marinavimo Receptai

Dalijamės antienos filė marinavimo receptais, kad jūsų patiekalai būtų ypatingai skanūs.

Antienos filė apelsinų marinate su vyno padažu

Ingredientai:

  • Apie 500 g šviežios antienos filė su oda
  • Rozmarino šakelės

Marinatui:

  • 2 arbatinių šaukštelių apelsinų žievelės
  • ¾ puodelio apelsinų sulčių
  • ¼ puodelio medaus
  • ¼ puodelio sojų padažo
  • ½ šaukštelio juodų maltų pipirų

Padažui:

  • 2-3 česnako skiltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio miltų
  • ½ puodelio sauso raudonojo vyno (100 ml)
  • 3 arbatinių šaukštelių spanguolių padažo
  • 2 arbatinių šaukštelių medaus
  • Vieno apelsino sulčių
  • ¼ puodelio vištienos sultinio (60 ml)
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio juodų maltų pipirų

Garnyrui:

  • 2-3 saldžiųjų bulvių
  • Kelių žaliųjų smidrų
  • Mažųjų kukurūzų („baby corn“)
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių

Gaminimo eiga:

  1. Antienos filė marinavimas:

    Nuo filė viršaus aštriu peiliu nupjauname plėveles, iš šonų apipjaustome odelę. Apverčiame filė ir ant odelės kryžmai padarome įpjovimus, kad liktų žymės. Paimame uždaromą šaldymo maišelį, į kurį supilame apelsinų žievelę, apelsinų sultis, medų, sojos padažą ir pipirus. Įdedame į maišelį antienos filė, uždarome ir pavartome, kad mėsa būtų visiškai apsemta. Paliekame marinuotis šaldytuve 6-12 valandų (kuo ilgiau marinuosis, tuo sultingesnė ir minkštesnė bus mėsa).

  2. Antienos filė kepimas keptuvėje:

    Išimame filė iš marinato, įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, be aliejaus. Dedame filė ant keptuvės odelės puse ir kepame 5 minutes arba iki tol, kol odelė taps rudai-auksinės spalvos. Likusius riebalus nuo antienos paliekame padažui. Tuomet apverčiame filė ant kitos pusės ir prispaudę mentele kepame vieną minutę. Išimame iškepusią filė ir paliekame šiltoje vietoje 10 minučių.

  3. Antienos filė kepimas orkaitėje:

    Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame groteles (galima apsieiti ir be jų). Ant grotelių dedame antienos filė odele žemyn. Kepame apie 15-18 min. (kepimo laikas priklauso nuo to, kiek iškeptos mėsos norite).

  4. Padažo gaminimas:

    Iš anksto paruošiame spanguolių padažą: į puodą įpilame 100 g cukraus, tiek pat vandens ir užviriname. Užvirus dedame spanguoles (apie 80-100 g). Užviriname antrą kartą ir sumažiname ugnį, verdame apie 10 minučių, kol susprogs dauguma uogų. Likusiuose antienos riebaluose 1-2 minutes pakepiname išspaustą česnaką ir suberiame miltus, sumaišome. Tuomet sudedame visus likusius ingredientus: vyną, spanguolių padažą, medų, apelsinų sultis, vištienos sultinį, druską, pipirus. Viską gerai išmaišome ir verdame apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Perkošiame padažą per sietelį (kad atsikratytume česnakų gabaliukų) į kitą indą.

  5. Garnyro ruošimas:

    Nulupame ir nuplauname saldžiąsias bulves, supjaustome juostelėmis (stenkitės pjaustyti vienodo ilgio ir storio juosteles). Įdedame į dubenį, įpilame šaukštą alyvuogių aliejaus bei arbatinį šaukštelį saldžiųjų paprikų miltelių ir sumaišome. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, kepame apie 20 minučių. Puode užviriname ir pasūdome vandenį, dedame smidrus ir verdame apie 2-3 minutes, kol taps ryškiai žali. Mažiesiems kukurūzams taip pat užviriname vandenį, verdame apie 5 minutes.

  6. Patiekimas:

    Sudedame viską ant lėkštės ir skanaujame.

Anties krūtinėlės kepimas grilyje

  1. Marinavimas:

    Visus marinatui išvardintus ingredientus sumaišome. Anties krūtinėlės odelę švelniai įpjauname įstrižai 4-5 kartus. Tik nepjaukite per giliai. Dedame krūtinėles į marinatą, odelėmis į viršų, uždengiame ir laikome bent 2 val.

  2. Kepimas:

    Pasiruošiame vidutinio kaitrumo grilių. Dedame anties krūtinėles odele žemyn 2-3 min. kol odelė bus traški. Apverčiame krūtinėles į kitą pusę ir kepame dar 5-6 min. Nuėmus nuo grotelių uždengiame ir duodame mėsai 10 minučių ''pailsėti''.

  3. Daržovės:

    Daržoves supjaustome maždaug griežinėliais arba išilgai juostelėmis. Jeigu naudosite papriką pjaustykite dideliais trikampiais. Nurodytus prieskonius išmaišome ir gautu mišiniu ištepame daržoves. Dedame daržoves ant grotelių ir trumpai kepame iš abiejų pusių.

Antienos krūtinėlė orkaitėje

Nors anties krūtinėlę pataria kepti keptuvėje, aš šį kartą gaminau orkaitėje. Gavosi labai geras patiekalas. Antieną naudojau jau marinuotą, tad susitaupė laikas ją marinuojant. Skanaus!

Ingredientai:

  • 2 antienos krutinėlių po 170 g (marinuotos)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 porų
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 obuolio
  • 4-5 šakelės čiobrelio
  • 1/2 stiklinės sultinio
  • 1/2 stiklinės spanguolių

Gaminimas:

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame antienos filę. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių iš vienos pusės ir 10 minučių iš kitos. Keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkintus porus, česnakus.

Kepimo laikas

Patiekalas Laikas
Antienos filė 30-60 min.
Anties krūtinėlė su daržovių ir nektarinų salotomis 60 min.
Anties kulšeles su pupelėmis 60 min.
Mandarin pancake 60 min.
Saldžiai aštrios ančiukų kulšelės 60 min.
ANČIUKŲ ŠIRDELĖS - restoranas namie! 60 min.