pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avinžirnių Salotos: Skanūs Receptai ir Patarimai

Avinžirnių salotos - puikus pasirinkimas, kai norisi greitai pasigaminti sočias salotas. Jos stebina gardžiu skoniu ir pasižymi itin greitu paruošimu bei ypač sveika sudėtimi. Šios salotos su avinžirniais - puiki alternatyva tuno salotoms.

Kodėl Verta Rinktis Avinžirnių Salotas?

  • Ypač sveika sudėtis: Avinžirniai - vienas sveikiausių produktų dėl skaidulų, baltymų, geležies ir magnio gausos.
  • Itin greitas paruošimas: Konservuotų avinžirnių salotos paruošiamos vos per 10 minučių - nereikia nieko kepti ar virti, kaip gaminant kitas sočias salotas.
  • Stebinančiai gardu: Išbandykite šį receptą ir nustebsite, kokios gardžios yra salotos su avinžirniais.

Recepto Ingredientai

  • Konservuoti avinžirniai: Rekomenduoju naudoti konservuotus avinžirnius, nes jų nereikia ruošti - užtenka nuplauti ir galima iškart naudoti.
  • Agurkas: Suteikia malonaus traškumo ir gaivumo.
  • Raudonas svogūnas: Į salotas įneša pikantiškumo ir priduoda papildomo traškumo.
  • Krapai: Suteikia salotoms lengvumo. Vietoje šviežių krapų galite naudoti ir džiovintus.
  • Graikiškas jogurtas: Išlaiko panašų kremiškumą, bet smarkiai sumažina salotų kaloringumą ir jas papildo baltymais.
  • Majonezas: Suteikia glotnią tekstūrą. Norint, kad avinžirnių salotos su majonezu būtų dar liesesnės, vietoje įprasto galima rinktis liesą jo versiją.
  • Citrina: Citrinos sultys subalansuoja padažo riebumą ir praturtina jo skonį.

Ingredientų Alternatyvos

  • Avinžirniai: Vietoje avinžirnių galima naudoti pupeles (ypač baltąsias), lęšius, tofu arba bolivinę balandą.
  • Agurkas: Agurkas gali būti pakeistas salierais, ridikėliais, paprika (ypač žaliąja arba geltonąja), iceberg salota ir kopūstais.
  • Raudonasis svogūnas: Raudonąjį svogūną galite pakeisti svogūnų laiškais.
  • Krapai: Vietoje krapų galima naudoti petražoles, laiškinius česnakus, kalendras ar kitas žoleles.
  • Graikiškas jogurtas: Graikišką jogurtą galite pakeisti vien tik majonezu, tačiau jis turės gerokai daugiau kalorijų.
  • Majonezas: Majonezas gali būti pakeistas graikišku jogurtu. Salotų padažas praras šiek tiek glotnios tekstūros, bet vis tiek bus pakankamai gardus.

Greitas Receptas: Avinžirnių Salotos be Tuno

Štai paprastas ir greitas receptas, kaip pasigaminti avinžirnių salotas be tuno:

Ingredientai:

  • 330 g konservuotų avinžirnių, trintų
  • 100 g agurko, pjaustyto
  • ½ vnt. raudonojo svogūno, smulkinto
  • 1 sauja krapų, šviežių arba džiovintų
  • 70 g natūralaus graikiško jogurto
  • 30 g majonezo
  • 1 šlakelis citrinos sulčių
  • Druska ir malti pipirai pagal skonį

Gaminimo Eiga:

  1. Nuplaukite bei nukoškite avinžirnius, perkelkite juos į dubenį ir sutrinkite šakute, bulvių grūstuve arba smulkintuvu.
  2. Papildykite smulkiai pjaustytu agurku, raudonuoju svogūnu ir krapais, įdėkite graikiško jogurto bei majonezo ir išspauskite citrinos sulčių.
  3. Užberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite.
  4. Avinžirnių salotas patiekite vienas arba su norimais priedais.

Veganškos "Tuno" Salotos su Avinžirniais

Avinžirnių veganiškos “tuno” salotos skirtos visiems, kuriems norisi jūros skonio nenaudojant jokios žuvies. Jūros dvelksmą ir ypatingą umami skonį suteikia “Nori” jūros dumbliai. Šios salotos yra sočios, maistingos, gausios skaidulinių medžiagų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų.

Ingredientai:

  • 1 indelis konservuotų avinžirnių
  • 2 v.š. augalinio majonezo
  • 1 a.š. garstyčių
  • 2 saliero kotų, supjaustytų mažais gabaliukais
  • 1/2 raudono svogūno, supjaustyto smulkiai
  • 3 “Nori” jūros dumblių lapų (į kuriuos sukami sušiai)
  • 1 obuolio, smulkiai sutarkuoto šiaudeliais arba per burokinę tarką
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. kaparėlių (jei didesni, tai pasmulkinti)
  • 1 v.š. sojos padažo
  • Druskos ir juodų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Avinžirnius suverčiame į dubenį ir su šakute ar bulvių traiškykle juos sutraiškome. Jei liks vienas kitas nesutraiškytas, nieko tokio.
  2. Dumblių lapus suplėšome arba sukarpome žirklėmis į mažus gabaliukus. Juos ir kitus likusius ingredientus sudedame į avinžirnius ir gerai sumaišome. Paragaujame ir jei reikia, pagal savo skonį paskaniname sojos padažu ar/ir citrinos sultimis. Jei per sausa, papildomai įdedame majonezo.
  3. Galima valgyti iš karto. Jei salotas paruošite iš anksto ir leisite bent 15 min ramiai pastovėti, geriau atsiskleis umami jūros dumblių skonis.
  4. Valgome kaip atskiras salotas arba naudojame kaip užtepėlę ant duonos, salotų lapų, sukame į tortilijas ir pan. Likučius laikyti sandariame inde šaldytuve.

Patarimai ir Dažniausiai Užduodami Klausimai

  • Kaip greitai sutrinti avinžirnius? Drąsiai naudokite rankas. Jeigu trinant šakute ar bulvių grūstuve kita ranka prispausite avinžirnius, sutrinsite juos kur kas greičiau. Taip pat galite naudoti smulkintuvą, bet neperplakite, kad jie netaptų vientisa koše.
  • Kiek laiko šaldytuve galima laikyti salotas su avinžirniais? Konservuotų avinžirnių salotos sandariame indelyje šaldytuve gali būti laikomos iki 4 dienų.

Ingredientų Svoris

Rekomenduojama sverti maisto produktus virtuvinėmis svarstyklėmis, ypač jei norite tiksliai atkartoti receptą. Maisto produktai turi būti sveriami žali, prieš juos verdant, kepant ar kitaip termiškai apdorojant.