Vieno kąsnio užkandžiai
- Parašė Maisto mėgėja
- gruodžio 4, 2024
Pažymėdami šį laukelį patvirtinate, kad perskaitėte ir sutinkate su mūsų privatumo politika dėl šioje formoje pateiktų duomenų saugojimo.
Mes naudojame slapukus, kad užtikrintume Jums geriausią naudojimosi svetaine patirtį. Paspaudę „Sutinku“ išreiškiate sutikimą su visų slapukų naudojimu. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
Manage consentPrivacy Overview
NecessaryAlways EnabledCookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
Įdarytos paprikos – nostalgiškas skonis
Įdarytos paprikos – tai dar vienas skonis iš vaikystės. Toks ne visai įprastas „vaikiškiems” skonių prisiminimams, tiesa? Tačiau mano kartos žmonės tikrai turėtų prisiminti tuos laikus, kai daržovių parduotuvėse pasirodydavo pirmosios paprikos. Jos atkeliaudavo berods iš Bulgarijos, mums būdavo gana neįprasto skonio, daržuose tada tokios nebuvo auginamos. Visos atvežtos paprikos būdavo tokios blyškios žalsvai gelsvos formos, pailgos ir mėsingos, ir jų sezonas visuomet būdavo „atidaromas” vienu ir tuo pačiu receptu – įdarymu mėsos ir ryžių faršu:)
Tų paprikų pirkti mane mama siųsdavo į daržovių parduotuvę, berods jos pavadinimas buvo „Ropė”:) Tempdavau pilną krepšį – tūrio užimdavo daug, o svorio beveik nebuvo. Tada visi namai pakvipdavo troškinamų paprikų aromatais, o į mėsos įdarą mama pripjaustydavo tokį kalną šviežių žalumynų, jau suvešėjusių mūsų sode, kad kartais suabejodavau, ar mėsa, ar žalumynai visgi čia užima pagrindinę rolę:) Petražolės, krapai, svogūnai ir šviežutėliai česnakai mėsos faršą padarytdavo kvapnų ir labai sultingą.
Vėliau saldžiųjų bulgariškų paprikų derlius keliaudavo įvairių troškinių pavidalu į stiklainius, žiemai. Tačiau įdarytos paprikos visada būdavo didelė šventė net mums, vaikams. Man labai patikdavo, kad mama visuomet uždėdavo nupjautą paprikos kepurėlę, ir patiekta lėkšteje paprika man visada būdavo labai graži:) Kraudavom negailėdami riebios kaimiškos grietinės, barstydavom krapais, ir valgydavom su pačiomis šviežiausiomis sezono bulvytėmis.
Tad šios nostalgijos vedama prigaminau visą troškintuvą paprikų, kurios užaugintos jau ne Bulgarijoje, o Lietuvoje, ir kurios mane, ir mano vyrą maloniai skoniais nutransportavo kelis dešimtmečius atgal:) Kaip gera, kai yra dalykų, kurie mus sieja, nepaisant skirtingų miestų, kuriuose augome, ir dešimtmečio, kuris skiria mano ir jo vaikystę:)
clock clock iconcutlery cutlery icon
folder folder icon
instagram instagram icon
pinterest pinterest icon
print print icon
squares squares icon

Įdarytos paprikos
- 8 nedidelės saldžiosios paprikos
- šlakelis aliejaus
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
- pundelis morkų, supjaustytų griežinėliais
- Druskos, pipirų, čili pipirų
- Pomidorų pastos
- Patiekimui – grietinės ir adžikos (rekomenduoju Buga’s adžiką)
- Patiekimui – virtų bulvių
Įdarui:
Pradėkite nuo įdaro. Ryžius užpilkite vandeniu (pusei stiklinės – nepilna stiklinė vandens), ir išvirkite. Kol ryžiai verda, apkepinkite svogūnus, kol jie švelniai apskrus. Pačioje pabaigoje sudėkite susmulkintą česnaką ie po pusės minutės nukelkite nuo ugnies.
Pasiruoškite įdarymui paprikas: nupjaukite jų viršūnes, ir išimkite sėklas ir membranas, praskalaukite ertmę vandeniu. Kimškite įdaro vis paspausdami, kad visa ertmė kuo labiau užsipildytų. Uždenkite įdarytą papriką nupjauta „kepurėle”.
Uždenkite puodą, užvirinkite, ir palikite troškintis ant nedidelės ugnies apie 40 min. Aš dažniausiai užvirus troškintuvą perkeliu į orkaitę, įkaitintą iki 160C ir palieku troškintis apie valandą (ir pvz einu pasivaikščiot:)).
Patiekite įdarytas paprikas pabarstę žalumynais, su virtomis bulvėmis, grietine ir būtinai adžika!! Ji čia labai tinka.

Burokėlių salotos su kukurūzais
- Parašė Maisto mėgėja
- gruodžio 17, 2024
- 756 peržiūros
- 1 m. skaitymo
- Kažko nevalgantiems
- Kūčių patiekalai
- Užkandžiai
- Vakarienė
