pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausias Vištienos Sultinio Receptas

Vistienos buljonas receptas

Trys pagrindinės guliašo gaminimo taisyklės:

Čia svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, kelis kartus reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį pakepinti ir suminkštinti svogūnus. O trečias dalykas, be kurio aš neįsivaizduoju guliašo, yra toks komplektas: kmynai, nemažiau svarbi čia yra ir saldi džiovinta paprika (kaip gi be jos, juk patiekalas iš Paprikų krašto Vengrijos. Tiesa, aš naudoju ispanišką saldžiąją papriką, bet tai visai negadina reikalo. Nebūtina, kad paprika būtų iš Vengrijos specialiu siutinių paštu atsiųsta) ir pomidorų pasta (reikia nevengti jos pačirškinti keptuvėje kartu su svogūnais, kad truputį iš ryškios pomidorinės spalvos pakeistų į plytų).

O toliau – svarbūs veikėjai, be kurių neprasideda dauguma sriubų ir troškinių: svogūnas, salieras ir morka. Saliero galite ir atsisakyti, morka atsakinga už saldumą, jos galima dėti ir daugiau.

Štai ir viskas. Tiesa, galima troškinti su trupučiu vyno, bet ir jautienos ar daržovių sultinys, ar net vanduo puikiai atlieka savo darbą. Taigi, keli maži žingsniai pasiruošti, o paskui jau viską pastatote ant labai silpnos ugnies (arba į orkaitę įdedate visą puodą, tik puodas turi būti be plastmasinių rankenų) ir einate skaityti savaitgalio spaudos. Nors turbūt daugelis turite apsčiai darbų ir savaitgalį, ne tik prie puodų stovėti ar laikraščius skaityti.

Paruošus didesnę porciją galite ir jums labiau simpatingus giminaičius pasikviesti… Pamatysite, visi padėkos už šilto ir klampaus troškinio porciją, kai už lango toks speigas spaudžia.

Guliašo draugai ir neatskiriami bičiuliai:

Kaip išvirti skanų ir sveiką naminį sultinį?

Jau nuo pat mažumės žinome, kad sultinys ir iš jo išvirta sriuba - sveikas, lengvai virškinamas ir susirgus jėgas atgauti padedantis maistas. Žinoma, tik tuomet, jeigu sultinys natūralus, teisingai išvirtas namuose, pasirinkus kokybiškus ingredientus. Dalinamės gudrybėmis ir receptais, kaip išvirti skaniausius ir sveikiausius sultinius: vištienos, mėsos, kaulų, žuvies ir daržovių.

KAIP IŠVIRTI VIŠTIENOS SULTINĮ?

Vištienos sultinys pelnytai vadinamas „žydišku penicilinu“. Jis tikrai puikiai tinka ligoniams, padeda sustiprėti, tačiau neapkrauna kovai su liga visas jėgas skiriančio organizmo virškinimo sistemos. Vištienos sultinys taip pat populiarus dėl to, kad jį išvirti nesudėtinga ir nebrangu.

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

Vištienos ir jos dalių pasirinkimas. Vištienos sultinį galima virti iš viso paukščio. Tą verta daryti, jeigu turite senesnį paukštį, kurio mėsa kietoka, nelabai skani, o sultiniui - puikiai tinkanti. Iš senesnio paukščio išvirtas sultinys bus sodresnio skonio, be to ilgiau gyvenęs paukštis savo kauluose ir audiniuose sukaupia daugiau mineralinių medžiagų, kurios ilgiau verdant patenka į sultinį.

Žinoma, sultiniui puikiai tiks ir kitos, pigesnės vištos dalys, likučiai, pavyzdžiui, nugarėlės, kakliukai, sparnų galiukai, kojos ir pan. Taupi idėja - rinkti visas vištienos nuopjovas, odeles, kauliukus (pavyzdžiui, jeigu nukaulinate ketvirčius ar blauzdeles) ir juos užšaldyti, o prikaupus didesnį maišelį, iš šių likučių virti sultinį.

Iš žalios vištienos ir jos kaulų išvirsite baltąjį sultinį. O rudasis sultinys verdamas iš keptos vištos kaulų. Šio sultinio skonis kiek silpnesnis, jis tamsesnis ir mitybine verte šiek tiek menkesnis už baltajį, tačiau taip pat puikus. Norėdama pasigaminti rudąjį sultinį, suvalgę keptą vištą jos kaulus pasilikite ir iš jų sultinį virkite taip pat, kaip ir baltąjį. Tik keli skirtumai - rudąjį sultinį prieskoniais gardinkite saikingiau (juk kepama višta jau buvo paskaninta ar marinuota prieskoniuose) ir virkite trumpiau, apie 2-3 valandas, nenupilant pirmojo vandens.

Vanduo. Vandens ir vištienos santykis - skonio reikalas. Dažniausiai pasirinkti didesni paukštienos gabaliukai, kauliukai sukapojami (kad puode užimtų mažiau vietos) ir užpilami vandeniu taip, kad būtų vos apsemti. Jeigu norite lengvo, ne tokio sodraus ir neriebaus sultinio, tai vandens pilkite daugiau.

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

Vištienos buljonas

Buljonas, - tai ne vien atskiras patiekalas, jo būtinai prireiks ruošiant padažus, troškinius, greitą sriubą, atšildant vakarykštį maistą. Aš buljonui naudoju 10 litrų talpos puodą ir niekad nebūna paruošto buljono perdaug. Pripildau juo mažiausiai 2-3 ledo ruošimo formeles, jas sušaldau, - pagal šaldiklio aprašymą buljono ledo kubeliai išliks švieži 6-18 mėnesių; aš juos sunaudoju padažams ir troškiniams per 1-2 mėnesius. Būtinai vieną ar du litrinius indelius steriliai pripildau buljonu ir pastatau į šaldytuvo gilumą, mat labai mėgstu greitas sriubas ruošti, tas 1 valandos mėsos virimas man visada prailgsta. Na, o trečia priežastis turėti vištienos buljono atsargų, - tai juk yra pirmas vaistas nuo peršalimo, išsekimo, pervargimo, virškinimo reikalų streikavimo, galvos skausmo ir t.t.
Buljono skonio kubeliai, arba tiksliau - druskos, geltono dažiklio ir MSG koncentratas, - jokiais būdais nepakeičia tikro buljono skonio bei paskirties. Čia mano didelis "NE ir NE!"

Paruošimui reikia turėti didelį puodą ir koštuvą.
Produktai:

Paruošimas:Septyni greitų striubų receptai:

Burokėlių striuba
Į gilią lėkštę įdedame tarkuotus burokėlius (virtus arba konservuotus), apliejame karštu buljonu, pasūdome, pabarstome žalumynais, pateikiame.

Žirnelių sriuba su makaronais
Lėkštėje susmulkiname vakarykščius virtus makaronus, pridedame saują šaldytų arba konservuotų žirnelių / kukurūzų (virti nereikia). Viską apliejame karštu buljonu, pabarstome susmulkintų žalumynų ir pateikiame.

Svogūno sriuba
Keptuvėje ištirpiname sviestą, jame pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, pasūdome, pridedame mėgstamų prieskonių. Apliejame buljonu, užviriname ir pateikiame pabarstę tarkuoto sūrio, šalia džiuvesėlių.

Ką dar iš vištienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai

O gal turite likusios nuo kitų patiekalų ir nesugalvojate, kur panaudoti? Šį kartą Jums parinkome net 42 išbandytus, gardžius ir nesudėtingus patiekalus, kuriuose karaliauja vištiena. Skanaus!