pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos filė marinavimas - subtilus skonis iš prabangios virtuvės

Kavoje marinuota kalakutiena

Pažįstantys mane žino kaip mėgstu įkišti trigrašį, tik jokiu būdu ne į kieno gyvenimą ar pokalbį, į maisto receptūras 🙂 Paukštienos mūsų namuose valgoma daug, itin pagarbią vietą užima putpelės ir fazanai, bet tai reti svečiai, dažniausiai perku kalakutieną, bet ir jos, kol nebuvau atradusi lėto kepimo būdo, irgi namuose būdavo retokai. O vieną lietingą rytą, besimėgaudama naujais, ypatingais kavos skoniais iš Kavosdraugas.lt iš atminties klodų iškilo kažkur skaitytas receptas, jame buvo siūloma vištieną marinuoti … kavoje. Ir kadangi mėgstu kišti trigrašį, į kavos marinatą sudėjau kalakutienos kumpio pjausnius, kuriuos iki vakaro palaikiau šaldytuve, o vakarienei iškepiau keptuvėje gerai įkaitintame kokosų aliejuje.

Na, tokios tylos valgant seniai negirdėjau. Kaip reta suderėjo kava ir kokosų nata ne saldžiame patiekale, skonį puikiai papildė aštrus poskonis, ateinantį savaitgalį planuojamam vakarėliui sutarėm kepti tokį patį gėrį ant žarijų, bus dar ir dūmo skonis. Pavydžiu sau, kaip sakė Linas.

Paruošti kepsnius nesudėtinga, ilgas tik pats marinavimo laikas, kuo ilgiau paukštiena pabus marinate, tuo gardesnė ji taps, tad nepagailėkite bent 8 valandų.

4 porcijoms pasiruošiu:

500 g kalakutienos kumpio (galima naudoti vištienos file)

0,5 aš rupios druskos

200 ml juodos stiprios kavos (mano nauja meilė ši kava)

2 vš tyro bekvapio aliejaus

po žiupsnį aitrios maltos paprikos, čiobrelių ir raudonėlių lapelių

kokosų aliejaus kepimui

Pirmiausiai paruošiu kavą ir palieku ją atvėsti. Kumpį supjaustau į apylyges 4 dalis, dedu į uždengiamą indą, sudedu kapotus česnakus, druską, prieskonius, pilu aliejų ir galiausiai pilnai atvėsusią kavą. Truputį paminkau mėsą marinate, dengiu dangtį ir indą dedu į šaldytuvą.

Jei garnyrui ruošiu bulves, jas verdu 20 min. prieš kepant kepsnius, bet jei būna jau išvirtų, jas sutrinu šakute, lipdau rutuliukus ir juos kartu su kepsniais pagruzdinu kokosų aliejuje.

Ištrauktus iš marinato kepsnius nusausinu, keptuvėje gerai įkaitinu 2 valgomus šaukštus kokosų aliejaus ir sudedu kepsnius. Kepu nemažinant kaitros po 3-4 minutes kiekvieną pusę, tuomet dengiu sandarų dangtį, išjungiu kaitrą ir palieku kepsnius subręsti 15 minučių.

Reikalingi ingredientai:
Kalakutienos filė4 vntČesnakaiDruskapagal skonįPipiraipagal skonįDžiovintos žolelėspagal skonįCitrina0.5 vntAliejus2~3 šaukštaiSūris4 riekelėsGarstyčiosGrietinėlė200 mililitrųReklama
Gaminimo eiga

1. Nuplautą ir nusausintą filė iš visų pusių įtrinkite druska ir pipirais. Mažame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų ir pusės citrinos sultis. Dėkite pagal skonį džiovintų žolelių (bazilikų, mairūnų, raudonėlių ir kt.). Perspauskite česnaką ir sudėkite į marinatą. Viską gerai išmaišykite ir iš visų pusių ištrinkite filė marinatu. Uždenkite dubenį ir padėkite kalakutieną į šaldytuvą. Geriausia būtų leisti marinuotis per naktį.

2. Tada reikia giliai įpjauti kiekvieną filė gabaliuką, kad susidarytų kišenė įdarui.Reklama

3. Į įpjautą vietą įdėkite sūrio gabalėlį. Jei norite, galite įdėti ir nedidelį gabalėlį šoninės, kad kalakuto vidus būtų sultingesnis.

4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir ten sudėkite kalakutieną. Kepkite ant stiprios ugnies iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Reklama

Kiek marinuoti kalakutą?

Į kalakutienos marinatą galite dėti įvairius prieskonius, kurie suderinami su paukštiena. Iškepti kalakuto mėsą nesunku, bet kaip tai padaryti, kad po ilgo buvimo orkaitėje mėsa neišdžiūtų, o taptų švelni, sultinga ir kvapni, ją reikia tinkamai užmarinuoti.

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.

„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.

  • Privatumo politika
  • Prekių ir pinigų grąžinimo politika
  • Taisyklės ir sąlygos
  • Slapukų politika (EU)

Nerodyti

Tvarkyti sutikimą

Siekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.

Funciniai Funciniai Visada aktyvus

Techninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.

Parinktys Parinktys

Techninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.

Statistiniai Statistiniai

Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.

Marketingo Marketingo

Techninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.

O ką iš kalakutienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai

Jei mėgstate ne tik skanius, bet ir lengvai paruošiamus patiekalus, tai kalakutieną tikrai reikėtų į juos įtraukti. Šios mėsos paruošimas tikrai nekels didelo iššūkio net ir mažiau patyrusiems virtuvėje. Ją galima kepti, troškinti, virti, o ir nuostabiai transformuojasi į pačius puikiausius patiekalus, tarp kurių - kepsniai, sriubos, makaronai, maltinukai, troškiniai, mėsos pyragai ir dar daugiau - tai nuostabus universalus produktas, kuriuo tikrai pavyks sužavėti tiek prisėdusius prie pietų stalo, tiek šventės metu.

Ši mėsa žavi ir tuo, kad turi mažai riebalų, yra liesa, lengvai virškinama ir ji puikus baltymų šaltinis. Manoma, kad pirmieji kalakutai Lietuvoje pasirodė XVIII amžiuje, dėka prekybininkų, keliaujančių į Rytus, tad dėl visų šios mėsos privalumų tikrai nenuostabu, kad ji iki šiol yra puikiai vertinama. O kadangi kalakutiena turi subtilų ir švelnų skonį, ją labai paprasta ruošti su įvairiais mėgiamais prieskoniais, padažais ir garnyrais taip pritaikant pagal kiekvieno norus, o tuomet galima mėgautis jos minkštumu, sultingumu ir nuostabiu skoniu.

Juk maistas ne tik rutinos dalis, bet ir galimybė kurti, eksperimentuoti ir mėgautis, tad skubame dalintis puikiomis idėjomis ir tikimės, kad kiekvienam pavyks rasti savo skoniui gardžiausią receptą ir pasimėgauti kalakutienos patiekalais.

Grietinės marinatas kalakutienai

Ingredientai:

Gaminimo būdas:

  1. Sumaišykite visus ingredientus ir suplakite šakute iki vientisos masės.
  2. Vištieną nuplaukite ir nusausinkite.
  3. Į paruoštą marinatą sudėkite kalakutieną ir marinuokite mažiausiai 2 valandas.
  4. Įdėkite mėsos gabalėlius į kepimo indą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, kol kalakutiena iškeps.
  5. Kepimo metu periodiškai sutepkite mėsą marinato likučiais.
  6. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pasūdykite, jei reikia, ir ant kiekvieno kalakutienos gabalėlio uždėkite ploną bet kokio kieto sūrio gabalėlį.
  7. Kepkite, kol sūris gražiai apskrus.