Daugiau receptų
Kraunama daugiau.- Konservavimas
- Marinavimas
- Bulvių apkepas
- Daržovių apkepas
- Makaronų apkepas
- Mėsos apkepas
- Varškės apkepas
- Kiti apkepai
- Avižų košė
- Bulvių košė
- Daržovių košės, tyrės
- Grikių košė
- Manų košė
- Ryžių košė
- Vaisių košės, tyrės
- Kitos košės
- Gaivios salotos
- Sočios salotos
- Karštos salotos
- Garnyrai
- Kitos salotos
- Karštos sriubos
- Trintos sriubos
- Tirštos sriubos
- Šaltos sriubos
- Pieniškos sriubos
- Saldžios sriubos
- Karšti sumuštiniai
- Šalti sumuštiniai
- Vieno kąsnio sumuštiniai
- Mėsos troškiniai
- Vegetariški troškiniai
Tarkuotu bulviu cepelinai su mesa
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “tarkuotu bulviu cepelinu receptas” rasta receptų 1000Audronės skaniausieji tarkuotų bulvių cepelinaiVirtų bulvių cepelinai su varškės ir mėsos įdarais
Tarkuotų bulvių cepelinai
Minkšti ir burnoje tirpstantys cepelinai su mėsa, kurie abejingų tikrai nepaliks.
Ingredientai:
- 2.5 kg bulvių
- 500 g vištienos faršo
- 3 svogūnų
- 0.5 stiklinės vandens (krakmolui ištirpinti)
- 1 šaukšto krakmolo
- prieskonių vištienai, pipirų, druskos, pagal skonį
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Sutarkuokite bulves ir vieną svogūną. Nuspauskite skystį, palikite jį pastovėti, kol susidarys apačioje krakmolas ir jį sudėkite atgal į tarkius.
- Likusius svogūnus susmulkinkite, apkepkite su šlakeliu aliejaus.
- Vištienos faršą sumaišykite su keptais svogūnais ir prieskoniais.
- Iš bulvių masės atgnybkite gabalėlį, padarykite paplotėlį, įdėkite įdaro ir suformuokite cepeliną.
- Krakmolą ištirpinkite pusėje stiklinės šalto vandens. Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu supilkite ištirpintą krakmolą ir sudėkite cepelinus. Cepelinus virkite 20–25 minutes.
- Tiekite su mėgstamu padažu.

Tarkuotų bulvių cepelinai
Ingridientuose nurodyta mėsos įdaro kiekiai. Jei norite cepelinus gaminti su kitu įdaru, žiūrėkite žemiau.
Mėsos įdarui mėsą sumalkite mėsmale, dėkite riebaluose ar aliejuje pakepintus smulkiai pjaustytus svogūnus, druską ir viską gerai išmaišykite.
Cepelinų masei nuluptas bulves sutarkuokite ir per marlę nuspauskite. Nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkę. Virimui skirtas bulves išvirkite su odele, nulupkite, gerai sutrinkite ir sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Pridėkite druskos ir masę gerai išminkykite. Taip paruošta bulvių masė padalinama vienodo dydžio gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio daromas ant rankos delno paplotėlis, į kurio vidurį dedamas paruostas mėgiamas įdaras. Tradiciškai su mėsos įdaru daromi apvalūs cepelinai, o su varške - pailgi.
Cepelinai verdami pasūdytame vandenyje didesniame puode. Į vandenį dėti po kelis, kad vanduo nenustotų viręs. Verdama apie 20 minučių.
Patiekiami užpilti padažu. Prie cepelinų su mėsos įdaru geriausiai tinka rūkytos šoninės spirgučiai, pakepinti su smulkintais svogūnais, paskui pridėjus dar ir grietinės. Su varškės ir grybų įdarais geriausiai tinka sviesto-grietinės padažai, nors galima užpilti ir spirgučiais.
Varškės įdaras: 200 g varškės, 1 kiaušinis, cukraus, druskos.
Į varškę įmušame kiaušinį, pridedame truputį cukraus ir druskos, gerai ištriname.
Komentarai (12)
- rimvydas 2012-09-30 15:07
as dar idedu ismirkytu aguonu i varske pabandykit nepasigailesite - Asta 2011-03-28 13:22
labai skanus ir su naminiu pastetu o padaziukui sviesto su cesnakiuku labai skanu :super: - pilietis 2010-11-19 19:24
As imaisau sirdies maltos,tai idaras buna purus,nesukieteja.kaip kotletas.Skanaus! - (anonimas) 2010-09-11 10:32
as darysu cepelinus labai patinka man cepelinai gabija jankauskaite 7 m - Diana 2010-08-26 16:08
Aš irgi taip pat gaminu,tik į mėsą aš dar pipirų idedu.Na,o į varškę idedu mėtų,tai labai skanu,pamėginkite. :super: - Diana 2010-08-26 16:08
Aš irgi taip pat gaminu,tik į mėsą aš dar pipirų idedu.Na,o į varškę idedu mėtų,tai labai skanu,pamėginkite. :super: - sage 2010-08-13 01:11
nu ka reikes pameginti ;p tik kad va kaip ta skane mesa padaryti. kad nebutu lyg kotletas viduj.. :-D - specas 2009-11-14 11:05
gal apvalus su varske - Milda 2009-08-19 16:38
as bandziav is akies mazdaug nuimt svorius kaip cia parasyta tai man gavos 10 dideliu cepelinu ;-) ir farso kajptik uzteko :bravo: - as 2009-05-06 18:24
KELIOS PORCIJOS ISEINA?
;-)


