Kalakutienos kumpis receptai
Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “patiekalai is kalakuto kumpio” rasta receptų 1000Kalakuto kumpis orkaitėje su citrinomis ir rozmarinaisKumpio, moliūgų ir pekano riešutų apkepasTroškinta kalakutienaDaugiau receptų
Kraunama daugiau.- Konservavimas
- Marinavimas
- Bulvių apkepas
- Daržovių apkepas
- Makaronų apkepas
- Mėsos apkepas
- Varškės apkepas
- Kiti apkepai
- Avižų košė
- Bulvių košė
- Daržovių košės, tyrės
- Grikių košė
- Manų košė
- Ryžių košė
- Vaisių košės, tyrės
- Kitos košės
- Gaivios salotos
- Sočios salotos
- Karštos salotos
- Garnyrai
- Kitos salotos
- Karštos sriubos
- Trintos sriubos
- Tirštos sriubos
- Šaltos sriubos
- Pieniškos sriubos
- Saldžios sriubos
- Karšti sumuštiniai
- Šalti sumuštiniai
- Vieno kąsnio sumuštiniai
- Mėsos troškiniai
- Vegetariški troškiniai
Kalakutienos kumpis su bruknėmis
Kokios gi Kalėdos be kalėdinio kepsnio? Tiems, kas nesiruošia kviestis daug svečių, o vis dėlto per Kalėdas norėtų paragauti kalakutienos, būtų puiki išeitis išsikepti kalakutienos kumpio kepsnį. Kalakuto kumpis dažniausiai sveria apie vieną kilogramą, tai pats tas keturių asmenų šeimai. Prie tokios kalakutienos puikiai tinka bruknių padažas bei traškiai keptos bulvės su rozmarinu ir morkomis su čiobreliais ir dar kepti obuoliai su bruknėmis.
Nežinau kaip jums, bet man Kalėdinis kepsnys siejasi tik su paukštiena – kepta antimi, žąsimi arba kalakutu, o blogiausiu atveju bent jau su višta. Su kalakutu, turbūt, yra daugiausiai darbo, jis didelis, o ir suvalgyti jį visą prireiktų net dešimties žmonių, todėl dažniau kepu kalakutienos kumpį.
Kalakutienos kumpį galite kepti ir kepimo rankovėje, tada nereikės jo vartyti. Kaip gražiai iškepti obuolius galite pamatyti čia. klasikinis kalakutienos kepsnys labai skanus ir kvapnus, jis puikiai tiks jaukioms šeimyninėms Kalėdoms.
Spausdinti
Kalakutienos kumpis su bruknėmis
(6 įvertino )Užsiregistruokite, kad įvertintiLoading.Kiekis: 4 asmenimsKepimo laikas: 12 val. marinavimas, 120 min. kepimas
Iš vakaro kalakutienos kumpį užmarinavau bruknių, aliejaus ir prieskonių padaže.
Kalakutienos kumpį kepiau apie 1,5 val. 200 laipsnių orkaitėje, į skardą įpylusi pusę stiklinės vandens.
Garnyrui vienoje skardos pusėje bulves sumaišiau su rozmarinu, druska ir keliais šaukštais aliejaus, kitoje pusėje paskleidžiau morkas sumaišytas su čiobreliais, druska ir aliejumi.
Skardą su daržovėmis pašoviau į orkaitę kepti praėjus 45 minutėms nuo kepsnio kepimo pradžios.
Patį kepsnį tuo pat metu apverčiau ant kitos pusės.
Obuolius, įdarytus bruknėmis, kepti prie kepsnio padėjau likus 20 min. iki kepimo pabaigos.
Iškepusį kalakutienos kumpį dėjau į padėklą ir apdėliojau keptais obuoliais, morkomis, bulvėmis.
Iš perkoštų kalakutienos sulčių, likusių kepimo skardoje, pagaminau padažą, sumaišydama jas su keliais šaukštais bruknių uogienės.
O ką iš kalakutienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai
Jei mėgstate ne tik skanius, bet ir lengvai paruošiamus patiekalus, tai kalakutieną tikrai reikėtų į juos įtraukti. Šios mėsos paruošimas tikrai nekels didelo iššūkio net ir mažiau patyrusiems virtuvėje. Ją galima kepti, troškinti, virti, o ir nuostabiai transformuojasi į pačius puikiausius patiekalus, tarp kurių - kepsniai, sriubos, makaronai, maltinukai, troškiniai, mėsos pyragai ir dar daugiau - tai nuostabus universalus produktas, kuriuo tikrai pavyks sužavėti tiek prisėdusius prie pietų stalo, tiek šventės metu.
Ši mėsa žavi ir tuo, kad turi mažai riebalų, yra liesa, lengvai virškinama ir ji puikus baltymų šaltinis. Manoma, kad pirmieji kalakutai Lietuvoje pasirodė XVIII amžiuje, dėka prekybininkų, keliaujančių į Rytus, tad dėl visų šios mėsos privalumų tikrai nenuostabu, kad ji iki šiol yra puikiai vertinama. O kadangi kalakutiena turi subtilų ir švelnų skonį, ją labai paprasta ruošti su įvairiais mėgiamais prieskoniais, padažais ir garnyrais taip pritaikant pagal kiekvieno norus, o tuomet galima mėgautis jos minkštumu, sultingumu ir nuostabiu skoniu.
Juk maistas ne tik rutinos dalis, bet ir galimybė kurti, eksperimentuoti ir mėgautis, tad skubame dalintis puikiomis idėjomis ir tikimės, kad kiekvienam pavyks rasti savo skoniui gardžiausią receptą ir pasimėgauti kalakutienos patiekalais.
aguonėlė
Nesu didelė kalakutienos mėsytės valgytoja, bet turiu pasakyti kad kumpis jau vis dažniau ir dažniau atsiranda ant mūsų stalo. Jis išties skaniai pasidaro. Pastangų įdėti reikia minimaliai, o rezulatatas geras. Šiam patiekalui ėmiau:
4-5 svogūnus (galiu pasakyti, jog šie išsitroškinę buvo tooookie skanūs, kad tikrai nepagailėti reikia)
macnaus sultinio (galima ir porto vyną ar gerą kitą raudoną imti)
klevų sirupo ( nebūtina)
Kalakutienos kumpio odelę įpjauti įstrižai. Gerai įtrinti prieskoniais bei trintu česnaku. Galima šiek tiek palikti pasimarinuoti.
Svogūnus supjaustyti ir šiais iškloti kepimo puodą. Ant jų uždėti kumpį ir užpilti 150 ml sultinio. Uždengti ir pašauti į 220° orkaitę ~1,5 val. Tada traukti lauk, orkaitės karštį atsukti iki 240°, kumpį aptepti klevų sirupu ir pašauti kepti taip dar 15 min (taip pat įpyliau dar šiek tiek sultinio, nes norėjau daugiau padažo) . Aš traukiau lauk, kai termometras netoli 90° rodė. Buvo idealu. Skanaus!
Žinoma mes nesuvalgėme jo viso, tai kitą dieną buvo likučių puota.Morką, česnaką, kelis šalotinius svogūnus bei kopūstą pakepinau/patroškinau keptuvėje. Paskaninau druska, pipirais bei pomidorų padažu. Užpyliau vėl tuo macniu sultiniu. Kadangi orkaitėje kepiaus duonelę, tai į keptuvę sudėjus kumpio likučius, šią ir į orkaitę 10 min įkišau.