Agurkų mišrainė - puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam patiekalui. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų su agurkais, morkomis ir ryžiais, kurie padės jums atrasti naujus skonius ir paįvairinti savo mitybą.
Agurkų Mišrainė Žiemai su Morkomis
Išbandžius šį agurkų mišrainės receptą žiemai ir papildomai pridėjus morkų, rezultatas buvo puikus. Šią mišrainę galima panaudoti labai plačiai.
Ingredientai:
- Agurkai
- Morkos
- Svogūnai
- Prieskoniai
Gaminimo eiga:
- Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje.
- Apkepinus svogūnus, sudėkite ant burokinės tarkos sutarkuotas morkas.
- Agurkus ir prieskonius supjaustykite, sumaišykite su svogūnais ir morkomis.
- Palikite mišrainę pastovėti kelioms valandoms.
Mišrainė su Ryžiais, Agurkais ir Žuvimi
Šis receptas puikiai tiks tiems, kurie mėgsta derinti ryžius su daržovėmis ir žuvimi.
Ingredientai:
- Rūkyta žuvis
- Agurkas
- Svogūnas
- Kukurūzai
- Ryžiai
- Majonezas
- Druska
- Prieskoniai
Gaminimo eiga:
- Rūkytą žuvį atskirkite nuo ašakų ir susmulkinkite. Agurką supjaustykite kubeliais, o svogūną - kuo smulkiau.
- Į didelį dubenį suberkite išvirtus ir atvėsintus ryžius, sudėkite žuvį, agurką, svogūną ir kukurūzus. Pagal skonį pagardinkite druska ir kitais prieskoniais.
- Į gautą mišrainę sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.
Baltoji Mišrainė su Rūkyta Lašiša ir Ryžiais
Ši baltoji mišrainė - puikus pasirinkimas tiems, kurie nori tradicinį patiekalą paįvairinti naujais skoniais.
Ingredientai:
- 4 morkos
- 3 didelės bulvės
- 1 puodelis konservuotų kukurūzų
- 2 puodeliai ryžių
- 4 kiaušiniai
- 100 g rūkytos lašišos filė
- 3 v. š. majonezo
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis pipirų
Gaminimo eiga:
- Morkas ir bulves švariai nuplaukite ir virkite neluptas. Nedideliame puode išvirkite kiaušinius.
- Pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio išvirkite ryžius. Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite ir jas ataušinkite.
- Atvėsusias daržoves nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į indą.
- Suberkite išvirusius ryžius ir konservuotus kukurūzus. Rūkytą lašišos filė smulkiai supjaustykite ir sudėkite į indą.
- Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, dėkite majonezą. Jeigu norite apšlakstykite citrinos sultimis. Mėgaukitės!
Patarimai, kaip paįvairinti baltąją mišrainę:
- Bulves ir morkas kepkite, o ne virkite. Tai suteiks mišrainei naujų spalvų ir skonio.
- Daugiau šviežių daržovių. Į baltąją mišrainę tinka ne tik rauginti agurkai ar konservuoti žirneliai, bet ir šviežios daržovės: porai, ridikėliai, avokadai, kukurūzai, netgi šviežia cukinija. Nepamiršti reikėtų ir prieskoninių žolelių.
- Žuvis ir jūros gėrybės. Mišrainę gardinti galite tiek konservuotu tunu, tiek rūkyta žuvimi, pavyzdžiui, skumbre, lašiša ar virtomis krevetėmis.
- Pagardų įvairovė. Jeigu norisi šiek tiek aštrumo, prieš dedant ant mišrainės majonezą galima sumaišyti su krienais, garstyčiomis, netgi keliais šaukšteliais graikiško jogurto.
Vegetariška Baltoji Mišrainė
Veganišką baltosios mišrainės versiją pasigaminti taip pat labai paprasta, tereikia iš tradicinių šios mišrainės ingredientų išbraukti kiaušinį. Jeigu norite - mišrainę paskaninti įvairesnėmis daržovėmis bei naudoti veganišką majonezą arba pasigaminti veganišką padažą.
Ingredientai:
- 5 didelės bulvės
- 3 didelės morkos
- 3 marinuoti arba rauginti agurkai
- 1 gerai sunokusio avokado
- 100 g konservuotų žirnelių
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
Padažui pagaminti reikės:
- 6 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3 v. š. citrinos sulčių
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio pipirų
- Šlakelio sojų pieno
Gaminimo eiga:
- Bulves ir morkas gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Atvėsusius smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį.
- Agurkus, avokadus, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį. Sudėkite konservuotus žirnelius.
- Atskirame nedideliame inde supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, supilkite sojų pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.
- Padažą gerai išmaišykite ir supilkite į mišrainę. Pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!
Mišrainė su Grybais, Pomidorais ir Ryžiais
Šis receptas puikiai tiks tiems, kurie nori panaudoti miško gėrybes ir pasigaminti skanią mišrainę žiemai.
Ingredientai:
- 2 - 3 kg lepšių ar kitokių grybų
- 1 kg prisirpusių pomidorų
- 200 g ryžių
- Svogūnai
- Morka
- Česnakai
- Prieskoninės žolelės
Gaminimo eiga:
- Svogūnus supjaustome ir apkepam gerai įkaitintame aliejuje iki apskrudimo.
- Morką supjaustome per pusę išilgai ir vėliau pusiniais skritulėliais. Sudedame į kepamus svogūnus ir apkepiname 5- 7 minutes.
- Pomidorus supjaustome ir sudedame kaitintis į puodą. Kai pomidorai suminkštėja ir pasidaro vienalytė masė dedame kepintus svogūnus, morkas ir ant paviršiaus užberiame ryžius.
- Įpilame vandens, kad apsemtų ryžius ir jie būtų per pirštą žemiau vandens paviršiaus. Uždengiame dangčiu ir laikome ant mažos ugnies 20- 30 minučių.
- Prieš pabaigą suberiame smulkiai pajaustytus česnakus.
- Išmaišome, padidinam ugnį, palaikome 2- 3 minutes, išjungiam ugnį ir sudedama į sterilius stiklainius ir užsukam steriliais dangteliais.
Kinų Restorano Įkvėpta Agurkų ir Morkų Salotos
Šis receptas įkvėptas populiaraus kinų restorano ir puikiai tinka tiems, kurie mėgsta azijietiškus skonius.
Ingredientai:
- Agurkai
- Morkos
- Padažas (receptas žemiau)
- Kalendros
- Sezamai
Gaminimo eiga:
- Agurkus ir morkas supjaustykite spiralėmis arba pagaliukais, arba plonomis riekelėmis.
- Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
- Prieš patiekiant gerai išmaišykite, pabarstykite kalendromis ir sezamais.
Štai keletas ingredientų, kurie puikiai dera su agurkų, morkų ir ryžių mišrainėmis:
Ingredientas | Pasiūlymai |
---|---|
Daržovės | Paprikos, ridikėliai, avokadai, kukurūzai, cukinijos, porai |
Žalumynai | Krapai, petražolės, svogūnų laiškai |
Baltymai | Tunas, lašiša, krevetės, vištiena, kalakutiena, kumpis |
Padažai | Majonezas, graikiškas jogurtas, garstyčios, krienai, citrinos sultys |