pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Krabų lazdelių salotos: receptai kiekvienai dienai ir šventėms

Krabų lazdelių salotos - skonio klasika, kuria ne nuodėmė pasimėgauti kasdien, ir šventė, kai patiekiama ant šventinio stalo. Salotas paruošite greitai ir lengvai, o rezultatas pranoks visus lūkesčius. Lengva ir paprasta pagaminti.

Krabų lazdelių salotos su marinuotomis paprikomis

Šiame recepte yra vienas dar labiau skonį pastiprinantis ingredientas. Atraskite jį.

Ingredientai:

  • 200 g krabų lazdelių
  • 2 kiaušiniai
  • 5-6 SPILVA marinuotų paprikų
  • 100 g KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų žirnelių
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 1 stiklinė virtų „Basmati“ ryžių
  • 4-5 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“
  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
  • Šviežių bazilikų lapelių salotoms papuošti

Paruošimas:

  1. Krabų lazdeles supjaustykite griežinėliais, kiaušinį ir SPILVA marinuotas paprikas - kubeliais.
  2. Į dubenį sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotus žirnelius, suberkite visus likusius ingredientus ir sumaišykite su KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezu „Originalus“.

Krabų lazdelių salotos pagal Alfą

Krabų lazdelių mišrainė - dar viena idėja Kalėdų vaišių stalui. Paruoštos pagal Alfo receptą jos bus tokios pat gardžios, tik gerokai elegantiškesnės.

Ingredientai:

  • 2 kiaušinių
  • Ryšelio petražolių
  • Ryšelio laiškinių česnakų
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos
  • 250 g vyšninių pomidoriukų
  • 1 nedidelio poro baltosios dalies
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 1 nesaldaus obuolio
  • 200 g krabų lazdelių
  • 1 citrinos žievelės
  • 4-5 šaukštų DAUMANTŲ KLASIKINIS majonezo

Paruošimas:

  1. Kiaušinius paplakite, petražoles ir laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite, petražolių palikite papuošimui.
  2. Žalumynus suberkite į kiaušinius, įberkite pipirų, druskos, išmaišykite ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  3. Kai apačia iškeps, uždenkite ir išjunkite kaitrą.
  4. Porą smulkiai supjaustykite, obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais.
  5. Pomidorus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Viską suberkite į dubenį.
  6. Krabų lazdeles supjaustykite griežinėliais, irgi sudėkite prie likusių produktų.
  7. Užtarkuokite citrinos žievelės ir sudėkite majonezą, užberkite juodųjų pipirų. Išmaišykite.
  8. Iškepusį omletą padraskykite mentele ir ataušinkite. Jeigu jums patinka taisyklingos formos, omletą galite supjaustyti juostelėmis. Bet būtina ataušinti.
  9. Visiškai atvėsus, sudėkite omleto gabaliukus ant mišrainės. Puoškite smulkiomis petražolėmis.

Krabų lazdelių salotos su ananasais ir sūriu

Ingredientai:

  • Krabų lazdelės 200 g
  • Virti kiaušiniai 5 vnt.
  • Kietasis sūris 150 g
  • Konservuoti ananasai 150 g
  • Česnakas 1 skiltelė
  • Majonezas 3-4 šaukštai

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  2. Krabų lazdeles, sūrį ir konservuotus ananasus supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Jei mėgstate šiek tiek aštresnį skonį, sutarkuokite česnako skiltelę arba susmulkinkite ją peiliu.
  4. Sudėkite visus susmulkintus ingredientus į didelį dubenį.
  5. Įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite, kad salotos tolygiai pasidengtų.
  6. Kad salotos būtų ryškesnio skonio, prieš patiekdami palikite jas šaldytuve 15-20 minučių.

Krabų lazdelių mišrainė su ryžiais

Reikės:

  • 100 g ryžių, išvirtų ir nusausintų
  • 200 g krabų lazdelių
  • 2-3 virtų kiaušinių
  • 1 ilgavaisio agurko ar raudonosios saldžiosios paprikos
  • Kelių šaukštų konservuotų kukurūzų
  • Majonezo
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • Žalumynų

Kaip gaminti:

  1. Krabų lazdeles ir agurką ar papriką supjaustykite, kiaušinius sukapokite.

Patarimai ir gudrybės

  • Jei norite subtilesnio skonio, rinkitės mocarelos arba olandišką sūrį.
  • Šviežius agurkus galima pakeisti raudonomis saldžiosiomis paprikomis - bus ne mažiau gardu.
  • Ingredientų dėti pagal savo skonį - nebūtina laikytis tikslaus recepto.
  • Mišrainė gardžiausia, kai pagaminta tą pačią dieną, nes kitą dieną ryžiai pradeda kietėti.