Krabų lazdelių salotos - skonio klasika, kuria ne nuodėmė pasimėgauti kasdien, ir šventė, kai patiekiama ant šventinio stalo. Salotas paruošite greitai ir lengvai, o rezultatas pranoks visus lūkesčius. Lengva ir paprasta pagaminti.
Krabų lazdelių salotos su marinuotomis paprikomis
Šiame recepte yra vienas dar labiau skonį pastiprinantis ingredientas. Atraskite jį.
Ingredientai:
- 200 g krabų lazdelių
- 2 kiaušiniai
- 5-6 SPILVA marinuotų paprikų
- 100 g KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų žirnelių
- 200 g konservuotų kukurūzų
- 1 stiklinė virtų „Basmati“ ryžių
- 4-5 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“
- Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
- Šviežių bazilikų lapelių salotoms papuošti
Paruošimas:
- Krabų lazdeles supjaustykite griežinėliais, kiaušinį ir SPILVA marinuotas paprikas - kubeliais.
- Į dubenį sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotus žirnelius, suberkite visus likusius ingredientus ir sumaišykite su KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezu „Originalus“.
Krabų lazdelių salotos pagal Alfą
Krabų lazdelių mišrainė - dar viena idėja Kalėdų vaišių stalui. Paruoštos pagal Alfo receptą jos bus tokios pat gardžios, tik gerokai elegantiškesnės.
Ingredientai:
- 2 kiaušinių
- Ryšelio petražolių
- Ryšelio laiškinių česnakų
- Juodųjų pipirų
- Druskos
- 250 g vyšninių pomidoriukų
- 1 nedidelio poro baltosios dalies
- 200 g konservuotų kukurūzų
- 1 nesaldaus obuolio
- 200 g krabų lazdelių
- 1 citrinos žievelės
- 4-5 šaukštų DAUMANTŲ KLASIKINIS majonezo
Paruošimas:
- Kiaušinius paplakite, petražoles ir laiškinius česnakus smulkiai supjaustykite, petražolių palikite papuošimui.
- Žalumynus suberkite į kiaušinius, įberkite pipirų, druskos, išmaišykite ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Kai apačia iškeps, uždenkite ir išjunkite kaitrą.
- Porą smulkiai supjaustykite, obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais.
- Pomidorus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Viską suberkite į dubenį.
- Krabų lazdeles supjaustykite griežinėliais, irgi sudėkite prie likusių produktų.
- Užtarkuokite citrinos žievelės ir sudėkite majonezą, užberkite juodųjų pipirų. Išmaišykite.
- Iškepusį omletą padraskykite mentele ir ataušinkite. Jeigu jums patinka taisyklingos formos, omletą galite supjaustyti juostelėmis. Bet būtina ataušinti.
- Visiškai atvėsus, sudėkite omleto gabaliukus ant mišrainės. Puoškite smulkiomis petražolėmis.
Krabų lazdelių salotos su ananasais ir sūriu
Ingredientai:
- Krabų lazdelės 200 g
- Virti kiaušiniai 5 vnt.
- Kietasis sūris 150 g
- Konservuoti ananasai 150 g
- Česnakas 1 skiltelė
- Majonezas 3-4 šaukštai
Paruošimas:
- Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Krabų lazdeles, sūrį ir konservuotus ananasus supjaustykite mažais kubeliais.
- Jei mėgstate šiek tiek aštresnį skonį, sutarkuokite česnako skiltelę arba susmulkinkite ją peiliu.
- Sudėkite visus susmulkintus ingredientus į didelį dubenį.
- Įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite, kad salotos tolygiai pasidengtų.
- Kad salotos būtų ryškesnio skonio, prieš patiekdami palikite jas šaldytuve 15-20 minučių.
Krabų lazdelių mišrainė su ryžiais
Reikės:
- 100 g ryžių, išvirtų ir nusausintų
- 200 g krabų lazdelių
- 2-3 virtų kiaušinių
- 1 ilgavaisio agurko ar raudonosios saldžiosios paprikos
- Kelių šaukštų konservuotų kukurūzų
- Majonezo
- Druskos, juodųjų pipirų
- Žalumynų
Kaip gaminti:
- Krabų lazdeles ir agurką ar papriką supjaustykite, kiaušinius sukapokite.
Patarimai ir gudrybės
- Jei norite subtilesnio skonio, rinkitės mocarelos arba olandišką sūrį.
- Šviežius agurkus galima pakeisti raudonomis saldžiosiomis paprikomis - bus ne mažiau gardu.
- Ingredientų dėti pagal savo skonį - nebūtina laikytis tikslaus recepto.
- Mišrainė gardžiausia, kai pagaminta tą pačią dieną, nes kitą dieną ryžiai pradeda kietėti.