pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanūs vištienos krūtinėlės receptai: nuo paprastų iki gurmaniškų

Vištienos krūtinėlė – tai universalus produktas, kuris gali būti panaudotas daugybėje patiekalų. Ji yra liesa, greitai paruošiama ir puikiai dera su įvairiais ingredientais. Šiame straipsnyje pateikiame 10 idėjų, kaip greitai ir skaniai paruošti vištienos krūtinėlę pietums ar vakarienei, pradedant nuo paprastų, kasdienių variantų ir baigiant įmantresniais, gurmaniškais patiekalais. Kiekvienas receptas yra pritaikytas skirtingiems skoniams ir virtuvės įgūdžiams, todėl tikrai rasite kažką, kas atitiks jūsų poreikius.

1. Vištiena su Kaparėliais ir Citrina

Šis receptas yra greitas, gaivus ir kupinas skonio. Kaparėliai ir citrina suteikia vištienai pikantišką rūgštelę, kuri puikiai dera su švelniu vištienos skoniu.

  • 2 vištienos krūtinėlės filė
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1/4 puodelio vištienos sultinio
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 2 šaukštai kaparėlių, nusausintų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės, kapotos (papuošimui)
  1. Vištienos krūtinėlę pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  3. Apkepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių, kol ji įgaus auksinę spalvą ir iškeps (apie 6-8 minutes kiekvienai pusei).
  4. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite.
  5. Į tą pačią keptuvę įdėkite česnaką ir pakepinkite apie 30 sekundžių, kol jis taps kvapnus.
  6. Supilkite vištienos sultinį ir citrinos sultis. Užvirkite ir sumažinkite ugnį.
  7. Įmaišykite kaparėlius.
  8. Grąžinkite vištieną į keptuvę ir apšlakstykite padažu.
  9. Patroškinkite dar 2-3 minutes, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o padažas šiek tiek sutirštės.
  10. Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru (pvz., bulvių koše, ryžiais ar daržovėmis).

2. Vištiena su Česnaku ir Imbieru

Šis azijietiškas įkvėptas receptas yra kupinas aromato ir skonio. Česnakas ir imbieras suteikia vištienai šiltą, pikantišką skonį, kuris puikiai dera su ryžiais ar daržovėmis.

  • 2 vištienos krūtinėlės filė, supjaustytos kubeliais
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštas ryžių acto
  • 1 šaukštelis imbiero, tarkuoto
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Sezamo sėklos (papuošimui)
  • Žali svogūnai, susmulkinti (papuošimui)
  1. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, ryžių actą, imbierą ir česnaką.
  2. Įdėkite vištienos kubelius į marinatą ir gerai išmaišykite. Leiskite marinuotis bent 15 minučių (geriausia – 30 minučių).
  3. Prieš kepant, apvoliokite vištienos kubelius kukurūzų krakmole.
  4. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  5. Kepkite vištieną, kol ji įgaus auksinę spalvą ir bus visiškai iškepusi (apie 5-7 minutes).
  6. Patiekite su ryžiais ar daržovėmis. Papuoškite sezamo sėklomis ir žaliais svogūnais.

3. Vištienos Krūtinėlė, Marinuota su Ruduoju Cukrumi ir Citrina

Ši marinavimo technika suteikia vištienai saldumo ir rūgštumo balansą, kuris yra tiesiog nepakartojamas. Rudasis cukrus karamelizuojasi kepant, o citrina suteikia gaivumo.

  • 2 vištienos krūtinėlės filė
  • 2 šaukštai rudo cukraus
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis paprikos
  • 1/2 šaukštelio česnako miltelių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  1. Dubenyje sumaišykite rudą cukrų, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, papriką, česnako miltelius, druską ir pipirus.
  2. Įdėkite vištienos krūtinėlę į marinatą ir gerai išmaišykite. Leiskite marinuotis bent 30 minučių (geriausia – kelias valandas arba per naktį).
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  4. Išdėliokite vištieną ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  5. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes, arba kol vištiena bus visiškai iškepusi.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.

4. Vištienos Krūtinėlė su Daržovėmis Orkaitėje

Šis receptas yra puikus būdas gauti visą maistingą patiekalą vienoje skardoje. Daržovės kepa kartu su vištiena, įsigerdamos į jos skonį.

  • 2 vištienos krūtinėlės filė
  • 1 paprika, supjaustyta juostelėmis
  • 1 svogūnas, supjaustytas griežinėliais
  • 1 cukinija, supjaustyta kubeliais
  • 1 morka, supjaustyta griežinėliais
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis itališkų prieskonių mišinio
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite papriką, svogūną, cukiniją ir morką.
  3. Apšlakstykite daržoves alyvuogių aliejumi, pabarstykite itališkais prieskoniais, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
  4. Išdėliokite daržoves ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  5. Pagardinkite vištienos krūtinėlę druska ir pipirais. Padėkite vištieną ant daržovių.
  6. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių, arba kol vištiena bus visiškai iškepusi, o daržovės suminkštės.

5. Vištienos Salotos su Avokadu ir Mango

Šis receptas yra puikus lengvas ir gaivus pietų ar vakarienės variantas. Avokadas suteikia salotoms kremiškumo, o mango – saldumo.

  • 2 vištienos krūtinėlės filė, keptos ir supjaustytos kubeliais
  • 1 avokadas, supjaustytas kubeliais
  • 1 mango, supjaustytas kubeliais
  • 1/2 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1/4 puodelio kalendros, susmulkintos
  • 2 šaukštai laimo sulčių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną, avokadą, mango, raudonąjį svogūną ir kalendrą.
  2. Mažame dubenyje sumaišykite laimo sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
  3. Apšlakstykite salotas padažu ir gerai išmaišykite.
  4. Patiekite iškart arba atšaldykite prieš patiekiant.

6. Vištienos Krūtinėlė su Grybų Padažu

Šis klasikinis receptas yra puikus pasirinkimas jaukiam ir skaniam patiekalui. Grybų padažas suteikia vištienai sodrų ir žemišką skonį.

  • 2 vištienos krūtinėlės filė
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 250g grybų, supjaustytų griežinėliais
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1/2 puodelio vištienos sultinio
  • 1/4 puodelio grietinėlės
  • 1 šaukštas petražolių, susmulkintų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  1. Vištienos krūtinėlę pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  3. Apkepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių, kol ji įgaus auksinę spalvą ir iškeps (apie 6-8 minutes kiekvienai pusei). Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
  4. Į tą pačią keptuvę įdėkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės (apie 5 minutes).
  5. Įdėkite česnaką ir pakepinkite dar 30 sekundžių.
  6. Sudėkite grybus ir kepkite, kol suminkštės ir išgaruos skystis (apie 8-10 minučių).
  7. Supilkite vištienos sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes.
  8. Įmaišykite grietinėlę ir petražoles. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  9. Grąžinkite vištieną į keptuvę ir apšlakstykite padažu. Troškinkite dar 2-3 minutes, kol vištiena sušils.
  10. Patiekite su mėgstamu garnyru.

7. Vištienos Fajitas

Fajitas yra puikus būdas įtraukti visą šeimą į maisto gaminimą. Kiekvienas gali susikurti savo fajitą su mėgstamais ingredientais.

  • 2 vištienos krūtinėlės filė, supjaustytos juostelėmis
  • 1 paprika, supjaustyta juostelėmis (įvairių spalvų)
  • 1 svogūnas, supjaustytas juostelėmis
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai fajita prieskonių mišinio
  • Tortilijos
  • Grietinė
  • Salsa
  • Guacamole
  • Tarkuotas sūris
  1. Dubenyje sumaišykite vištieną, papriką ir svogūną.
  2. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite fajita prieskoniais. Gerai išmaišykite.
  3. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies.
  4. Kepkite vištienę ir daržoves, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o daržovės suminkštės (apie 8-10 minučių).
  5. Pašildykite tortilijas.
  6. Patiekite vištieną ir daržoves su tortilijomis, grietine, salsa, guacamole ir tarkuotu sūriu.

8. Vištienos Kepti Ryžiai

Tai puikus būdas panaudoti likusius virtus ryžius ir sukurti skanų ir sotų patiekalą.

  • 2 vištienos krūtinėlės filė, supjaustytos kubeliais
  • 2 puodeliai virtų ryžių (geriausia – atvėsusių)
  • 1 morka, supjaustyta kubeliais
  • 1/2 puodelio šaldytų žirnelių
  • 1/4 puodelio sojų padažo
  • 1 šaukštas sezamo aliejaus
  • 1 kiaušinis, išplaktas
  • Žali svogūnai, susmulkinti (papuošimui)
  1. Įkaitinkite sezamo aliejų didelėje keptuvėje arba wok keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  2. Kepkite vištieną, kol ji bus visiškai iškepusi (apie 5-7 minutes). Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
  3. Į tą pačią keptuvę įdėkite morką ir pakepinkite, kol suminkštės (apie 3 minutes).
  4. Įdėkite žirnelius ir kepkite dar 2 minutes.
  5. Įstumkite daržoves į vieną keptuvės pusę. Supilkite išplaktą kiaušinį į tuščią pusę ir kepkite, maišydami, kol kiaušinis iškeps. Supjaustykite kiaušinį mažais gabalėliais.
  6. Sudėkite ryžius į keptuvę ir gerai išmaišykite su daržovėmis ir kiaušiniu.
  7. Supilkite sojų padažą ir gerai išmaišykite.
  8. Grąžinkite vištieną į keptuvę ir gerai išmaišykite.
  9. Pakepkite viską kartu dar 2-3 minutes, kol viskas sušils.
  10. Papuoškite žaliais svogūnais ir patiekite.

9. Vištienos Sriuba su Makaronais

Ši klasikinė sriuba yra puikus būdas pasijusti jaukiai ir šiltai. Ji yra lengvai pagaminama ir puikiai tinka šaltam orui.

  • 2 vištienos krūtinėlės filė
  • 8 puodeliai vištienos sultinio
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 morkos, supjaustytos griežinėliais
  • 2 saliero stiebai, supjaustyti
  • 1 puodelis makaronų (smulkių)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės, susmulkintos (papuošimui)
  1. Įdėkite vištienos krūtinėlę į didelį puodą.
  2. Supilkite vištienos sultinį. Užvirkite.
  3. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 20-25 minutes, arba kol vištiena bus visiškai iškepusi.
  4. Išimkite vištieną iš puodo ir atvėsinkite. Supjaustykite vištieną kubeliais.
  5. Į tą patį puodą įdėkite svogūną, morkas ir salierus. Virkite, kol suminkštės (apie 8-10 minučių).
  6. Sudėkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
  7. Grąžinkite vištieną į puodą. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  8. Pakaitinkite dar 2-3 minutes.
  9. Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir patiekite.

10. Vištienos Krūtinėlė su Pestu ir Mocarela

Šis receptas yra paprastas, bet elegantiškas. Pestas ir mocarela suteikia vištienai itališko skonio.

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės filė
  • 4 šaukštai pesto
  • 4 riekelės mocarelos sūrio
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  2. Pagardinkite vištienos krūtinėlę druska ir pipirais.
  3. Išdėliokite vištieną ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  4. Aptepkite kiekvieną vištienos krūtinėlę 2 šaukštais pesto.
  5. Uždėkite ant viršaus po 2 riekeles mocarelos sūrio.
  6. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes, arba kol vištiena bus visiškai iškepusi, o sūris išsilydys ir įgaus auksinę spalvą.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Šie 10 receptų yra tik pradžia. Su vištienos krūtinėle galite eksperimentuoti ir kurti savo unikalius patiekalus. Svarbiausia – nebijoti išbandyti naujų ingredientų ir skonių.