Maistingas, ryškaus skonio ir visai nekaloringas padažas - dažnai tokiais žodžiais apibūdintas padažas man atrodytų per daug sveikuoliškas, kad būtų tikrai skanus, bet ne šiuo atveju. Padažas gaminamas iš paprastų ingredientų, yra sveikas ir vis tiek sukuria labai skanų makaronų patiekalą. Nesakau, kad sveikas maistas būtinai neskanus, bet ten kur tik daržovės ir beveik nieko daugiau kaip pavyzdžiui, šiame recepte iš pirmo žvilgsnio… Nu, atrodo, kad yra skanesnių dalykų 😁 Bet šitas padažas kartu su makaronais - super derinys ir man asmeniškai tokiam patiekale nieko daugiau ir netrūksta.
Kartu su makaronais galima patiekti ir kitų apkeptų daržovių su mėsa ar tofu - vietos fantazijai čia daug. Bet turiu šį padažą kaip pagrindą makaronų patiekalams ir žinau, kad ir ką dar šalia įdėčiau, vis tiek bus skanu. Itin skanus, maistingas ir išraiškingas padažas, kurio atsivalgyti gali būti sunku!
Pievagrybių padažas
Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite apie 10 minučių ant silpnos ugnies. Nuvalykite ir supjaustykite pievagrybius, sudėkite juos į keptuvę su svogūnais, pagardinkite druska. Kepkite 8 minutes, vis pamaišydami. Iškeptus pievagrybius sumaišykite su bulvėmis ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu, įpilkite grietinėlės, pieno ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 200 ºC temperatūroje apie 25 minutes.
Patarimai gaminant pievagrybių padažą:
- Pievagrybių, kaip ir daugelio kitų grybų, geriau neplauti, kad neprisigertų vandens ir neprarastų skonio.
Dar vienas receptas - keptų daržovių padažas
Ingredientai:
- 670 g. pomidorų (5 vidutinio dydžio pomidorai)
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 6-7 česnako skiltelės
- 100 g.
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
- Nuplautus pomidorus ir papriką supjaustyti gabalėliais. Labai smulkinti nereikia - maždaug 2-3 cm. pločio.
- Svogūną ir česnakus nulupti ir šiek tiek susmulkinti. Labai smulkiai taip pat nereikia - česnako skiltelę tik į 2-3 dalis, svogūną juostelėmis į kelias dalis.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti visas smulkintas daržoves. Jas apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir išmaišyti.
- Kepti apie 40 min. arba kol apskrus. Viduryje kepimo galima ir pamaišyti.
- Iškepus palikti šiek tiek atvėsti.
Makaronus suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Šis padažas puikiai dera su visais mėsos pjausniais.