pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Orkaitėje Kepta Vištienos Krūtinėlė su Kaulu: Receptas ir Patarimai

Šį kartą noriu pasidalinti įgūdžiu, kurį, mano nuomone, privalo išsiugdyti kiekvienas: išmokti kepti minkštą ir sultingą vištienos krūtinėlę. Tai ypatingai universaliai panaudojamas produktas - nuo maistingo pusryčių sumuštinio iki makaronų pietums ar greitų salotų vakarienei. Svarbiausia žinoti kelis triukus, su kurių pagalba daugiau niekada nereikės liūdėti dėl sausos, kietos vištienos - krūtinėlė visada iškeps minkšta ir sultinga.

Pagrindiniai Patarimai, Kaip Kepti Sultingą Vištienos Krūtinėlę

Yra keletas patarimų, kaip pagaminti geriausią sultingą, gerai pagardintą orkaitėje keptą vištieną. Mes darome klaidas, kad jums to nereikėtų!

  • Pirkite kokybišką vištieną. Kai kurių komerciniais tikslais auginamų viščiukų krūties raumuo tampa kietesnis ir tankesnis nei įprastai, todėl kepant susidaro puri tekstūra.
  • Vištieną sutrinkite iki vienodo storio. Vištieną būtina sumušti, kad ji iškeptų tolygiai.
  • Kepkite vištieną iki 165 ° F (74 °C) vidinės temperatūros, matuojant maisto termometru. Venkite vištienos perkepti, nes ji gali išdžiūti.
  • Įberkite pakankamai druskos. Šiame recepte reikia 2 arbatinių šaukštelių druskos 2 svarams vištienos krūtinėlės.
  • Prieš patiekdami leiskite vištienai pailsėti 5 minutes. Taip užtikrinamas maksimalus sultingumas.

Vištienos Marinavimas

Jei turite laiko ir noro, vištieną galite marinuoti - tuomet pati mėsa bus išraiškingesnio skonio. Tačiau marinavimas tikrai nėra būtinas, nes keptos vištienos krūtinėlės gabalėliai dažniausiai tampa kito patiekalo sudėtine dalimi, tad skonio pilnai pakanka ir nuo prieskonių.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi penkiais patarimais, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę namuose:

  1. Palaikykite sūdytame vandenyje. Maisto ekspertė pataria prieš gaminant vištieną šiek tiek palaikyti vandenyje. „Pripildykite indą vėsaus vandens, pasūdykite ir įmerkite vištienos krūtinėlę bei palaikykite iki pusvalandžio. Šis metodas padės ilgiau išlaikyti jos drėgmę“, - sako V.Juodkazienė.
  2. Neatsisakykite marinato. Įtrynimas prieskonias ir marinavimas, pasak maisto ekspertės, yra labai svarbus etapas, kurio nederėtų praleisti. Marinuoti patarčiau bent valandą, o jei neskubate - galima ir per naktį.
  3. Riebalai - būtini. Kepant liesą mėsą būtina naudoti riebalus - jie suteikia jai minkštumo ir drėgnumo.
  4. Stebėkite kepimo laiką. Kepimo laiką ir temperatūrą reikėtų stebėti tiek kepant keptuvėje, tiek orkaitėje.
  5. Leiskite kiek atvėsti. Pagaminus, maisto žinovė pataria neskubėti iškart skanauti - leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti.

Receptas: Orkaitėje Kepta Vištienos Krūtinėlė

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė be kaulų ir odos
  • Alyvuogių aliejus
  • Česnako milteliai
  • Svogūnų milteliai
  • Rūkyta paprika
  • Košerinė druska
  • Juodieji pipirai

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 425°F (220°C).
  2. Vištienos krūtinėles išdėliokite ant kepimo skardos ir iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi.
  3. Mažame dubenyje sumaišykite česnako miltelius, svogūnų miltelius, rūkytą papriką, košerinę druską ir juoduosius pipirus.
  4. Pabarstykite prieskoniais ant abiejų vištienos pusių.
  5. Kepkite orkaitėje, kol vidinė temperatūra pasieks 165°F (74°C).
  6. Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami leiskite vištienai pailsėti 5 minutes, kad užtikrintumėte sultingumą.
  7. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Kiti Patarimai ir Idėjos

  • Vištienos panaudojimo idėjos: Makaronams, salotoms, sumuštiniams, burgeriui, suktinukams, picai.
  • Skonių natos: Paprika, kuminas, česnakas, čili, raudonėlis.

Pasiruošus tokį paruoštuką esu rami - 3 dienas nereikia sukti galvos dėl maisto gamybos ir belieka mėgautis lengvai ir greitai pagaminamais patiekalais. Ypač patogu pasiruošti, kai laukia ypatingai įtemptos dienos.