pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cannelloni Makaronų Receptai: Kulinarinis Nuotykis Jūsų Virtuvėje

Turbūt retas paprieštarautų, kad šiandien be makaronų neįsivaizduojama ne tik itališka, bet ir lietuviška virtuvė. Šefas Gian Luca Demarco sako, kad šie lazanijos pusbroliai Italijoje - tikra šventinio stalo kulminacija. Kai kuriuose regionuose be jų neapsieina Kalėdų ar Velykų pietūs, o „Cannelloni“ skonis kiekvieną italą nukelia į vaikystę ir močiutės virtuvę. Jis pabrėžia, kad šią pastą atranda ir jaunoji italų karta.

„Ši pasta skaičiuoja jau kelių šimtų metų istoriją, tačiau pirmiausia tai buvo saldus patiekalas, įdarytas plikytu kremu. Tik vėliau jam „prikibo“ tradiciniai pastos priedai - špinatai, rikota, baklažanas, jautiena ir, žinoma, pomidoras.

Kadangi „Cannelloni“ vis dar naujiena daliai lietuvių, kai kurie galvoja, jog šią pastą prieš gaminant reikia apvirti. Gian Luca sako, kad tada pastą sunkiau įdaryti, ji lūžta. Anot pašnekovo, verčiau ruošiant „Cannelloni“ negailėti pomidorų ir bešamelio padažo.

Cannelloni su Mėsos Įdaru: Žingsnis po Žingsnio

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos
  • 1 didelis svogūnas
  • 3-4 česnako skiltelės
  • Apie 1 kg pomidorų pastos
  • Aliejus
  • Sviestas
  • Miltai
  • Pienas
  • Minkštas sūris
  • Kietasis sūris
  • Prieskoniai pagal skonį

Gaminimo Eiga:

  1. Mėsos įdaro ruošimas: Pirmiausia, sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite maltą jautieną kol ši apskrus. Atidėkite mėsą, o į keptuvę įpylę aliejaus apkepkite svogūną, kol jis suminkštės. Baigiant kepti svogūną, į keptuvę minutei sudėkite česnaką, o jam iš paskos - jautieną ir didžiąją dalį pomidorų pastos. Palikite viską troškintis ant mažos ugnies apie 20 minučių ir įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. Baltojo padažo ruošimas: Kol jautienos įdaras troškinasi, paruoškite baltąjį padažą. Nedidelėje keptuvėje išlydykite sviestą, o šiam užvirus maišydami lėtai suberkite miltus. Pamažu pilkite pieną ir gerai maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai, ir maišydami pavirinkite padažą apie dvi minutes. Išjungę ugnį įmaišykite minkštąjį sūrį ir uždenkite indą maistine plėvele.
  3. Makaronų įdarymas ir kepimas: Kepimo inde ar induose paskirstykite likusį pomidorų padažą, o į „Cannelloni“ makaronus arbatiniu šaukšteliu sudėkite mėsos įdarą. Užpildytus vamzdelius guldykite į kepimo indą, viršų apliekite baltuoju padažu ir apibarstykite kietuoju sūriu. Viską pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes.

Patarimai:

  • Jei makaronų pagaminote daugiau, ne bėda - jų nebūtina iškart iškepti. Leiskite paruoštiems kepimui makaronams atvėsti, o tada kepimo indą apvyniokite maistine plėvele ir laikykite šaldiklyje. Kai nebus laiko ar noro gaminti, tereikės ištraukti paruoštus „Cannelloni“ iš kameros, šiek tiek atšildyti ir maždaug 50 min.

Cannelloni su Rikotos ir Špinatų Įdaru

Ingredientai:

  • Špinatai
  • Rikota
  • Kietasis sūris
  • Maskarponė
  • Pienas
  • Mocarela
  • Pomidorų padažas
  • Bazilikas
  • Česnakas
  • Actas
  • Cukrus
  • Konservuoti pomidorai

Gaminimo Eiga:

  1. Pomidorų padažo ruošimas: Pradėkite nuo pomidorų padažo ruošimo: didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir minutę apkepkite česnaką. Supilkite actą, cukrų bei konservuotus pomidorus ir vis pamaišydami palikite troškintis apie 20 minučių. Pabaigoje sudėkite baziliką ir padalinkite padažą tarp dviejų - ar daugiau - kepimo indų.
  2. Maskarponės padažo ruošimas: Dubenyje sumaišykite maskarponę ir pieną - tai bus antrasis patiekalo padažas.
  3. Špinatų įdaro ruošimas: Špinatus sudėkite į koštuvą ir nuplikykite verdančiu vandeniu - jei viskas netelpa į indą, kartokite procedūrą kelis kartus. Kai špinatai atvės, rankomis nusunkite perteklinį vandenį, stambiai supjaustykite špinatus ir sumaišykite su rikota ir kietuoju sūriu.
  4. Makaronų įdarymas ir kepimas: Kol orkaitė kaista, įdarykite makaronus rikota ir špinatais. Tą galite daryti konditeriniu maišeliu arba nukirpę paprasto plastikinio maišelio kampą. Kita vertus, sudėti įdarą puikiausiai galima ir paprastu šaukštu. Pripildytus „Cannelloni“ rikiuokite kepimo inde ir užklokite maskarponės padažu, mocarelos griežinėliais ir kietuoju sūriu. Kepkite orkaitėje, kol makaronai suminkštės ir sūris gražiai apskrus.

Kūrybiški Cannelloni Variantai

Nebijokite eksperimentuoti su įdarais! Vietoj tradicinės jautienos galite naudoti triušieną, vištieną ar net daržoves. Sūriai taip pat suteikia platų skonių spektrą - nuo švelnios maskarponės iki aštraus gorgonzolos.

Štai keletas idėjų:

  • Cannelloni su triušiena ir baravykais: Šiam variantui reikės triušienos filė, džiovintų baravykų, maskarponės ir įvairių prieskonių.
  • Cannelloni su tunu ir špinatais: Tai greitas ir lengvas variantas, kuriam reikės tunų konservų, špinatų ir varškės.
  • Vegetariški cannelloni su moliūgais ir špinatais: Šiam patiekalui reikės moliūgo, špinatų, česnako ir įvairių sūrių.