pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Benedikto Kiaušinių Virimo Laikas: Tobulas Receptas

Be lukšto virti kiaušiniai puikiai tinka tiek ankstyviems pusryčiams darbo dieną, tiek vėlyviems pusryčiams savaitgalį. Taip paruošti kiaušiniai - ypatingai skanūs, todėl juos galima rinktis tada, kai kiek pabosta kepti ar su lukštu virti kiaušiniai. Šis kiaušinių ruošimo metodas pasižymi gardžiu, tvirtesniu baltymu ir skystu tryniu be jokių perteklinių riebalų ir ar pridegusių gabalėlių.

Tačiau ne vienam toli gražu ne visada pavyksta tinkamai išvirti kiaušinį be lukšto. „Semrush“ duomenimis, nuo 2020 metų gruodžio iki 2021 metų sausio internete paieškų apie tai, kaip be lukšto išsivirti kiaušinį padaugėjo 123,65 procento. Ar yra kokia nors gudrybė, kad be lukšto virti kiaušiniai visada pavyktų tobulai?

Kaip Pasigaminti Benedikto Kiaušinius?

Reikalingi Įrankiai

Pirmiausia pasiruoškite visus reikalingus įrankius:

  • Puodelio (puikiai tinka 16 cm diametro, bet jeigu verdate itin daug kiaušinių, galite rinktis ir didesnį)
  • Vandens
  • Kiaušinio
  • Šaukšto acto arba vyno
  • Servetėlės
  • Didelio šaukšto
  • Mažo espreso kavos puodelio arba stikliuko
  • Laikmačio

Ingredientai

  • Kiaušiniai
  • „Brioche“ bandelės
  • Avokado
  • Šoninės
  • Citrinos
  • Acto
  • Sviesto
  • Druskos ir pipirų
  • Žalumynų

Padažui Hollandaise dviems porcijoms reikės:

  • 150 g sviesto
  • 3 kiaušinio tryniai
  • Trečdalis citrinos

Žingsniai Kaip Virti Kiaušinį Be Lukšto

  1. Kiaušinį iš šaldytuvo išimkite truputėlį anksčiau, jis turi būti kambario temperatūros.
  2. Vandens pilkite 2/3 puodelio ir jį užvirkite.
  3. Kiaušinį įmuškite į mažą espreso kavai skirtą puodelį arba stikliuką.
  4. Užvirus vandeniui, truputį pamažinkite ugnį. Vanduo turi virti ramiai, o vandens burbuliukai turi būti maži.
  5. Pilkite šlakelį acto arba vyno (puikus būdas panaudoti vyno likučius).
  6. Tuomet įleiskite kiaušinį į vandenį.
  7. Virkite 3.5 - 4 minutes.
  8. Tuomet kiaušinį ištraukite dideliu šaukštu ir dėkite ant servetėlės, jog nutekėtų visas nereikalingas vanduo.

Dažniausiai Daromos Klaidos

  • Pasirenkamas per didelis puodas
  • Pilama per mažai arba per daug vandens
  • Naudojami ne švieži kiaušiniai
  • Naudojami per šalti kiaušiniai
  • Kiaušinis įleidžiamas iš netinkamo dydžio indelio ar puodelio
  • Per ilgas virimo laikas

Patarimai

  • Tinkamesni švieži kiaušiniai. Jei kiaušiniai nėra labai švieži, jie vandenyje išsilieja ir neišskydusio kiaušinio išgauti nepavyks.
  • Taip pat galite nugnybti skysčiausias baltymo dalis, nes būtent jas išlaikyti vietoje sunkiausia - jos dažniausiai išskysta po visą puodą.
  • Taip pat rekomenduojama į vandenį įpilti lašelį ar kelis acto - tai padeda kiaušiniui neišsilieti.
  • Taip pat patariama puode turėti mažiausiai 5 cm vandens. Į vandenį jokiu būdu neberkite druskos - ji suskaidys kiaušinį.
  • Kai vanduo jau pradeda virti, bet dar nėra visiškai užviręs ir per stipriai neburbuliuoja, puodo viduryje maišydami šaukštu padarykite sūkurį - taip kiaušiniui verdant baltymas apsisuks aplink trynį.
  • Vandens temperatūra turi būti tokia, kad kiltų tik maži burbuliukai, o ne dideli burbulai.
  • Lėtai supilkite kiaušinį į sūkurio centrą ir virkite 3-4 minutes.
  • Galiausiai, kiaurasamčiu išimkite kiaušinį iš vandens ir padėkite ant gabalėlio popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.
  • Prieš dėdami kiaušinį į lėkštę, galite nuimti išsiliejusius baltymo gabalėlius ir pabarstyti druska bei pipirais.

Kaip Patikrinti, Ar Kiaušinis Šviežias?

Patikrinti, ar kiaušinis šviežias, galite jį įmetę į dubenį šalto vandens. Jei jis nuskęsta iki pat dubens dugno - kiaušinis šviežias.

Arba:

  1. Į stiklinę pilkite kambario temperatūros vandens.
  2. Įdėkite į ją kiaušinį.
  3. Jeigu kiaušinis lieka viršuje, - jis ne šviežias.
  4. Jeigu kiaušinis panyra į stiklinės dugną - jis šviežias.

Gaminimo Eiga

  1. Išlydome sviestą. Aš ant puodo su verdančiu vandeniu uždedu kitą puodą ir jame lydau.
  2. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius dedame į blenderio indą (galite plakti ir paprastu plakikliu, bet man geriau gaunasi su blenderiu. Ranka plakant man niekada nesigauna toks purus, o dažnai sušokdavo ir gabalais).
  3. Vidutiniu greičiu plakame trynius, iš lėto pilame lydytą sviestą.
  4. Išspaudžiame trečdalį citrinos. Nepadauginkite, kad nebūtų per rūgštu.
  5. Druska, pipirai - pagal skonį.
  6. Didžiausias iššūkis - išmokti išvirti kiaušinį be lukšto. Užverdame vandenį, į jį šliūkštelime acto. Nepagailėkite.
  7. Įsukame vandens sūkurį ir prie pat vandens imušame kiaušinį. Nepervirkite. Mano išskaičiuotas, optimaliausias virimo laikas, kad baltymas puikiai išvirtų, o trynys būtų tobulo skystumo - 4 minutės.
  8. Kol verda kiaušiniai - paskrudiname „brioche“ bandeles bei pačirškiname šoninės juosteles. Vietoj jos galite naudoti pvz.: lašišą ar kitą mėgiamą kumpį.
  9. Pjaustome avokadą ir dedame sluoksniais ant bandelės kaip sumuštinį: avokadas, šoninė, kiaušinis ir negailint užpilame Hollandaise padažo.
  10. Pagardiname žalumynais.

Su Kuo Valgyti Be Lukšto Virtą Kiaušinį?

  1. Druska ir pipirai būtini ingredientai. Tad galite valgyti tiesiog pagardinę jais su riekele mėgstamos duonos ir šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus.
  2. Toks kiaušinis puikiai tinka gardinti grikių košę.
  3. Kiaušinį galima dėti ant bet kokių mėgstamų salotų.
  4. Be lukšto virtas kiaušiniais puikiai tinka su lašiša, avokadu ar kumpiu
  5. Žymieji Benedikto kiaušiniai arba Eggs Royale (su lašiša) ruošiami su kiaušiniu virtu marškinėliuose. Jų pagrindinis akcentas, be kiaušinio, - olandiškas padažas Hollandaise.

Kiaušinis yra pakankamai universalus produktas, kuris tinka su pakankamai nemažai ingredientų, tik nebijokite eksperimentuoti. Dažniausiai jų metu atrandame geriausius derinius.