pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Naminiai braškių saldainiai – receptų rinkinys kiekvienam skoniui

Ar jums pažįstama tokia situacija: esate namuose ir pagalvojote, jog norėtumėte ko nors saldaus? Peržiūrite visas spinteles tikėdamiesi rasti „užsilikusių“ saldainių. Deja, tuščia... Eiti į parduotuvę kiek tingisi. Tačiau saldumynų poreikis taip paprastai niekur nedingsta. Siūlome išeitį - pasigaminti naminių saldainių patiems. Atrinkome kelis receptus, kuriems tikrai nereikia specifinių ingredientų.

Naminiai „Toffifee“ tipo saldainiai

Pirmieji saldainiai, kurių receptą norime jums pasiūlyti, labai primena garsiuosius toffifee. Karamelė, juodasis šokoladas ir riešutai idealiai dera tarpusavyje, sukurdami puikų skonį.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Ant kepimo skardos suberkite lazdyno riešutus ir paskrudinkite juos orkaitėje ~7 min.
  3. Karamelei skirtus produktus sudėkite į puodą ir užvirkite storesnio dugno puode.
  4. Į saldainių formeles (jų reikės 30) supilstykite karamelę. Stenkitės užpildyti maždaug trečdalį kiekvienos formelės.
  5. Į kiekvieną formelę, ant karamelės, padėkite po riešutą.
  6. Kai karamelinė masė formelėse atvės, ant viršaus uždėkite riešutų kremą.
  7. Kai saldainiai jau bus sustingę, ištirpinkite juodąjį šokoladą.
  8. Šaukšteliu užpilkite ant kiekvieno saldainio.

Viskas, galite ragauti!

Šokoladiniai triufeliai su kava

Sekmadienio popietė su mėgstama laida, kavos puodeliu ir gardžiu triufeliu - tikra idilė, tiesa? Jeigu esate triufelių fanas, rekomenduojame išbandyti šį receptą.

  1. Kavos pupeles suberkite į maišelį.
  2. Supilkite susmulkintas kavos pupeles ir grietinėlę į puodą.
  3. Užkaiskite, kol pradės virti.
  4. Ištirpinkite šokoladą garų vonelėje.
  5. Į tirpintą šokoladą, per sietelį, supilkite grietinėlę.
  6. Į masę įberkite žiupsnelį druskos.
  7. Visą šokolado masę supilkite į torto formą atsegamais kraštais.
  8. Išlyginkite paviršių.
  9. Sustingusią masę supjaustykite nedideliais kvadratėliais.

Naminiai guminukai

Jeigu turite vaikų, tikriausiai, parduotuvėse, dažnai girdite prašymą: „Nupirk guminukų“. O net jei ir neturite atžalų, pripažinkite - kartais ir patys užsinorite šio skanėsto.

  1. Želatiną užpilkite vandeniu.
  2. Kai želatina išbrinks, ją ištirpdykite.
  3. Guminukų masę supilstykite į silikonines formeles ir įdėkite į šaldytuvą bet 4 valandoms.
  4. Išimkite iš šaldytuvo guminukus ir dar pusvalandžiui įdėkite į šaldymo kamerą.

Kokosiniai saldainiai su migdolais

Mėgstate kokosinius saldainius? Jei taip, šį receptą privalote išmėginti. Jums tereikės tik trijų ingredientų, o skonis - pasakiškas. Idealiai tinka svečiams pavaišinti.

  1. Kondensuotą pieną sumaišykite su kokosų drožlėmis.
  2. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite iki minutės, tada nusausinkite.
  3. Nulupkite riešutų luobeles.
  4. Iš kokosų masės formuokite nedidelius rutuliukus.
  5. Įdėkite į šaldytuvą.

Maždaug po pusvalandžio jau galėsite ragauti saldainius.

Šokoladiniai saldainiai su mėtų įdaru

Šokoladas ir mėtos - derinys, kurį žmonės arba dievina, arba kurio nekenčia. Tikimės, esate pirmasis tipas.

  1. Ant garų vonelės ištirpinkite pusę juodojo šokolado.
  2. Ant skardos patieskite kepimo popierių. Ant jo šaukštu dėkite „blynus“ skysto šokolado.
  3. Ištirpinkite likusį šokoladą.
  4. Pilkite ant saldainių formuodami antrą šokolado sluoksnį.

Šokoladiniai saldainiai su mėtų įdaru pagaminti.

Sveiki saldainiai - vaisių juostelės (pastilės)

Taip, taip, sveiki saldainiai - ir ši misija įmanoma! Namuose gamintos vaisių juostelės (pastilės) ne tik kupinos tikro skonio ir naudingų dalykų, bet ir gali būti visai be cukraus, jei gaminsite iš pakankamai saldžių vaisių. Apie namines vaisių juosteles daug rašoma užsienio tinklaraščiuose. Čia jos dažniausiai vadinamos vaisių arba braškių oda (fruit or strawberry leather), nes tikrai primena odą.

Aš jau išbandžiau tiek braškines, tiek juosteles iš šaldytų persikų. Sveiki saldainiai - juostelės iš braškių ar kitų vaisių puikiai tiks, jei vaikas nelabai mėgsta pačias uogas ar vaisius. Tai geras užkandis į kelionę ar mokyklos-darželio priešpiečiams. Dėžutė tokių naminių saldainių gali tapti šaunia valgoma dovana. Kartu tai būdas konservuoti vaisius - juosteles skardinėse dėžutėse ar drobiniuose maišeliuose galima drąsiai laikyti iki mėnesio laiko (patikrinta!), o gal ir ilgiau.

Koks šių sveikų saldainių skonis? Vaisių pastilės gaunasi kietos, kiek tamprios, labai aromatingos ir šiek tiek primena kramtomą gumą.

  1. Braškes ar kitus vaisius nuplauname, nuimame kotelius, gerai nuvarviname.
  2. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 70 laipsnių.
  3. Kepimo skardą lygiu dugnu išklojame kepimo popieriumi, kurį lengvai patepame aliejumi.
  4. Pilame braškių ar kitų vaisių tyrę į kepimo formą, tolygiai paskirstome (kraštuose nenuploninam!), kad gautųsi apie 0,4 cm storio ir kepame, o teisingiau - džioviname orkaitėje 2-3 valandas, kol sukietės. Aš naudoju orkaitės režimą su ventiliatoriumi. Jei vaisiai vandeningesni, gali prireikti daugiau laiko.
  5. Neperkepame - vaisių juostelės turi duotis susukamos.
  6. Ištraukiame iš orkaitės, atsargiai atkabiname kraštą nuo kepimo popieriaus ir nulupame.

Greiti braškių ledai su bananais

Naminiai ledai per dešimt minučių? Taip, įmanoma! Su viena sąlyga - pasirūpinkite, kad šaldiklyje turėtumėte šaldytų bananų ir braškių, o šaldytuve - indelį natūralaus jogurto.

  1. Sudėkite viską į maisto smulkintuvą, sutrinkite iki tirštos, glotnios tekstūros ir ragaukite iškart!
  2. Arba, jei norite, kad ledai būtų tvirtesnės tekstūros, įdėkite juos pusvalandžiui į šaldymo kamerą.

Tuomet - semkite ledų kaušeliu, dalinkite į indelius ir mėgaukitės gardžiu, gaiviu, natūraliai saldžiu skoniu. Braškes galite keisti ir kitomis mėgstamomis uogomis. Be bananų čia neapsieisite - jie svarbūs glotniai ir kremiškai ledų tekstūrai.

Receptas:

  1. Bananus supjaustykite riekelėmis, braškes perpjaukite perpus.
  2. Ragaukite iškart arba, jei norite tvirtesnės tekstūros ledų, palaikykite 30-60 minučių šaldiklyje.