pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sveikinamieji vištienos kepsneliai - skanūs ir paprasti receptai

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Prikelkime antram gyvenimui senus gerus vištienos kepsnelius! Aha, tuos pačius, nuo senų laikų kepamus su majonezu ir krakmolu, tik šįkart – trupučiuką kitaip.

Dar skanesni, dar sultingesni, su dar daugiau daržovių ir žalumynų, o tas išsilydęs mocarelos sūris… Valgydama nesilioviau kartoti „kaip skanu, kaip skanu!”, nes taip ir buvo. Tikrai kepsiu dar daug kartų – kepkite ir jūs!

Kepsneliai tokie sultingi, kad man prie jų nesinorėjo visiškai jokio padažo. Valgiau su aštrokais mažais konservuotais agurkėliais, bet kaip garnyras tiktų bet kokios mėgstamos daržovės.

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Atsispausdinti

Porcijos: 2-3 porcijos (15 kepsnelių) Paruošimo laikas: 45 min.

½ vištos krūtinėlės (250 g)
½ svogūno
ryšelio krapų
5-6 svogūnų laiškų
1 morkos
1 rutuliuko (125 g) mocarelos
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

alyvuogių aliejaus (kepimui)

Ingredientai

Tzatziki padažui:

  1. Vištieną susmulkiname labai mažais gabalėliais ir perkeliame į dubenį.
  2. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinius, įmaišome migdolų miltus, mocarelą, įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus bazilikus su krapais, šiek tiek druskos bei pipirų, ir gerai išmaišome. Viską įmaišome į vištieną.
  3. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir su šaukštu formuojame kepsnelius. Kepame vidutinio stiprumo temperatūroje apie 6-8 minutes iš abiejų pusių. Aukštoje temperatūroje nerekomenduoju kepti, nes kepsneliai gali greitai apdegti, ir vidus neiškeps.
  4. Padažui sutarkuojame agurką ir tarkius nusunkiame. Į agurkus sudedame jogurtą, įpilame alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių. Įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus krapus, šiek tiek druskos, pipirų, ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve atvėsti.

Prie šių kepsnelių labai derėjo tzatziki padažas, valgėm su lengvom daržovių salotom. Majonezo net nepasigedau!

Patiekalui naudojau ”Skonio ženklo” vištieną iš Lidl Lietuva. Ši vištiena jau ilgas laikas mano mėgstamiausia, pakuotė nemeluoja- ji tikrai šviežia ir niekada neteko nusipirkti su nemaloniu kvapu. Na o dar minkštesniam rezultatui pasiekti galite naudoti ir vištienos šlaunelių mėsą. Ji šiek tiek riebesnė, bet bus minkštesnė.

Turiu dar vieną gerą vištienos kotletukų receptą, kurį galite rasti čia. Siūlau išmėginti abu, nes skoniai skirtingi, bet abu receptai puikūs.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Aušra

Sveiki vistienos kepsneliai

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai