pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tiramisu receptas be alkoholio: itališkas desertas be kompromisų

Tiramisu - vienas labiausiai mylimų itališkų desertų, puikiai tinkančių tiek ypatingoms progoms, tiek paprastai pavaišinti draugus ar šeimą. Tiramisu pasižymi švelniu, tačiau turtingu kavos ir kakavos skoniu, kuris puikiai papildo mascarpone kremo lengvumą. Šis receptas siūlo autentišką skonį ir kreminį tekstūrą, kuri užkariaus kiekvieno saldaus maisto mėgėjo širdį.

Ingredientai

Reikalingi ingredientai (2-4 žmonėms):

Ingredientas Kiekis
Kava (stipri) 150 ml
Pienas 100 ml
Cukrus 100 g
Maskarponės sūris 250 g
Grietinėlė 200 ml
Kiaušinis 2 vnt.
Vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Ledyti sausainiai ("Damų piršteliai") 200 g
Kakava 1-2 arbatiniai šaukšteliai
Šokoladiniai drožlės 50 g

Gaminimo eiga

Gaminimo trukmė:

  • Paruošimas: 20 minučių
  • Kepimas: Nereikia (nes kepimas nenaudojamas, tačiau galite šiek tiek atvėsinti)
  • Bendra trukmė: apie 40 minučių

Paruoškite kavą

Paruoškite stiprią kavą ir leiskite jai visiškai atvėsti. Paruoškite stiprią kavą ir sumaišykite ją su pienu bei puse cukraus. Leiskite šiek tiek atvėsti, kad nesugadintų kremų.

Paruoškite kremą

  1. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
  2. Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi iki purios masės.
  3. Įmaišykite mascarponės sūrį ir maišykite, kol kremas taps glotnus ir vientisas.
  4. Atidžiai nuplaukite ir nusausinkite plaktuvą, tuomet išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, kol susidarys standžios putos.
  5. Grietinėlę suplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į mascarponės kremą, kad jis būtų lengvas ir purūs.

Formuokite desertą

  1. Į atvėsintą kavą įpilkite kavos likerio, jei jį naudojate. Greitai panardinkite ladyfingers sausainius į kavą (neperlaikykite, kad jie nesubyrėtų) ir dėkite juos į desertui skirtą formą.
  2. Ledyti sausainiai greitai pamirkite į atvėsusią kavą su pienu ir išdėliokite juos torto formoje, kurią išklokite kepimo popieriumi.
  3. Pusę kremą užtepkite ant pirmo sausainių sluoksnio ir tolygiai paskirstykite.
  4. Ant viršaus uždėkite kitą sausainių sluoksnį, vėl pamirkytą kavoje.
  5. Užtepkite likusį kremą ir paskirstykite, kad jis visiškai uždengtų sausainius.
  6. Pakartokite mirkymo ir sluoksniavimo procesą su likusiais sausainiais ir kremu.

Atšaldykite ir patiekite

  1. Tiramisu uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms ar net per naktį.
  2. Palikite tortą šaldytuve bent 2 valandoms, kad jis sutvirtėtų.
  3. Prieš patiekdami, tiramisu gausiai apibarstykite kakavos milteliais.
  4. Patiekus tortą ant stalo, apibarstykite kakava ir šokolado drožlėmis.
  5. Patiekite su šviežia plakta grietinėle ar šokolado sirupu, jei norite.

Patarimai, kaip patobulinti desertą

  • Jei norite šiek tiek paeksperimentuoti, į mascarpone kremą galite įdėti truputį vanilės ekstrakto ar tarkuotų apelsinų žievelių. Tai suteiks desertui gaivumo.
  • Jei norite intensyvesnio šokolado skonio, galite šokoladą įmaišyti į kremą arba naudoti daugiau šokolado drožlių papuošimui.
  • Pakeiskite šokoladą vaisiais, tokiais kaip braškės arba uogos, kad tortas būtų šviežesnis ir lengvesnis.

Geriausiai tiramisu patiekti gerai atšaldytą, kad išryškėtų jo tekstūros ir skoniai. Tai puikus desertas kavos ar arbatos puodeliui. Be to, galima jį derinti su vaisių salotomis ar uogomis, kad šiek tiek sušvelnintumėte kremo sodrumą.