Vistienos kukuliai baltame padaze
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Vištienos kukuliai padaže
Pažiūrėkite, kaip pasigaminti itališkus vištienos kukulius padaže. Tai labai švelnus patiekalas, puikiai tinkantis prie bulvių košės ar virtų makaronų. Šį kartą maltai mėsai naudojau petražoles, bet kalendra čia tiesiog puiki. Kalbant apie prieskonius maltai mėsai, kiekvieną kartą galite lengvai eksperimentuoti su skirtingais variantais. Pomidorų padažui pirmiausia keptuvėje galima pakepinti smulkintus svogūnus, o tada dėti pomidorus. Bet man užtenka tik konservuotų pomidorų su žolelėmis.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # DaržovėsReklama
Reikalingi ingredientai:
Vištienos filė400 gramųSvogūnai1,5 vntBaltonas50 gramųCukinijos2 vntMorkos1 vntSaulėgrąžų aliejus30 mlSviestas30 gramųPienas250 mililitrųDruskaReklamaGaminimo eiga
1. Batoną pamirkykite šaltame virintame vandenyje. Po 5-7 minučių išspauskite vandenį. Pusę svogūno nulupkite, nuplaukite. Nuplaukite ir vištienos filė. Vištienos filė, batoną ir svogūnus sumalkite su mėsmalę.
2. Faršą pasūdykite ir gerai išmaišykite.Reklama3. Iš faršo suformuokite apvalius rutuliukus ir sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite kukulius 20-25 minutes, kol suminkštės.
4. Nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite vieną svogūną ir morką. Sudėkite į nepridegantį puodą ar keptuvę.
Reklama5. Į puodą supilkite rafinuotą saulėgrąžų aliejų ir kepkite daržoves maišydami 10 minučių ant vidutinės ugnies. Galite užpilti šiek tiek sultinio, kuriame virė mėsos kukuliai, kad daržovės ne tiek apkeptų, kiek troškintųsi.

Vištienos Kukuliai Kreminiame Grybų Padaže 🥘
Puikiai paruošti mėsos kukuliai su padažu yra vienas tų patiekalų, kurių niekada neatsivalgau. Galėčiau kiekvieną dieną gaminti juos iš skirtingų rūšių mėsos su skirtingais gardžiais padažais, ir man niekada nebūtų gana! Šie vištienos kukuliai kreminiame grybų padaže yra vienas mėgstamiausių mano mėsos kukulių receptų, o padažas toks fantastiškas, kad dažnai(kartais per daug dažnai) jį naudoju ir kituose savo patiekaluose.
Niekam nepatinka kieti ir sausi mėsos kukuliai, todėl rekomenduoju džiūvėsėlių kiekį pasireguliuoti pagal turimos mėsos riebumą. Aš savo mėsą visuomet malu pati, tad renkuosi šlaunelių mėsą su šiek tiek riebaliuko, kad kukuliai gautųsi sultingesni. Taip pat pastebėjau, kad per daug minkant mėsą su prieskoniais ir kitais priedais kukuliai gaunasi sunkesni, tad mano rekomendacija – nepermaišyti. Vos tik viskas susijungs – palikite ramybėje.

Vištienos kukuliai grietinės padaže
Šie vištienos kukuliai yra paprastas, skanus ir pigus maistas. Man asmeniškai kukuliai skaniausi būna tada, kai į juos įdedu baltos duonos, išmirkytos piene. Jie būna minkšti ir purūs.
Padažo slaptas ingredientas yra sojų padažas. Jis suteikia puikų skonį šiam baltajam padažui.
Jeigu nesinori gaminti grietinės padažo, galima naudoti neriebią grietinėlę.
Vietoj vištienos puikiai tiks kalakutiena.
Patiekiau su saldžiujų bulvių koše (tiesą pasakius, įprastų bulvių košė man patinka labiau), kopūstų ir morkų salotomis.
5 from 1 voteVištienos kukuliai grietinės padažeParuošimo laikas10 minsGaminimo laikas15 minsKiekis : 15 kukuliųAutorius : Skanauk su AušraIngredientaiKukuliaiPadažas- 4 valg. š. grietinės
- 1 1/4 st. vandens (galima naudoti ir sultinį)
- 2 valg. š. sviesto
- 1 valg. š. miltų
- 1/2-1 valg. š. sojų padažo su mažiau druskos (galima naudoti įprastą)
- 1/2 arbat. š. paprikos
- pipirų, pagal skonį
- saujos šviežių krapų, susmulkintų
Nupjauti duonos plutą. Supjaustyti smulkiais gabaliukais, užpilti pienu. Palikti pastovėti 5 min, kol duona suminkštės.
Inde sumaišyti visus kukulių ingredientus. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. temp. Drėgnomis rankomis formuoti norimo dydžio kukulius ir dėti į keptuvę.
Kepti iš abiejų pusių po 2-4 min., ar kol bus apskrudę. Jie gali būti dar ne visiškai iškepę. Išimti iš keptuvės.
Sumažinti temp. iki mažos. Įpilti sojų padažo, įdėti šaukštą sviesto, pipirų, paprikos. Išmaišyti. Sudėti kukulius. Patroškinti apie 5-6 min. Suberti krapus.

