pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos salotos: receptas ir kalorijos

Kas sakė, kad vištienos salotos turi būti nuobodžios? Šiose vištienos salotos turi daug skanių ingredientų ir didelį kiekį maistingųjų medžiagų, kurios leis pasiekti didesnį svorį. Jis idealiai tinka įprastiems patiekalams ruošti, neaukojant to, kas svarbu. Taip, turime omenyje kalorijas, kurios yra itin svarbios norint priaugti papildomos masės.

Vištienos salotos su šonine

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės (iš anksto paruoštos)
  • 4 šoninės gabalėliai
  • 1 didelis avokadas
  • 1/3 puodelio švelnaus čederio sūrio
  • 1 nedidelės salotos
  • ½ svogūno
  • ½ pomidoro
  • 4 šaukštai Cezario salotų padažo

Paruošimo eiga:

  1. Pirmiausia paruoškite šaltus ingredientus - supjaustykite iš anksto paruoštą vištienos krūtinėlę, didelį avokadą, perlines salotas ir pomidorą mažais gabalėliais.
  2. Supjaustykite svogūną griežinėliais ir viską sudėkite į didelį dubenį.
  3. Supjaustykite šoninės gabalėlius nedidelėmis juostelėmis arba kubeliais (priklausomai nuo to, ką labiau mėgstate) ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
  4. Į likusius salotų ingredientus sudėkite iškeptą šoninę ir gausiai užpilkite Cezario salotų padažu ir viską gerai išmaišykite.

Spalvotosios salotos su vištiena

Vištienoje daug fosforo, būtino mineralo, kuris palaiko dantų ir kaulų būklę, inkstų, kepenų ir centrinės nervų sistemos veiklą.

Ingredientai:

  • 180 g salotų lapų
  • 100 g vištienos filė
  • 60 g pomidorų
  • 40 g agurko
  • 30 g avokado
  • 20 g mėlynojo svogūno
  • 6 g graikinių riešutų
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • česnako, pagal skonį
  • Provanso žolelių, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas:

  1. Vištienos filė pagardinkite prieskoniais ir iškepkite.
  2. Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 7 min.
  3. 2-3 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves sumaišykite su smulkintais česnakais ir rozmarinais, sudėkite į kepimo skardą, ant jų padėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite iki 170-180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol iš vištienos pradės skirtis bespalvės sultys.
  4. Vištieną išimkite ir patikrinkite, ar bulvės iškepusios, gali tekti jas pakepti dar 5 min.
  5. Salotų lapus sumaišykite su padažu.
  6. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.