pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Farsas Tobuliems Burgeriams - Kaip Pasigaminti Geriausią

Jautienos farsas burgeriams

Jautienos faršas - sumalta jaučio arba karvės mėsa. Skaityti daugiau >>Argentinietiškos naminės dešrelėsBBQ glazūruoti jautienos kukuliukaiBe galo skanus bulvinės tešlos pyragas su faršu ir daržovėmisBulvės su malta mėsa ir pupelėmisBurittos su mėsaČili sriubaČili troškinys (Chili con carne)Čili troškinys įdomiauČili troškinys su jautienaCukinijos, baklažano ir jautienos apkepasDidelis "tinginių" balandėlis orkaitėje - greita ir labai skanu!

Gardaus burgerio paslaptis – tobulo skonio maltinukas

Minkštučių bandelių, lengvai apskrudusių maltinukų, lašelio naminio padažo ir traškių daržovių derinys gali tapti puikiu patiekalu, kuriuo namuose mėgausitės net ir žiemą. „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius teigia, kad sultingus burgerius galima išsikepti ir šaltuoju sezonu, nes burgerio sėkmės paslaptis – ne kepimo būdas, o kokybiški ingredientai.

„Be abejonės, viena esminių gardaus burgerio sudėtinių dalių – šviežia mėsa. Dažniausiai burgeriams kepti naudojama jautienos mėsa, todėl labai svarbus pats jautienos maltinis, kuris bus kepamas. Jei gaminatės patys – reikėtų rinktis jautienos sprandinę arba krūtinės dalį, nes iš kumpio maltinis gausis pernelyg sausas“, – pataria D.Bartošius.

Dainius Bartošius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Norfa“ prekybos tinklas jau seniai yra pelnęs pirkėjų pasitikėjimą, nes čia parduodama lietuviška ir visada šviežia, aukštos kokybės jautiena. Skerdiena paruošiama „Rivonos“ mėsinėje Šilalės rajone – gyvuliai yra perkami iš nuolatinių tiekėjų, mėsa išpjaustoma ir pristatoma į visas „Norfos“ parduotuves pagal užsakymo poreikius. Per mėnesį „Rivonoje“ išpjaustoma 60 tonų jautienos. Dar daugiau mėsos paruošiama vasaros sezono metu, kuomet žmonės daugiau laiko leidžia lauke gamindami patiekalus iš jautienos. Taip pat pastebima, kad daugiau jautienos nuperkama prieššventiniu metu ir savaitgaliais.

„Norfos“ vyr. mėsininkas D.Bartošius teigia, kad jautiena ruošiama iš mėsinių veislių galvijų veislių: limuzinų, angusų, šarolių, sementalių ir kt. Šių galvijų mėsos tarpraumeninis audinys yra minkštesnis dėl jame besikaupiančių riebalų. Iš tokios jautienos pagaminti patiekalai yra kur kas sultingesni, minkštesni.

Kad burgeris pavyktų sultingas, tirpstantis burnoje, mėsoje turi būti apie 20 proc. riebalų, nes jautienos skonis slypi būtent riebaluose. „Todėl labiausiai vertinama riebesnė jautiena, ji sukaupia savo tarpsluoksniuose didžiausią kiekį riebalų, yra marmuringesnė. Marmuringumas suteikia jautienai ypatingo skonio. Na, o prieš ruošiant maltinuką kepimui, patartina jį pagardinti druska, kvapniais pipirais, jeigu yra poreikis, ir mėgstamais prieskoniais, taip pat apšlakstyti aliejumi“, – teigia mėsininkas.

Jautienos burgeris su sūriu ir kastiniu

Autorius apie receptą: Tobulumas paprastume – sotus ir gardus jautienos burgeris be jokių įmantrių ingredientų.

INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai jautienos maltinių (žr. patarimus, vieno svoris apie 160 g)
4 vienetai mėsainių bandelių (rasite daugelyje parduotuvių)
400 gramų čederio sūrio
200 gramų kastinio (pirktinio arba naminio)
100 gramų barbekiu padažas
PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

2. Burgerių bandeles pakepinti pjūviais į apačią ant grilio (arba grilio keptuvės ar paprastos keptuvės).

3. Ant apatinės bandelės dalies dosniai tepti kastinio. Tada dėti burgerio paplotėlį su išlydytu sūriu.

4. Ant viršutinės bandelės dalies užtepti barbekiu padažo. Suvožti burgerį.


Patarimai:

• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.

• Maltinukų burgeriams šiais laikais rasite daugumoje prekybos centrų arba galite pasigaminti patys. Aš juos ruošiu taip: maltą brandintą jautieną pagardinu druska, pipirais, dar galima įberti mėgiamų prieskonių pvz. raudonėlio ar kumunino. Gerai išmaišau ir formuoju paplotėlius. Svarbu – kad paplotėlis iškeptų gražios formos ir nebūtų sausas, rinkitės ne mažesnio kaip 20% riebumo jautieną. Daugiau patarimų apie burgerių ruošimą rasite čia.

Žymos: Jautienos burgeris su sūriu ir kastiniuKomentarai uždaryti
Kategorijos

Ekspertas – apie jautieną: kokia dalis kokiam patiekalui tinka. Receptai

Tinkamai pagaminus jautieną – ši tiesiog tirpsta burnoje, tačiau tam, kad pasiektumėte tobulo rezultato, praverstų žinoti keletą kulinarinių subtilybių. Visgi, ekspertų teigimu, norint, jog iš jautienos pagaminti valgiai būtų tobulai gardūs, pirmiausiai, labai svarbu pasirinkti tinkamą mėsos dalį. Mat kitais atvejais jautiena gali išsausėti, sukietėti ar tiesiog tapti neskani.

Šaltinis:

„Pranešimas spaudai“ - tai naujienų agentūrų, juridinių ir fizinių asmenų sukurti bei platinami pranešimai apie paslaugų, gaminių, įmonių ar įstaigų naujienas ir pan. Spręsdama dėl turinio publikavimo UAB „15min“ atsižvelgia į informacijos aktualumą, naudą visuomenei, viešąjį interesą. Už šio turinio skelbimą UAB „15min“ nėra atlyginama. Redakcija turi teisę pranešimus redaguoti, trumpinti, papildyti, šalinti tekste esančias nuorodas ir pavadinimus.

Jautiena su „Béarnaise“ padažu / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Beje, prekybininkų duomenys rodo, jog tai antroji pagal populiarumą raudonoji mėsa Lietuvoje – jos pardavimus lenkia tik kiauliena.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojamas prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas Gintaras Bačkovas, vienas svarbiausių faktorių, kad tinkamai paruoštumėte jautieną – gaminimo laikas.

Taip pat skaitykite:

„Gaminant jautienos patiekalus labai svarbu atskleisti geriausias mėsos savybes, todėl stenkitės jos neperkepti. Be to, teisingai pasirinkite prieskonius. Pavyzdžiui, kepsniams užtenka žiupsnelio pipirų ir jūros druskos. Juos iškepus dar galite pagardinti sviestu. O įvairiausių jautienos troškinių ar kukulių nepamirškite praturtinti ir šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip laiškiniai česnakai, bazilikai, kalendra ar petražolės“, – sako mėsos ekspertas.

Vida Press nuotr./Brandinta jautiena