pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Keksas su kondensuotu pienu: paprastas receptas ypatingoms progoms

Keksas, kurio tešlą pasiruošite per kokias dešimt minučių, o kitą darbą nuveiks orkaitė, ir namiškius, ir svečius privers nustebti. Drėgnas, lipnus, šiek tiek kalėdiškas keksas tiks įvairioms progoms. Paprastas, bet labai prabangaus skonio.

Aguoninis keksas su kondensuotu pienu

Aguoniniam keksui pagaminti reikia:

  • 200 g sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 stiklinių miltų
  • 100 g aguonų
  • 3 didelių valytų kriaušių
  • 1⁄2 indelio kondensuoto pieno

Gaminimo eiga:

  1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite ir sumalkite.
  2. Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  3. Kriaušes supjaustykite kubeliais ir kartu su aguonomis įmaišykite į masę.
  4. Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite masę ir dėkite kepti į 175 °C orkaitę. Kepkite apie 45-50 min.
  5. Iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apipilkite kondensuotu pienu.

Keksas su kondensuotu pienu: receptas iš VMG

Kai norisi kažko skanaus, kepkite visada pavykstantį sutirštinto pieno tešlos keksą pagal šį receptą.

Sutirštinto pieno keksui reikia:

  • 3 didelių kiaušinių
  • 300 g sutirštinto saldinto pieno
  • 50 g ištirpinto sviesto
  • 140 g miltų su kepimo milteliais
  • Miltelinio cukraus (pabarstyti)

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite keksinę kepimo formą (11x23 cm). Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Kiaušinius išplakite su sutirštintu pienu iki purios masės, supilkite ištirpintą sviestą, paplakite ir suberkite miltus su kepimo milteliais. Išmaišykite.
  3. Tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 45 min.
  4. Keksą išimkite iš orkaitės, 10 min. aušinkite formoje, o po to ant grotelių. Pabarstykite milteliniu cukrumi. Tiekite su šviežiomis uogomis.

Kiti variantai ir patarimai

  • Belieka tik kondensuotą pieną sumaišyti su kiaušiniais, tada kakava, sukrapštytais miltais bei kepimo milteliais ir puikiausias pyragas arba keksiukai garantuoti.
  • Miltus persijojam su kakava ir kepimo milteliais. Įmaišom į kondenstuoto pieno ir kiaušinių masę. Dabar belieka ją į kepimo skardą arba į keksiukų formeles sudėti.
  • Galima pačiom sugalvoti glajų, ar jį nukopijuoti nuo kitokių keksų.

Keksiukų kepimo patarimai

  • Vaikams galite iškepti mini keksiukus. Bet turiu tik popierines formeles. Gal galite ka patarti, kad keksiukai ”nepabegtu” is ju? Popierines formeles reikia dėti į specialią metalinę (ar kitokią) formą, kad „nepabėgų” tešla.
  • Keksiukus galima kepti didelėje skardoje, atitinkamai ilgesnį laiką, taip ir betkokio Jūsų mėgstamo kekso receptą galima naudoti kepant mažus vieno kasnio, ar didesnius keksiukus.
  • Sveiki, noriu sužinoti, ar galima keksiukų tešlą paruošti vakare, o kepti kitos dienos rytą?
  • Daiva, keksiukus galima kepti 😉 Tik tada jie keps trumpiau.

Glajus keksiukams

Galima pačiom sugalvoti glajų, ar jį nukopijuoti nuo kitokių keksų.

Glajui labai gerai išsukame sviestą, 0,5 indelio kondensuoto pieno, romą ir dar karštą keksą aptepame kremu bei pabarstome migdolų plokštelėmis ir šokoladu.

Sviestą išsukite su cukraus pudra, supilkite kondesuotą ir išmaišykite.

Keksiukų skonio variacijos

  • O as i krema ipjausciau banana ir dejau maziau sviesto, skonis - fantastinis!
  • Su glaistu paeksperimentavau: buvau kažkada valgiusi morkų pyragą su kremu kuris toks į sūrumą. Tai dariau iš akies daugmaž taip: 2 šaukštai kondencuoto, 50 g. filadelfijos 80 g. sviesto ir 80 g. fetos sūrio (FITAKI - jis toks kreminis) ir šaukštą cukraus pudros. Gavosi toks saldžiai sūrstelėjes.
  • Į tešlą dar idėjau pora šaukštų kokoso drožlių ir i viduriuką po pusę šaukštelio rududu.
  • Taip pat visada megstu idet i keksiuku vidu daugiau visokio sokolado, riesutu.
  • Ar tiktų į šitą keksą įberti džiovintų spanguolių? Žinoma!