Ruduo ateina tada, kai namai pakvimpa obuolių pyragu.
Ir nors obuolių pyragų receptų yra gausybė, man pats skaniausias obuolių ir varškės duetas.
O šį kartą Jums paprastai pagaminamas, bet tikrai labai skanus obuolių ir varškės pyragas, kuris patiko absoliučiai visiems.
Ingredientų reikia visai nedaug, tačiau jie idealiai "sudraugauja" tarpusavyje ir sukuria vieną labai gerą skonį.
Šiandien iškepiau gardų obuolių ir varškės pyragą.
Šį pyragą kepiau jau ne vieną sykį, jis neparastai gardus, jo receptas nepaprastai lengvas.
Tad su malonumu pasidalinsiu receptu, kuris pasiteisino visu 100 procentų.Net neabejoju, kad jis jums patiks, nes tie, kurie jo ragavo, liko sužavėti skoniu.
Obuolių Pyragas Su Varške
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai
- 180 g cukraus
- 180 g varškės
- 180 g miltų
- 100 g tirpinto sviesto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- obuolių
Gaminimas:
- Kiaušinius su cukrumi gerai išplakiau plaktuvu.
- Į plakinį supyliau tirpintą sviestą (nekarštą) ir sudėjau varškę. Viską toliau kartu suplakiau plaktuvu iki vientisos masės.
- Galiausiai subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau.
- 3-4 obuolius supjausčiau nedideliais gabaliukais (pasilikau obuolių ir pyrago viršui) ir įmaišiau į masę. Masė gaunasi pakankamai tiršta.
- Kepimo formą nusegamais šonais (24 cm skersmens) išklojau kepimo popieriumi ir supyliau masę, ant viršaus sudėjau riekelėmis pjaustytus obuolius.
- Pyragą kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 45-50 min.
Man asmenine nuomone varškė negali sugadinti jokio deserto. Ji tinka visur.
Įprastai visi varškės pyragai būna drėgni ir labai skanūs, na, nebent juos labai perkepsite.
Šį įvairiaspalvį metų laiką pradedu su labai skaniu, lengvai pagaminamu varškės ir obuolių pyragu, o gal net tortu.
Vadinamasis sūrio pyragas, kuriam vietoje kreminio sūrio naudojau varškę.
Aš naudojau estišką varškę, kuri savo tekstūra yra tokia pat, kaip ir lietuviška.
Varškę naudojau ne birią, 5 proc. riebumo.
Sausainius renkuosi kiek sveikesnius - avižinius.
Šiuo metu Lietuvoje irgi galima rasti nemažai sveikesnių sausainių.
Varškės Ir Obuolių Pyragas
Paruošimo laikas - 15 min., gaminimo laikas - 55 min.
Reikalingi Produktai:
Pagrindui:
- 200 g sausainių (tokio tipo, kaip „Selga“, „Gaidelis“)
- 70 g sviesto, ištirpinto
Įdarui:
- 600 g varškės (geriausia naudoti 9 proc. labiau kreminę varškę)
- 200 grietinės (naudojau apie 28 proc. riebumo)
- 2 didesnių kiaušinių
- 4-6 valg. š. cukraus ar kito saldiklio
- 1 valg. š. bulvių krakmolo
- vanilės ekstrakto
- žiupsnelio druskos
- 1 valg. š. šviežios citrinos sulčių
Obuolių Sluoksniui:
- 2 vidutinio dydžio obuolių
- 3 valg. š. rudojo cukraus
- 3 valg. š. sviesto
- 1 arbat. š. cinamono
- 1 valg. š. šviežios citrinos sulčių (jeigu obuoliai rūgštūs, citrinos sulčių nereikia)
Gaminimas:
Pagrindas:
- Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti sviestą. Mentele viską išmaišyti.
- 22 cm skersmens apvalios išardomos kepimo formos dugną iškloti kepimo popierium.
- Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti, kad pagrindas būtų tolygus. Padėti į šaldytuvą.
Įdaras:
- Elektriniu plakikliu išplakti varškę, grietinę, cukrų, vanilę, druską, citrinos sultis, išsijotą krakmolą iki vientisos masės.
- Įmušti po vieną kiaušinį ir išplakti iki purios masės.
- Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių.
- Į kepimo formą supilti įdarą. Kepti apie 55 min.
- Išjungti orkaitę, praverti dureles ir apie 20 min. palaukti, kol pyragas pravės.
- Pyragą atvėsinti. Padėti į šaldytuvą bent porai valandų.
Obuolių Sluoksnis:
- Obuolius nulupti, smulkiai supjaustyti.
- Keptuvėje ant vid. temp. ištirpinti sviestą.
- Suberti obuolius. Juos kepinti, dažnai pamaišant, kol suminkštės.
- Tada suberti cukrų, vanilę, citrinos sultis. Kepti, kol obuoliai karamelizuosis.
Mėgstu, kai kepiniuose su varške jaučiami nedideli varškės gabalėliai, šiam tikslui puikiai tinka pusriebė, biri ir ne per daug drėgna VILKYŠKIŲ varškė.
Tada pasiruošiu varškę - įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku.
Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga.
Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas.
Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka).
Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai).
Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos.
Tada sviestą vis pavoliodami miltuose sutarkuokite burokine tarka arba apipilkite miltais ir sukapokite peiliu, turi gautis tokia drėgna rupi miltų masė (svarbiausia, kad neliktų stambių sviesto gumulų).
Pats skaniausias bus kitą dieną išimtas iš šaldytuvo.
Obuolių Ir Varškės Pyragas
Ingredientai Tešlai:
- Kvietinių miltų 240 g
- Sviesto 140 g
- Kiaušinių tryniai 2 vnt.
- Šalto vandens 4 v. š.
- Druskos žiupsnelis
Ingredientai Įdarui:
- Obuolių 2 kg
- Rudojo cukraus 200 g
- Druskos šaukš...
Trapi tešla:
- 250 g miltų
- 100 g cukraus
- Truputį druskos
- 125 g šalto sviesto
- 2 - 4 v.š.
Gaminimas:
- Į didesnį dubenį suberiame miltus, cukrų, druską, įdedame smulkiai kapotą arba sutarkuotą šaltą sviestą ir įpalame 2 - 4 v.š. ledinio vandens.
- Atskiriame baltymus nuo trynių.Varškę išplakame su grietinėle, pudingo milteliais, cukrumi ir kiaušinio tryniais.
- Iškočiojame tešlą taip, kad ja padengtumėme kepimo formos dugną ir sieneles. Ant tešlos supilame varškės masę.
- Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos maždaug 1 val., o tada dar 15 min.
Jei norite, kad varškės sluoksnyje nesijaustų varškės gabalėlių, galite masę sutrinti blenderiu.
Tuomet varškės masė bus kremiškesnė, be jaučiamos varškės tekstūros.
Ruošiame obuolių įdarą: obuolius nulupame ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais.
Keptuvėje išlydome sviestą, beriame obuolius, cinamoną, cukrų, druską ir vandenį.
Išmaišome ir kaitiname kartas nuo karto pamaišydami 5 minutes.
Iš trupinių paspausdami pirštais formuojame pyrago pagrindą: apačią ir šonus.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje (funkcija: viršus + apačia) 1 val 10 minučių.
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Kiaušiniai | 3 vnt. |
Cukrus | 180 g |
Varškė | 180 g |
Miltai | 180 g |
Sviestas (tirpintas) | 100 g |
Kepimo milteliai | 1 a.š. |
Obuoliai | Pagal skonį |