Ingredientai
- Vištieną supjaustome kubeliais. Supilame jogurtą, įtarkuojame imbierą su česnaku, beriame kuminą, ciberžolę, druską ir čili dribsnius. Viską išmaišome ir marinuojame 1 valandą arba, geriausia, pernakt.
- Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname vištieną. Jai įpusėjus kepti, perkeliame į lėkštę.
- Toje pačioje keptuvėje apkepiname smulkintus svogūnus, supilame ”Vitasia” masala padažą ir leidžiame užvirti. Suberiame vištieną, išmaišome, uždengiame keptuvę ir troškiname 15 minučių.
- Patiekiame su ryžiais, pagardiname smulkinta kalendra arba petražolėmis.
Patiekimui galite rinktis tiek baltuosius, tiek juoduosius ryžius. Juodieji verda ilgiau, tačiau jų maistinė vertė yra geresnė nei baltųjų.
Vietoje kalendros aš asmeniškai renkuosi naudoti petražoles, nes kalendros skonio netgi labai nemėgstu. Žalumynai ne tik suteikia aromatą, skonį, bet ir vizualiai pagyvina patiekalą.
Sudomino šis indiškas patiekalas? O galbūt norite pasigaminti kažką kito iš Azijos virtuvės?
Šią savaitę LIDL Lietuva parduotuvėse prasidėjo ir tęsiasi Vitasia- Azijos skonių savaitė, kurios metu rasite daug mano pamėgtų prduktų: WOK makaronų, ryžių makaronų, kiaušininių makaronų, saldžiarūgščio padažo, prieskonių, wasabi pastos, ryžių sushiams ir kitų produktų, kurių dėka galėsite pagaminti tikrai daug įvairiausių Japonijos, Kinijos, Tailando, Indijos ir kitų virtuvių patiekalų.
Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Aušra
Maistingos sriubos vaikams: 4 receptai
Dalinuosi 4 skirtingų sriubų receptais, kurios man labai pasiteisino su dukryte. Jų dėka Liepa suvalgo net ir tas daržoves, kurių įprastai niekaip neįsiūlysi. Tuo pačiu ir žuvį, kurią ne visada valgo, arba maltą mėsą (dažnai atsisako smulkintos mėsos arba kotletų/kukulių ir visko, kur pajaučia smulkintą mėsą). Nežinau kas čia stebuklingo, bet šios sriubos yra tikras išsigelbėjimas 🙂
Viena su mėsa (jautiena) ir ekologiškais burokėliais, Liepos mylimiausia. Kita su lašiša ir daržovėmis, trečia- perlinių kruopų su raugintais agurkėliais (mergina labai mėgsta agurkus, na o ketvirta- trinta kalafiorų sriuba, kurią labai mėgsta valgyti su paskrudinta duona arba trapučiu. Burokėlių sriuba su jautiena Sriuboms naudoju tik gerus, kokybiškus produktus. Mėsa- iš specializuotų mėsos parduotuvių, daržovės kiek įmanoma ekologiškos arba iš kaimo. Pastebėjau, jog kuo maistas paprastesnis, tuo geriau dukrytė jį valgo. Šios sriubos gal ir nebus kažkokia naujiena, bet papasakosiu kaip jas gaminu aš, nebūtinai pagal originalius receptus.

Ingredientai
- 1 v.š. sviesto;
- 250 g lašišos;
- 1 poras (arba baltasis svogūnas);
- 1 morka;
- 2 bulvės;
- 1/2 puodelio žaliųjų žirnelių;
- Šviežių krapų;
- 1 l daržovių arba vištienos sultinio;
- 150 g. grietinės arba grietinėlės.
- Puode įkaitiname sviestą, apkepiname smulkintą porą, tarkuotas morkas. Sudedame žaliuosius žirnelius, kubeliais supjaustytas bulves, smulkintus krapus ir užpilame sultiniu. Verdame tol, kol išvirs daržovės.
- Į sriubą sudedame lašišos gabaliukus be odelių ir paverdame 5 minutes. Įmaišome grietinę, užverdame ir nukeliame puodą nuo ugnies. Paragaujame, jeigu trūksta prieskonių- pagardiname sriubą druska arba pipirais.
Vietoje grietinės arba grietinėlės dar naudoju lydytą sūrelį- skonis gaunasi puikus.
Raugintų agurkų sriuba
Visiškai primenanti vaikystę. Nežinau, kaip gaminama klasikinė raugintų agurkų sriuba, bet mėginau atgamint kažką iš atminties. Dukrytė labai mėgsta agurkus, tad visiškai neklydau, kad ši sriuba pasiteisins 🙂 Dabar ji viena mėgiamiausių.

Ką dar iš vištienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai
O gal turite likusios nuo kitų patiekalų ir nesugalvojate, kur panaudoti? Šį kartą Jums parinkome net 42 išbandytus, gardžius ir nesudėtingus patiekalus, kuriuose karaliauja vištiena. Skanaus!

Vieno indo vištiena keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėlės padažu
Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė